JAPON BALIĞI TANKI


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2011 23:06
Akvaryumda filtreler gazları suyun içinde döndürür. Gazı hapseder onun için haşere, sinek ilacı firmaları kutularına kullanma talimatlarına şunu yazarlar ilaçlama yapmışsanız akvaryumunuza temas etmişse ilaç,  tüm filtreleri durdurun gazlar sudan daha çabuk uçar uzaklaşır anlamında bir yazı eklemişlerdir, yani dönen suda gazlar daha çok hapsolurlar. Serkan'ın metodunda da gazların uçmasında fayda olur neden, çünkü dipten suyu alıp akvaryumun dışına atan bir akıntı var ve akıntı akvaryumun dışında bitiyor gazlarda bu akıntıya kapılıp, yukarı doğru atılır suyun dışına. Ben anladım Serkanın demek istediğin mantıklı denemekte fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2011 23:58
[QUOTE=mesutok]Akvaryumda filtreler gazları suyun içinde döndürür. Gazı hapseder onun için haşere, sinek ilacı firmaları kutularına kullanma talimatlarına şunu yazarlar ilaçlama yapmışsanız akvaryumunuza temas etmişse ilaç,  tüm filtreleri durdurun gazlar sudan daha çabuk uçar uzaklaşır anlamında bir yazı eklemişlerdir, yani dönen suda gazlar daha çok hapsolurlar. Serkan'ın metodunda da gazların uçmasında fayda olur neden, çünkü dipten suyu alıp akvaryumun dışına atan bir akıntı var ve akıntı akvaryumun dışında bitiyor gazlarda bu akıntıya kapılıp, yukarı doğru atılır suyun dışına. Ben anladım Serkanın demek istediği mantıklı denemekte fayda var.[/QUOTE]
 
Mesut bey ben demiyorum.Keşke ben desem bu kadar bilgili olsak.Ben sadece şunu farkettim hemen herkeste bu var balıklarımızı alıyoruz bir süre sonra balıklarda gariplikler başlıyor.Şişiyor,yamuk yumuk yüzüyor,kuyrukları eriyor,mantar şu bu, bilmem ne oluyor.Genel olarak bir sıkıntı var tanklarımızda diğer türlerde nedir durum bilmiyorum ama japonlar çok farklı cüsseleri gereği diğer tüm balıklardan daha fazla dışkılayan ve daha fazla oksijene ihtiyaç duyan hayvanlar.
 
Nedir nedir terslik nerededir derken? Oksijen,havalandırma v.s. ararken bir anda PUMP ı buldum sonra bu konuda hakikaten çok bilgili bir bayanla yazıştım 2 gün boyunca.Ve ben tereddütsüz ikna oldum.En büyük eksiğin bu olduğu konusunda.OKSİJEN eksik tanklarımızda.Yok demiyorum ama JAPON balıklarımıza yetmiyor.
 
Daha neler var neler.Acaba aramızda kaç kişi KAFEİN ile balık kurtardı? Şimdi diyeceksiniz hoppala KAHVE tanka dökülür mü? Olacak iş mi? Meğer öylede bir oluyormuş ki? Bu son çarelerden birisiymiş meğer.Özetle ne işe yarıyor KAFEİN hemen yazayım kısaca balık gitti gidecek boş boş izlemek yerine belirtilen dozda kullanılıyor bu balığın kalp atışını hızlandırıyor yani bir nevi elektroşok ve balığı yeniden hayata döndürüyor.Neler var neler?
 
Fırsat buldukça paylaşacağım sizlerle.Uygulamak profesyonellik ister,cesaret ister ama en azından bilelim, öğrenelim şimdi değilse ileride bir gün lazım olabilir.İNŞALLAH hiç lazım olmaz ama canlı bu yarın ne olacağı meçhul.
 
Sarımsakla uygulanan tedavi yöntemleri, JEL FOOD yapımı v.s.
 
JAPONLAR için en güzel gıda meğer JEL GIDAYMIŞ yani jelatin ve taze sebzelerle, taze karideslerle v.s. yapılan gıda ben hiçbir akvaryumcuda rastlamadım JEL JAPON YEMİ ne.AMA ebay de satılıyor mesela.Gören var mı bizim akvaryumcularda? Varsa da fiyatı nedir, içeriği nedir?
 
Neden JEL YEM çünkü bunu son derece kolay sindiriyorlar zaten sindirim sistemi son derece hassas olan hayvanlara birde biz mecburen elde başka yem olmadığı için çakıl taşı gibi granül yemleri veriyoruz.Pul yem deseniz o da bir süre sonra floating problem denen suda yüzme yeteneklerini bozabiliyor, hava kesesi sorunlarına sebep olabiliyor.Çünkü yüzeydeki pul yemi yerken havada yutuyor.Diğer yandan granül yemleri yerken erken nasıl eveleyip gevelediklerini hepimiz görüyoruz.Oysa jel yemi hop diye yutuyorlar.Hiç zorlanmadan.ABD de var ama ben ülkemizde rastlamadım.Bilen varsa JEL YEM satan bir yer öğrenmek isterim.
 
 
-------
Örnek bir yazı...Üzgünüm ama İNGİLİZCE.TÜRKÇE yeterince kaynak yok.

From my reading so far, I don't believe that feeding pellets or flakes exclusively is a healthy diet for goldfish. If you feed pellets or flakes, I think you should also add veggies and fruits to their diet. Pellets and flakes are highly processed foods and most contain cheaper and less digestable grain or soy proteins, fish proteins, and starch with added vitamins. If you read the ingredient list, and you see things like corn gluten, corn meal and corn middlings, that's called ingredient splitting. Fish food manufacturers do this because protein from grains/soy is cheaper and it makes the fish or shrimp protein look like it's the largest ingredient since it's first on the ingredient list. Feeding your goldies only pellets or flakes would be like you or I eating only fish sandwiches and multivitamins every day. The soy/grains in commercial foods also contain starches that goldies can't digest and that can feed gas producing bacteria in the GI tract which can cause bouyancy issues (flipping--often called swimbladder).

If your goldie is flipping, I'd recommend:

  1. Stop feeding pellets or flakes. Why? To remove the source of the gas (grains or soy).
  2. Feed a big meal of shrimp, green beans and peas till you see green poop coming out the back end. why? To push the offending starches and gas out of the digestive tract.
  3. Switch to a diet of fresh foods and home made gel food with added acidophilus. Why? The acidophilus bacteria eat the same starches as the gas producing bacteria in the GI tract eat and create an environment hostile to the gassy bugs, so feeding acidophilus should change the flora of the GI tract and reduce the number of gas producing bacteria.

I'm feeding my goldies gel food with added acidophilus in the morning, and for dinner they get a 1 to 3 ratio of cocktail shrimp or krill and green beans, green peas and lima beans. I defrost the frozen foods in tank water warmed in the microwave, peel and break into bite sized pieces. You can find bags of small frozen cocktail shrimp very cheap at the grocery store. Bags of frozen veggies are also inexpensive. Sometimes I stick 1/4 of a zucchini in the tank for them to munch on at will. and sometimes they get live redworms from my worm composter or live daphnia. They also get some duckweed, azolla and frogbit plants to munch on daily. Occasionally I feed kiwi for a lunchtime snack high in vitamin C or put a quarter of an orange in the tank.

This diet has worked wonders for my big moor Lumpy who flipped in response to eating flakes and algae wafers. I'm hopeful that at some point pellets or flakes could be added back to the diet after the intestional flora has been altered. That still remains to be seen. Note: I've been feeding the acidophilus gel for several months now, and Lumpy still gets floaty if I feed pellets too often.

Goldies don't have a stomach like we do, so it's best to feed frequent smaller meals. Here's a couple of necropsy pics (1, 2) that shows the swim bladder and GI tract. Feed too much and it comes out the back end only partially digested.

JapoJupo2011-12-30 00:11:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rc orandaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 451
Rc orandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 00:10
Jel yem bizim ülkemizde bulmak gerçekten zor şöyle bi link buldum:
http://www.evcilal.com/DISCUS-JEL-YEMLER,LA_1221-2.html

Ama bildiğim kadarıyla jel yemleri satın almaktan ziyade kendileri evde hazırlıyor yurt dışındaki hobiciler Jel,gıda ürünlerinde kullanılmak için satılıyor öyle alıp kendi yemlerini kendilleri hazırlyorlar sanırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 00:12
[QUOTE=Rc oranda]Jel yem bizim ülkemizde bulmak gerçekten zor şöyle bi link buldum:
http://www.evcilal.com/DISCUS-JEL-YEMLER,LA_1221-2.html

Ama bildiğim kadarıyla jel yemleri satın almaktan ziyade kendileri evde hazırlıyor yurt dışındaki hobiciler Jel,gıda ürünlerinde kullanılmak için satılıyor öyle alıp kendi yemlerini kendilleri hazırlyorlar sanırım
[/QUOTE]
Kendileride yapıyorlar evde, hazır pakettede satılıyor.Sizin linkteki yemler değil.Ben taze sebze,meyva,karides,sardalya v.s. ile yapılmış olanları diyorum.
 
JapoJupo2011-12-30 00:18:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HamzaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 99
HamzaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 12:34
Şu an dış filtrenin çıkışını biraz daha yukarı kaldırarak yüzeyde dalgalanma yarattım fakat akıntı oldukça güçlü balıklar rahatsız oluyor. Dış filtrem Fluval 305 tankım ise hemen hemen 125 litre ileride tankı büyüteceğim için büyük filtre aldım. Ama gözlemlerime göre hayvanlar sanki yüzeyden arada sırada hava almaya çalışıyorlar. Daha önceleri böyle bir şey yapmıyorlardı. Acaba diyorum yetersizmi kalıyor. Filtre ucu uzunlamasına değil de karşı cama doğru çevrildi birde dediğiniz kafa motoru eklenirse balıklar akıntıdan yüzemez gibime geliyor. Yaptığım denemede kafa motorunu değil de iç filtreyi tabana yapıştırdım ucuna yukarıya doğru uzunca bir hortum taktım çok güçlü bir şekilde dalgalanma yaptı balıklar yüzemez duruma geldiler.İç filtre kafasıda dipten suyu çekiyordur galiba ama şu an çalışır vaziyette değil çok aşırı akıntı yapıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakozÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Konya
Mesaj: 169
atakozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 13:22
Arkadaşlar bildiğiniz Jel Yem tarifi varsa lütfen ya link yada tarif yazın ki bizlerde yapalım
Serkan bey sizin linke baktım yanlız ingilizce tarifler sözlük yardımıyla biraz çevirdim
Jelatin deniyor onu nasıl bulacağız helede Konyada :)
usoPreviewPopup
atakoz2011-12-30 13:23:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 14:50
[QUOTE=atakoz]
Arkadaşlar bildiğiniz Jel Yem tarifi varsa lütfen ya link yada tarif yazın ki bizlerde yapalım
Serkan bey sizin linke baktım yanlız ingilizce tarifler sözlük yardımıyla biraz çevirdim
Jelatin deniyor onu nasıl bulacağız helede Konyada :)
usoPreviewPopup
[/QUOTE]
Bende daha evvel hiç hazırlamadım bilemiyorum.Ama TV de falan aşçılar pasta v.s. yaparken kullanıyorlardı yani süpermarketlerde falan bi bakmak lazım.Hiç işim olmadığı için raflarda jelatin arayışında bulunmadım bugüne kadar.Jöle möle yapıyorlar hatta portakal suyu ile jelatini karıştırıp soğutuyorlar mesela dolapta al sana portakallı jöle diyorlar.Iyyyyyy
İngilizce olan tariflerdende fırsat buldukça çevirir burada paylaşırım.JapoJupo2011-12-30 14:51:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakozÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Konya
Mesaj: 169
atakozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 15:38
Korkarım sonunda bu balıklar bizlerden iyi beslenecekler :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 16:06
[QUOTE=atakoz]
Korkarım sonunda bu balıklar bizlerden iyi beslenecekler :))
[/QUOTE]
TÜRKİYE'deki japonlar kuru yeme alışık olduğu için,hiçbir TÜRK evladı japonunu jel yemle beslemediği için jel yemi yiyince topluca taklada atabilirler.Tank bir anda toplu mezara dönebilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakozÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Konya
Mesaj: 169
atakozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 16:12
Zevtenmi ölürler yoksam önceki yemlere olan bağımlılıktanmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 22:18

Musluk suyunun pH derecesini merak ettim gece gece.Suyu test edecek durumda yok.Ne ederiz nasıl ederiz derken iski.gov.tr ye girdim.

Birde ne göreyim düzenli her ay su kalite raporu yayınlıyorlarmış meğer.henüz ARALIK yok ama KASIM ve önceki tüm aylar var.İstanbul barajlarında suyun pH ı 7,1 civarında.JAPON balıkları için en uygun pH 7-8 arası.Alt sınırdayız ama olması gereken aralıktayız.
 
Beleş pH testi yaptık gece gece suya

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige42Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 20/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6939
adige42Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 22:22
Bu ara çok klorlu gelıyor su maalesef.Eskıden bu kadar klor yoktu suda bugun bıraz su dınlendıreyım dedım resmen klor çıktı,kötüydu su.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 23:38
Zaten klorlu doldurulduğu kaptaki su üzerine eğilince acı acı kokar klorlu su. Oradanda burun alışkanlığı yapabilirsiniz. Klorun kendine özgü bir kokusu vardır. mesutok2011-12-30 23:39:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakozÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Konya
Mesaj: 169
atakozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 10:07
Arkadaşlar suyu biraz dinlendirip (en az 1hafta) üyle verin ve klorde alglere karşı savaşta gayet faydalı benim akvaryum yeşildi 1 hafta su değişimi yaptım biraz klorlude ekledim gayet başarılı sonuç aldım tabi direk vermek bence sakat :) Konyada da PH 7.65 başlayıp 8.55 kadar çıkıyor yerine göre artık benim evdekide ikisi arasında bir yerde gayet güzel :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir