Japon Balığı Akvaryumu Kurmak İstiyorum


Trakyali34Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 36
Trakyali34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2017 19:44
Merhabalar arkadaşlar, yeni 60 litrelik bir akvaryum aldım arkadaştan, 2 tane beta akvaryumum var bir tane de japon balığı akvaryumu kurmak istiyorum bu 60 litrelik akvaryuma. Öncelikle 2 tane yavru japon balığı almak istiyorum. Kumu ne olmalı ne tür canlı bitki kullanmalıyım elimde fazla tilki kuyruğu var koysam sorun olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Arkadaşlar bir yardım edin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2017 22:57
[QUOTE=Trakyali34]Merhabalar arkadaşlar, yeni 60 litrelik bir akvaryum aldım arkadaştan, 2 tane beta akvaryumum var bir tane de japon balığı akvaryumu kurmak istiyorum bu 60 litrelik akvaryuma. Öncelikle 2 tane yavru japon balığı almak istiyorum. Kumu ne olmalı ne tür canlı bitki kullanmalıyım elimde fazla tilki kuyruğu var koysam sorun olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Arkadaşlar bir yardım edin :)[/QUOTE]

Bitki hakkında saz kullansaniz iyi olur fazla dekor koyup yüzme alanlarını da daratlmayin 2 veya 3 adet beslenebilir 60 litrede. Kum olarak hagen kum japonlari güzel gösteriyor silis kumlarda tercih ediliyor göz zevkinize dekor tasariniza kalmış özellik olarak ince taneli olması yeterli. Kumu karıştırıp yosun tutan yerlerini yemeleri ve oynamaları için ağızlarına girip yaralamadan çıkması gerekli.
Filtre olarak şelale filtre öneririm. Mümkünse haznesi modifiyeye uygun olsun çünkü pek işlevsiz geliyorlar ilk başta. Elyaf seramik yüzük zeokarbon filan koyup güzel bir filtreleme yapabilirsiniz. Debisi 300l/h yeterli olacaktır. Yem olarak biraz çeşit sağlamanız ve balık unundan yapıldığı için kaliteli yemler kullanıp iç parazit riskini azaltmakla birlikte gelişime katkı saglamaniz açısından çeşit önemlidir. Yavru bakmaya başlayacaksınız hikari goldfish staple baby, tetra goldy pul yem, ahm goldi mix, sera jbl dainichi nin japon balığı yemlerinden en az 3 unu almanızı ve yavru alacaksanız hikari yemi 3 unun içinde bulundurmanız iyi olacaktır. Haftada 1 kez su değişimi yapın ve haftada 1 haşlanmış bezelye vermeyi unutmayın. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Trakyali34Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 36
Trakyali34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2017 23:02
Teşekkür ederim bilgileriniz için akvaryum tercihlerimiz aynı sanırsam :) betaya japon. Dediklerinizi aklıma not edicem elimde betalarımdan artan 2-3 kg hagen kum var zaten bitki çeşitliliğini biraz fazla tutsam sorun olur mu japon balıkları için ayrıca yem listeniz içinde teşekkür ederim filtre olarak pipo filtre kullanmayı düşündüm acaba yetmez mi şelale filtre sanki çok hareketlendiriyor suyu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir