İmparator - Nyassea


aliyilmazistÇevrim Dışı

[C]4,1,8027[/C] [B]1489,2[/B] [C]3,3,8027[/C]
Kayıt: 30/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 248
aliyilmazistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2006 17:37

Merhaba arkadaşlar. Benim kafam çok karıştı siteyide bayagı bir karıştırdım fakat çözüm bulamadım. Akvaryumdaki balıklarımıda bile bile kırmak istemiyorum.

İmapartor denen balıgın kırmızısı , sarısı ve mavisi var bunların dişileride renksiz olarak tabir ediliyor. Peki ozaman bir renk dişi var ve bunlarla tüm renkteki erkek imparatorlar çiftleşebilir denebilirmi ? Yada her rengin dişisi azda olsa sarı, mavi veya kırmızı olabiliyormu ?

Bende bir tane erkek balık var kırmızı imparator olarak değerlendiriyorum çünkü benim balıgın aynısı başka bir balık görmedim. Bu erkek balıgı dişi Nyasseayla çiftleştiriyorum. Bu hatamıdır ?

Akvaryumcularda Mavi veya Sarı Nyassea denen balıklar var aynı zamanda Mavi veya sarı İmparatormudur. Bunların ikiside aynımıdır ?.

Benim Dişi Nyassea ve Kırmızı imparatordan olan yavruların yarısı anneye yarısı babaya benziyor. Dogduklarında Anneye benzeyenler siyah Babaya benzeyenler beyaz doguyorlar.

Bana bu konuda aydınlatırsanız hata yapmak istemiyorum. Erkek balıgı yada dişi balıgımı değiştireyim.

Fotografları ise aşagıda. Bu arada Erkek balık gerçekten Red rubinmi ?

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bladraÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 33
bladraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2006 10:16
Ali Bey selamlar,
Öncelikle kırma balık istemediğiniz için kendi adıma size teşekkür ederim. Ama göndermiş olduğunuz fotoğrafa baktığımda benim açımdan üzüldüm diyebilirim. Aulonocara malawi grubunun içinde bizim bildiğimiz şekilde imparator diye nitelendiğimiz bir grubun genel adı. Bu gruba dahil sarı imparator ,redrubin, chitande gibi balıklar mevcut.
Kendim 7-9 ay arasında red rubin besledim. Sizin fotoğrafınıza bir kaç yorum yopayım gerisi size kalsın. Red rubin yavrularının yani aynı batın da meydana gelen yavruların hemen hemen hepsi aynı renkte olurlar. Gri ve koyu gri. Bu yavrular 2. ve 3. ayda erkek dişi ayrımı yapmak doğru olur . Erkeklerin renkleri dişilere göre daha net bir şekilde belirginleşir. 
Red rubin erkeklerde kafa kısmının üstü koyukahverengi-siyah arası bir hal alır (bilhassa alın kısmı). Çene yapısı diğer imparator gruplarına oldukça benzer hafif uzun bile sayılır. göz hizasından solungaçlara kadar olan bölgede fosforik mavi bir renk vardır , balık hareketlendiğinde muazzam bir renk cümbüşü sunar. Balığın üst ve alt yüzgecinde tırtıllı beyaz bir hat mevcuttur.
Dişilerinin diğer imparator dişileriyle ayırımı güçtür. Şayet resimdeki dişi sizin yavru aldığınızı söylediğiniz dişi ise hemen belirtmeliyim bu renge sahip bir dişi kondisyon kazandırılmalı ve baya beklenmelidir. Balık çifte gireceği zaman beyaz bölgeleri artar ve rengi bilhassa yatay çizgileri matlaşır ve tüpcük çıkarır. 
Elinizde bulunan balığın rengi erkek red rubin rengidir. Diğer özelliklerini siz karşılaştırıp karar verin.
Benim açımdan önemli bir not eklemek istiyorum akvaryumunuzdaki balıklarınızın adetlerini ve türlerini yazmışsınız buna göre sp ve paslı cichlid lerinizin çifte girme ihtimali yüksek. Budurumda portakal rengi yavrularınızı tebrik edenler olacaktır. Melezlemek istemiyorsanız takriben 120 lt lik bir akvaryuma sahipsiniz tecrübeli arkadaşlardan yardım almanızı öneririm. Sp ve paslı ciklitlerde erkekler çok hareketli ve üreme döneminde aktif bir yapıya sahip olurlar,bu yüzden dişi sayınızı 1 e 5 şeklinde tutmanız yararlı olacaktır.
Malawi gölü balıklarının gruplarını ve resimlerini " malawi gölü balıkları" adı altında iğneli konudan bakabilirsiniz. Saygılar sağlıklı balıklar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliyilmazistÇevrim Dışı

[C]4,1,8027[/C] [B]1489,2[/B] [C]3,3,8027[/C]
Kayıt: 30/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 248
aliyilmazistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2006 12:29
Yorumlarınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir