İlk Kurulum İçin Gerekli Süreler Nedir ?


davyjones7Çevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 8
davyjones7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 2 Saat 56 Dakika önce
Öncelikle herkese merhaba,

40*40*40 tankımda karides ve neon tetra besleyeceğim, bitki olarak da sadece zemine monte carlo dikmek istiyorum. Filtre olarak HAQOS EX 500 kullanıyorum. Aydınlatma ve ısıtıcım mevcut. Filtre içinde bir katman bio ball, iki katman sera siporax seramik(sıfır ürün satın aldım), bir katman da elyaf bulunuyor.

17.09.2024 tarihinde ilk aşama olarak tankı suyla doldurdum ertesi gün 50 litre suya 15 ml aquatan ekledim 5 gün bu şekilde çalıştı, cumartesi günü de içinde karides olan bir akvaryumdan su alıp bakteri aşılaması yaptım. ve 0.5 ml crystalpro markasının bacto feed ürününü ekledim. üzerindeki talimatlara göre bugün de yine 0.5 ml bacto feed ekledim, böyle böyle devam edeceğim.

Sorularım şunlar:
1. Bakteri kültürü kaç günde oturur bactofeedi ne kadar daha kullanmalıyım?
2. Kullanmam gereken sıvı gübre ve ya ekstra dengeleyici ürünler nelerdir?
3. Vatoz , çöpçü gibi balıkları ne zaman eklemeliyim ve hangi cinslerini eklemeliyim ?
4. Bitkiyi ne zaman ekmeliyim, Co2 gerekir mi ve monte carloyu nereden bulabilirim? Veya monte carlo tarzında önerebileceğiniz zemin bitkileri nelerdir ?
5. Uygun fiyatlı 2 lt Co2 tüpü nerden bulabilirim. (Ankara içi ve gerekliyse)
6. Ankara'da şurdan alırsan pişman olmazsın canlılar çok sağlıklı diyebileceğiniz karides ve neon tetra alabileceğim petshoplar nerelerdir?

Vakit ayırıp cevap veren veya verebilecek herkese şimdiden çok teşekkürler.

Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 588
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 2 Saat 34 Dakika önce
[QUOTE=davyjones7][/QUOTE]

Bildiklerimi yazayım;

1-Kültür eklenerek veya eklenmeyerek olan zaman değişiyor ama kesin bir veri yok. O yüzden minimum 2 hafta. Ben de yeni kurdum. Çarşamba günü 2. haftası dolacak. Bakteri kültürü satın aldım ekledim sadece. Bildiğiniz güvendiğiniz akvaryumdan su yerine filtresinden "pislik" alıp yeni kurulan akvaryumun filtresine koyarsanız daha etkili olur.

3-Su oturunca, bitkiler ekildikten sonra, "akvaryum bitti" denilecek durumda. Yani en son.

4-Bitkiyi beklemeden ekleyebilirsiniz. Hatta balıkla arasında bir süre olursa, tasarımdan veya herhangi bir sorundan dolayı müdahale etmeniz gerektiğinde balık olmadığı için daha rahat olur. (balıklar strese girmez, ya da eşelenen kumdan su değerleri bozulmaz, bozulsada balık olmadığı için sorun olmaz)

Bitkileri ekerkende su üstü bitkilerini en son, bitki konusunda herşey bittikten sonra alın. Ben su mercimeği ile birlikte birkaç bitki ekledim. Şimdi değişiklik yapmam lazım, elimi sokamıyorum akvaryuma :D


[EDIT]KaanE,2024-09-22 23:27:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4745
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 2 Saat 15 Dakika önce
[QUOTE=davyjones7]Öncelikle herkese merhaba,
40*40*40 tankımda karides ve neon tetra besleyeceğim, .....
Sorularım şunlar:
3. Vatoz , çöpçü gibi balıkları ne zaman eklemeliyim ve hangi cinslerini eklemeliyim ?
[/QUOTE]

Merhaba, Hacminiz 64 l, net olarak 50 l civarında olacaktır. Hedeflediğiniz canlıları da belirlemişsiniz. Yanında özel bir ilginiz yoksa vatoz ya da çöpçü eklemeniz kalabalık yaratır. Bunlar bir akvaryum için zorunlu canlılar değildir. Yosunla mücadeleyi karidesler yeterince yapar. Çöpçüler ise zemini temizleyen canlılar değildir aksine özel dip yemleriyle beslenmesi gerekir ve sürü balığı olduklarından en az 6 tane beslemek gerekir.

Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir