İşte Amerikan Rüyası


ahmetkalafatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ahmetkalafatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 14:17
Yazdığım sorulara cvp bulamadığımdan herkes kendi arkadaş çevresi ile mesajlaştığından mesajımı silinmiş ve birdaha foruma katılmama kararı almış bulunmaktayım herkese iyi eğlenceler.
ahmetkalafat2009-07-01 09:38:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borleyciÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 42
borleyciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 18:24

Herkese selam.

İşte akvaryumun son hali arkadaşlar 4 tane ateş ağız ve 4 tane tetrezo varşu anda ama saklanıyorlar sürekli. ..
ateş ağızlar 5 taneydi birtanesini kaybettik. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheteenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1229
CheteenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 18:58

Ayhan bey öncelikle tebrik ederim.

Akvaryumunuzun camındakiler hava kabarcığı ise balığınızın ölüm sebebi oturmamış su olabilir. Bence kökleri dikerek. Kayaları etrafına dizseydiniz daha hoş olabilirdi. Şu haliyle saklanma yerleri mevcut. Bir süre böyle kalmasında fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borleyciÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 42
borleyciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 19:49

Teşekkürler caner;
o kabarcıklar iç filitreden gelip cama vuruyor. Suyu 1 hafta dinlendirdim ,dezenfektan ve sera aquatan ekledim suda problem yok.
balıgın ölme sebebine gelince aldıgım da diger balıklar yem yedi fakat o ölen balık yemedi alt dudagı biraz yaralıydı düzelir diye umut etmiştim. Bu şekilde baya bisure tutmayı düşünü yorum balıklar akvaryuma alışıncayakadar.


saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FRoBSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 395
FRoBSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 21:57

Really Umut Abi bu konuda artık aktif olmuyorKahkaha

Akvaryumu hala yerleştiremedim.Epey zorlanacağız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 23:33
Herkese selam. Uzun zamandır yazmıyordum ilgi dağılması olmuştu bunun için kusura bakmayın. 10 gün boyunca Bursa'daydım buradaki akvaryumu inceleme ve yeni balıklar alma fırsatım oldu. Rica üzerine 5 adet keyhole getirdim Ankara'ya. Sanırım bu sefer aşılamayı başardık. Ayrıca Ankara'daki akvaryumuma 2 mavi acara ve 1 yeşil sev aldım. Madem aradığım türleri bulamıyorum ben de eldeki türleri değerlendireyim dedim. Bunların yanı sıra Bursa'daki akvaryuma gene aynı yerden geçen sene ithalatla gelip satılmayan bir gariban mayanı ekledim. Umarım yanık kalmamıştır. Hepsi için Recep'e teşekkür ederim. Yakında festae ve sajica da geleceğini söyledi. Erkek motaguense ve çok güzel bir erkek carpinte de vardı yerim olsa bunları da alırdım.

Şimdi Ankara'daki akvaryumda son kadro şöyle:

1 zebra
1 rainbow
6 keyhole
2 maci acara
1 yeşil severum
3 sajica
3 nic

Çiklit dışı türleri yazmadım. Rainbow dışındaki balıkların hepsi yavru. Fakat zebra ve büyük nic oldukça hızlı büyüyor. Max boyları arasında fark olmasına rağmen paralel bir büyüme gözledim, yani niclerin bu boylarda zebraya yakın bir hızda büyüdüğünü varsayabilirsiniz. Niclerin bir diğer özelliği oldukça geç renklenmeleri. Büyük nic şu an 10cm yi aşmış olabilir ama hala tam yetişkin renklerini kazanmış değil. Biraz sabır gerektiren tür ama ilginç tipi, kocaman gözleri ve ılımlı karakteriyle benim hoşuma gittiler. Keyhole um polyanna misali ortalıkta dolaşmasına devam ediyor. Ya da Heidi mi desem? Çok nadir strese giriyor. Strese girmesi de enteresan, rengini koyulaştırıp bir yere oturuveriyor birkaç dakikalığına. Sanırım doğal ortamında fazla düşmanı olmayan ve rekabete maruz kalmayan bir tür, çünkü saklanma huyu pek yok. Türiçi agresiflik dışında neredeyse hiç agresiflik sergilemiyorlar. Renkleri ve karakterleriyle melek gibiler. Onları biraz seyretmek bile size moral verebilir.

Sajicalar ayrı akvaryumdaydı ama 3.batımda da yumurtaları yiyince ana akvaryuma geri koydum. Erkek sajica ya olan antipatim devam ediyor. Yem yemiyor, yavrularına bakmayı bilmiyor, dişiyi büyük tankta sürekli nedensiz bir şekilde kovalıyor. Elimi suya soktuğumda tüm balıklar yeme yöneliyor, elimi ısıran tek balık bu. Tuhaf.. Neyse son batımdan canlı birkaç tane yavru kalmış ama onları gözden çıkarıp sajicaları tekrar üremeleri için ayıracağım.

Yeni gelen yeşil severum sanırım yaşına göre biraz küçük. Anlatılana göre birkaç kardeşten tek hayatta kalan buymuş. Gözlediğim müthiş iştahı ve strese dayanıklılığı bunun nedeni olabilir. Cinsiyetini ve saf olup olmadığını henüz bilmiyorum ama halihazırda bir severumsever olarak onu ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bambaşka ve yine harika bir tasarım...

Mavi acaralardan şu ana dek bir şey anlamadım. İlk kez besliyorum. GT yavrusuna oldukça benzerler. Agresiflik olarak da örneğin bir keyhole un oldukça üzerinde olduklarını söyleyebilirim. Cinsiyetleri belirsiz. Umarım tez büyürler de dönüşümlerini hep birlikte seyrederiz.

Şimdi çok yakında 5 keyhole gidecek. Küçük nic hala ilanlarda. Sajicaları da ayırınca biraz tenhalaşacağını umuyorum. Şu an fazla ve çeşitli balık gözüme hoş geliyor ama sıkış tepiş görüntü zamanla canımı sıkmaya başlar. Aslında 150cm lik bir tankım olsaydı bunları hiç düşünmezdim. Bakalım zaman içinde kimleri yolcu edeceğiz..

Bu arada figüran olarak beslediğim kılıçkuyruklardan çok iyi verim aldığımı söylemeliyim. Şu ana dek çok az kayığ verdim ancak bir sürü yavru aldım. Yavrular çok iyi bir canlı yem kaynağı. Özellikle tatile giderken birkaç hamile dişiniz varsa yemi düşünmenize pek gerek yok =)

Gelelim şirin ilimiz Bursa'ya. Bursa'daki 200lt lik tanktaki yakın zamanda eklediğim astronotu akvaryumcuya vermeyi göze alamayıp bir arkadaşıma hediye ettim. Aslında bir süre daha kalabilirdi ama motamın baskın olarak büyümesini istedim. Gene de astro görevini layıkıyla yerine getirdi zira mota oldukça insancanlısı olmuş, sürekli camda. Güzelliği gittikçe artıyor buna paralel olarak ona hayranlığım da. Fotolarda görürsünüz. Astro yerine bir adet beyni çıkarılmış tinfoil barb ekledim. Mota birkaç saat içinde hayvanın karakterini anladı ve üstünlük kurdu. Barb 20cm olduğu için bir zarar vermesi mümkün değil, kaygılanmayın :) Küçük erkek mota hala yeni sahibini bekliyor. Müstakbel sahibine duyurulur. Buraya yeni aldığım mayanı pek gözleyemedim ama bende "ezik" bir izlenim bıraktı. Sanırım yaşadığı ortam hayvanı sindirmiş. Benzer duruma rahmetli GT de rastlamıştım. Başka bir baskın çiklit yüzünden bir süre sinmiş, sonra balık gidince zamanla cesareti yerine gelmişti. Umarım bu mayan yanık kalmamıştır ve büyük boyda görebilirz kendisini.

Dither olarak akvaryumda bulunan iki sarı p. den dişi olanın ağzından yavru hiç eksik olmuyor. Hatta geçen batımdan canlı bir yavru bir taşında altını kendine sığınak yapmış, yem de yiyor. Bu tip şeyler hep hoşuma gider. Bu bambaşka coğafyadan gelmiş uzak akrabaları meraktan bir süre gözlemledim. Sürekli aktif ve hareketliler ama davranışları bana pek bir şey ifade etmedi. Ortalıkta fırdönüyorlar bu bana iyi gelmedi :)

1-2 ay önce yazdığım benzer bir uzun yazıda habitatına oldukça benzer koşullarda büyüyen motamın farklı göründüğünden bahsetmiştim. Hatta konu genel olarak şu linkte zamanında tartışılmış: http://www.akvaryum.com/Forum/baligin_buyudugu_ortamin_renklere_etkisi_k198343.asp?PN=1 . Ben bu konuyu okumuştum ve ilkin buna benzer bir vaka olabileceğini düşünüyordum ancak motam bize alıştıkça renkleri daha belirgin hale geldi. Fakat mürenimsi gövde şeklini hala koruyor. Üstelik tanka adapte edilen F0 balıklarda kayda değer bir farklılık görülmemesi konudaki iddiayı çürütüyor gibi. Ne olursa olsun motam muhteşem bir balık. Çok iyi bir yatırım oldu o :)

Aslında bir sürü foto var ama öncelikle konuyla ilgili fotoları yükleyeyim. Daha estetik fotoları başka bir zamanda yükleyeceğim.















[QUOTE=JoSeP]

Really Umut Abi bu konuda artık aktif olmuyorKahkaha

Akvaryumu hala yerleştiremedim.Epey zorlanacağız.
[/QUOTE]

Valla senin mesajını görmemiştim ama artık sorun yok heralde :)
Really2009-06-30 23:45:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheteenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1229
CheteenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 00:32
Umut abi o mota erkeğini hayırlısı ile Eskişehir'e dönünce alacağım. Erdem abi Bursa'dan dönünce bir terslik çıkmazsa motayıda getirecek. Bu motayı 160 litrelik bir tankta besleyeceğim. Belki daha da büyük olabilir(inşallahTebessüm). Şimdilik kesin birşey belli değil. Bu arada mota ile ilgili 2 sorum var. Birincisi küçükken agresif oluyorlar mı? Yani büyüyesiye kadar yanına herhangi bir balık eklenebilir mi? İkinciside makav ile motayı aynı akvaryumda besleyebilir miyim? Bu arada Umut abi senin makavından bahsediyorum. Aslında bunu konuşmuştuk. 160 litrede motanın sadece tek başına besleneceğine karar kılmıştık. Ama en azından büyüyesiye kadar beslenemez mi ? canerbalıkcı2009-07-01 00:33:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 10:09
[QUOTE=canerbalıkcı]Umut abi o mota erkeğini hayırlısı ile Eskişehir'e dönünce alacağım. Erdem abi Bursa'dan dönünce bir terslik çıkmazsa motayıda getirecek. Bu motayı 160 litrelik bir tankta besleyeceğim. Belki daha da büyük olabilir(inşallahTebessüm). Şimdilik kesin birşey belli değil. Bu arada mota ile ilgili 2 sorum var. Birincisi küçükken agresif oluyorlar mı? Yani büyüyesiye kadar yanına herhangi bir balık eklenebilir mi? İkinciside makav ile motayı aynı akvaryumda besleyebilir miyim? Bu arada Umut abi senin makavından bahsediyorum. Aslında bunu konuşmuştuk. 160 litrede motanın sadece tek başına besleneceğine karar kılmıştık. Ama en azından büyüyesiye kadar beslenemez mi ? [/QUOTE]

Merhabalar.
Aynı boyda mota ve zebra yavrularını aynı yerde tutuyordum. Zebra yavruları mota yavrularından daha agresifti ancak, bir kaç baskın mota bölgesinde hiçbir balığa tahammül edemiyordu.
************************************
Umut, tebrik ederim.
Maşallah döktürmüşsün yine.
Red Tiger erkek Motaguensisin gittikçe mükemmelleşiyor. Hatta şu hali ile bile nerede ise babası kadar renkli. Babasının yaşından ötürü oturmuş bir görüntüsü ve benekleri var. Sendekinin babasının boyuna gelinceki görüntüsünü çok merak ediyorum.
Motaguensise tank arkadaşı olarak nasipse bugün gelecek salvini ve festaeden birer tane alabilirsin bence.
Saygılarımla.
Aldığın mayan bana dişi gibi geldi. Orta amerikanlarda büyüme geçici olarak durabiliyor ama uygun ortam oluştumu resmen büyüme patlaması oluyor ve olması gereken boya hızla geliyor. Yanmış olma ihtimali çok düşük diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheteenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1229
CheteenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 10:58
Bugün gelecek olan red terrörleri ve salvinileri çok merak ediyorum. Acaba nasıl bir şey olacaklar?Kahkaha.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shockingÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1152
shockingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 12:18
Sayı fazla ise Bursa'ya gelip alabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 18:25
 Merhabalar herkeze ...
 
Bugün biraz akvaryumcu dolaştım . Bir akvaryumcuda çok güzel amerikanlar vardı ve ilk kez canlı green severum gördüm 8-10 cm civarıydı .  Dediğim gibi Green Severumu ilk kez canlı görmüş oldum ve malesef hiç beğenmedim bende aynen şu şekilde (Green Severum) üzerini çizdim Utangaç . Karmaya almayacağım severumu . Rotkeil bulursam dahil ederim bulamazsamda çikolata , uaru, geophagus vb. gibi olur büyük ihtimal ...
aqua_boy2009-07-01 18:27:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3521
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 18:38
Sadece tek bir örneği görüp kesin yorum yapma CenkTebessüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 18:42
Yok valla Yücel inan hiç beğenmedim ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 09:43
Cenk;
Green Severumlarımı ilk aldığımda inanki o anki görüntülerine bakarak almamıştım. Sadece nadir bir tür olduğu (Denizli için öyle) için aldım. Renkleri inan hiç güzel değildi. Hatta genlerinde golden severumluk olabilir diye düşünmüştüm. İlerleyen günlerde renkleri güzelleşmeye başladı.
Zaten Green Severumlar oldukça hızlı renk değiştiren canlılar. Ben Rainbowlar çok renk değiştirir diye tahmin ediyordum ama tam aksine Green'ler çok hızlı değişime uğruyorlar. Mavi ve yeşil renkleri genelde dururken bir bakıyorsun hemen renkleri açılmış.Çizgileri bazen ortaya çıkıyor bazen yok oluyor.Strese girince kararıyorlar.
Birde balıkların akvaryumculardaki yaşama şartlarını düşünürsen, karar vermek için erken davranmışsın diyebilirim. Tabi ki karar senindir, saygımız sonsuzdur. Rotkeil ise....denecek birşey şu anlık bulamıyorum :):)
Hadi bakalım Bursa'lılar görelim Red Terrörleri, Salvinileri. Bi görsel şölen yaşatın artık bizlere.
Bu arada Metehan Bass'lar ne alemde. Hiç sesin soluğun çıkmıyor.Göremedik şu cengaverleri tankta?
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir