Ilk malawi yumurtam. (SP) yardim lazim


NeuroCypÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: KKTC
Mesaj: 54
NeuroCypÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 22:39
Merhaba arkadaslar. Basliktanda anlasilacagi uzere malawi akvaryumumdaki ilk yumurta seruvenimiz basladi diyebilirim. Oscarlarimdan devamli yavru alan biri olarak akvaryumu kurali 3 ay olmadan yavru almayi beklemiyordum acikcasi.. 

Akvaryumum 400 litre ve icerisinde 2e 7d sari prenses, 1e 6d beyaz prenses ve 1e 3d yunusum mevcut. isiyi 28derece tutuyorum ve 8-9 cesit yemle besliyorum.

2 erkek diye yazdim ama yumurtayi agzina alan baligim %100 erkek dedigim balik 
ozetlemek gerekirse aralarinda en hizli buyuyup 1.5 cm kadar dierlerinden daha buyuk olan, ust ve az yuzgecleri simsiyah olan ve ayni zamanda akvaryumda bu siyahliga yakin herhangi bir sari prenses yok.. tek sorguladigim yuzgec ucu sivrimi yuvarlakmi derken kesin erkek dedigim baligim agzina yumurtayi aldi 

Sormak istedigim konulara gelince..

1- Baligimin agzinin alt kismi sistiginden ve agzini devamli acip kapayip, yumurtalari cevirmeye calismasindan dolayi yumurtalardan eminim. Fakat! 3 gun olmasina ragmen baligim devamli yem yemeye calisiyor. hatta arada bir agzina aldiginida goruyorum. Bu normalmidir? Yada bu konuda yapabilecegim bisey varmidir?

2- Akvaryumumda yumurta alan baliklarimi kusturmayi dusunmuyorum. 3 cesit balik olan bu akvaryumda, dogal yollarla dogan baliklarin yasama sansi varmidir? Daha once bu tarzda tecrubesi olan arkadaslar yavru ayirmadan yasatip yasatamayacagim konusunda bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Not : Telefonla cektigim resimlerin pek anlasilir olmamasi nedeniyle resim ekleme sansim olmadi.

Iyi hobiler, saglikli baliklar.


NeuroCyp2014-02-26 02:40:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrehanyoluÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2014
İl: Bursa
Mesaj: 45
emrehanyoluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 17:22
1. soruna gelirsek tamamen içgüdü olarak yemlere saldırıyor olabilir.
2. sorunda da akvaryumda bolca kaya ve yapay bitkin var ise bir ihtimal bir kaç yavrun hayatta kalabilir ama çok düşük bir şansları var.15 yavru alırsan belki 4-5 i kalabilir.Yavrular saklansa bile bir süre sonra yem yemek için ortaya çıkıyorlar ve yem oluyorlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir