İnternetten Japon balığı sipariş etmek?


ocelenkÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 188
ocelenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 14:28
Merhaba,
Bir web sitesi gözüme çarptı. ( Sitenin adını yazmanın site kurallarına aykırı olup olmadığını kestiremediğimden yazmadım) . Fotoğraflar temsili değilse çok güzel farklı tür japon satılıyor. 6 TL kargo ücreti denilmiş. Ancak ürünler Hatay'dan gönderiliyor. Ben İstanbul'da ikamet ediyorum ve sipariş verdiğim takdirde ortalama 2 gün içerisinde ancak elime ulaşacaktır. Bu noktada siz değerli dostlara birkaç sorum olacak:
Öncelikle bu siteden ya da benzeri bir siteden online canlı sipariş eden oldu mu ? Oldu ise gelen canlılarda sorun çıktı mı ? Sağlıklı, formu düzgün balık geliyor mu ? Satıcılar ,dürüst güvenilir mi ?
2 gün kargo süresine japon dayanabilir mi ?
Konu hakkında tecrübesi olan ya da görüş verecek hobici dostlara şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 14:50
Hangi site olduğunu bilmiyorum, o yüzden site hakkında yorum yapamam.
Memleketteki japonların çoğu Hatay ve Adana'dan geliyor zaten. İstanbul'daki akvaryumcuları dolaşsanız belki aynı türlere rastlayabilirsiniz.
2 gün yol, biraz riskli....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 14:57
İnternetten canlı siparişi verenlerden birçoğunda hüsrana uğrayanlarda oldu, pek memnun kalan görmedim diyebilirm. Benim konulardan okuduğum kadar. Karşılaşılan sorunlar şu oldu. Para gönderdi hobici, firma elimizde balık yok denilerek birkaç hafta balık gönderilmedi süre sonra ne kadar uzadı bilmiyorum. İlgili satıcı sitenin resimlerindeki balıklarla alakasız balık ve tür gönderilenler çok oldu. Gelen balıklarda hastalıklar oldu. benzeri sorunlarla karşılaşanlar oldu. Ben şahsen hiçbir zaman gözümle görmediğim incelemediğim balığı almadım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcsavaskanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 346
mcsavaskanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 17:21
Merhaba, Antalyadan 2ay kadar önce  özel tür japon balıkları getirttim, 2gece kargoda kaldılar, hiçbir sorun olmadı. Balıklarımdan gayet memnunum, piyasada dolaşsam belki yine bu kadar güzel balıklar toplardım, ancak toplu almak işime geldi. Balıklardan kaybım da olmadı, hepsi çok sağlıklı yaşıyor. Yüksek adetli balık alacaksanız tavsiye ederim, zaten belli bir adetten daha az göndermezler. Hataydakileri bilmiyorum ama Antalyadakiler 10numara, süper kalite ve sağlıklı.
Tabiki gözle görmek, yerinde beğenmek en iyisi.
Güvenilir kişi ve firmalar ile çalışırsanız sorun yaşanmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarrasiusAuratusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/05/2010
İl: Sinop
Mesaj: 435
CarrasiusAuratusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 23:46
Tabiki en sağlıklısı görerek almak.Ben kayseride okuyorum ve eylülden beri burdaki akvaryumcuları her cumartesi günü dolaşıyorum ve alabildğim 2-3 tane altınbaş oldu.İnternetten önceden vermiştim ve sağlıklı geldiler fakat akvaryuma adapte vs gibi nedenlerden hastalanıp ölmüşlerdi.Bugun yine internet üzerinden aldım gelen balıklar çok hoş ama yine aynı sorun var malsef adapte etmek ve bu süreçte hastalık kapmamalarını sağmak şu an o aşamadayım bakalım :)

İstanbulda eminönünde hayvan pazarı var bilirsiniz orda çok güzel japonlar denk gelebiliyor orası sizin için en uygunu sanırm.Birdefasında 30 liraya bir oranda almıştım devasa bi kafa yapısı vardı 1 ay kadar sonra kaybetmiştim :(

[QUOTE=mesutok]İnternetten canlı siparişi verenlerden birçoğunda hüsrana uğrayanlarda oldu, pek memnun kalan görmedim diyebilirm. Benim konulardan okuduğum kadar. Karşılaşılan sorunlar şu oldu. Para gönderdi hobici, firma elimizde balık yok denilerek birkaç hafta balık gönderilmedi süre sonra ne kadar uzadı bilmiyorum. İlgili satıcı sitenin resimlerindeki balıklarla alakasız balık ve tür gönderilenler çok oldu. Gelen balıklarda hastalıklar oldu. benzeri sorunlarla karşılaşanlar oldu. Ben şahsen hiçbir zaman gözümle görmediğim incelemediğim balığı almadım. [/QUOTE]

Abi en doğru olan o zaten fakat soruyorum sana :) Kayseride yok 1 milyon nufuslu yer varsada ben bulamiyorum memleket sinop orda hiç bulma şansım yok zaten ee nerden alcaz mecburen riskine katlanıp internetten falan deniyoruz:(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir