İnci Gurami'lerim nezaman büyüyecek


aquariusÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 40
aquariusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2008 19:20
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta iki tane inci gurami aldım ve akvaryumu bitkilendirdim.Erkek hemen yuva yaptı ve dişiyi çekmeye başladı iki gün ofise uğrayamadım geldiğimde akvaryumun içi yavru doluydu ve erkek dişiyi hırpalamaya başlamıştı.Dişiyi ayırdım ertesi gün de erkeğin yavrulara yetişmekte güçlük çektiğini gördüm ve onuda ayırdım.Daha önce birçok balık ürettim ama ilk defa labiretli balık besliyorum ve üretiyorum .Sorum şu; yavrular baya hareketlendi ve 2. günden itibaren yumurta vermeye başlardım ayrıca birde nutron baby aldım ama bu yem yavrular için çok büyük, ve artemia verme şansım yok yavru yemine geçene kadar yumurta sarısı ile beslesem olurmu? Ayrıca bu yavrular nekadar zamanda (örneğin) lepistes boyuna gelirler? Şimdiden teşekkürler.  aquarius2008-04-06 19:21:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 00:43
Murat bey,
 
Öncelikli olarak yavrular hayırlı olsun; inci guramiler görsellik bakımından oldukça güzel balıklar,  yavruları yetiştirmek ise cüce gurami türlerine nazaran daha kolay.. Yavrular ortalama 5. günden itibaren artemia alabilirler ve gelişimlerinde artemia oldukça etkilidir bu nedenle şiddetle vermenizi öneririm..
 
Yumurtadan yeni çıkmış gurami yavrularına nutron baby oldukça iri sayılacak bir yem bu nedenle bu yemi kullanmak için yavruların 20-25 günlük olmaları gerekir, yumurta sarısı sizi şimdilik idare etsede; özellikle doz aşımlarında suyu çabuk bozar ve yavrulara tek başına yetmeyecek  bu nedenle gelişimleri yavaş olacaktır.. Daha kullanışlı olması açısından Sera micron pudra yemi tercih edebilirsiniz, akvaryum iş yerinizde olduğu için sanırım artemia çıkaramayacaksınız bence ilerleyen günler için kabuksuz artemia temin etmenizde fayda var..
 
Tarif ettiğiniz üzere lepistes boyuna gelmeleri ortalama olarak 2-2,5 ay kadar bir süre alsada, beslenme, baskın ve büyük yavruların ayrılması, su değişimi gibi etkenler sebebiyle büyüme hızı değişkenlik gösterir..
 
Sağlıklı Yavrular,  
 
      

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquariusÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 40
aquariusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 19:57
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Artemia vermek için olanaklarımı zorlayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir