İlk Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye


NakamAÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 2
NakamAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2021 08:32
Merhaba a dostlar :) yıllardır akvaryum edinmemiş sadece japon tecrübesi olan biri olarak yardımınıza ihtiyacım var.. oblong marka (s500) 50×50×28 akvaryum edindim (ölçmedim ama muhtemelen kapak payı falan dahil ölçüdür bu verilen kumu falan girince 40-45 litre civarı bir hacim elde edilir diye varsayıyorum) şuan henüz su dinlendirme aşamasından öteye geçememiş olsam da :) beta akvaryumu olarak kurmak istiyorum. Bu konuda sizlere bazı sorularım var:

1) Bakteri kültürü için feederdan önce farklı bir ürün kullanmıştık vaktiyle akvaryum kurulumunda bakteriyi oluştursun diye sonra bakteri besini kullanmıştık balık kaybı da yaşamamıştık ama petshop bakteri için feeder önerdi sadece, önceki ürünün adı hakkında bilginiz var mı? Sadece feeder ile kurulum yapılır mı?
2) Isıtıcı temin etmeliyim ama hangi marka-model?
3) Bakımı kolay hangi bitkileri önerirsiniz malum hiç bitki tecrübem yok, cama yakın bir yerde olacak akvaryum mümkünse iki günde akvaryumu işgal etmeyecek tür önerileri makbule geçer :)
4) elimde şuan silis kum var (toplu iğne başı kadar taneler 1 milim falan herhalde) bunda bitki yetişir mi yoksa farklı bir kum mu almalıyım
5) kendinden 3 renkli ledi var akvaryumun (gücü vs yazmıyor) bitkiler için yeterli olur mu? gün ışığı ne derece yeterli akvaryum bitkilerinde?
6) kendinden tepe sumplu filtresi, max 450l/h yazıyor üzerinde ama betalar için uygun bir değer mi yoksa değişmeli miyim maksimum ne kadar akıntıyı tolere edebilir betalar bir bilgim yok

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEfeCinÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 653
AliEfeCinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2021 09:00
1)Hiç bir fikrim yok
2)Ben şuanda SMART marka kullanıyorum gayet iyi
3) https://www.akvaryum.com/Forum/bakimi_kolay_bitki_klavuzu_k743814.asp
4)Kolay bitkiler yetişir ama bitki konusunda ilerlemek isterseniz yeni bir kum almalısınız
5)Gücünün yazmaması sıkıntı olabilir çok fazla ise yosunlanma olucaktır az ise bitkiler sağlıklı olmayacak ve yine yosun oluşucaktır benim tavsiyemwolfmar marka ledler var o kadar kötü görünmüyor bir bakın derim
6)Betalar için çok fazla geldi bana yine kendi kullandığıım bir ürün Eheim liberty 75 alabilirsiniz (içinde Sera crystal clear ,Seachem matrix var) ya da dolphin h80 de kullanılabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2021 09:07
1) Bakteri kültürü için feederdan önce farklı bir ürün kullanmıştık vaktiyle akvaryum kurulumunda bakteriyi oluştursun diye sonra bakteri besini kullanmıştık balık kaybı da yaşamamıştık ama petshop bakteri için feeder önerdi sadece, önceki ürünün adı hakkında bilginiz var mı? Sadece feeder ile kurulum yapılır mı? Feeder değil de sera bio nitrivec tarzı bir bakteri kültürü daha uygun olur, tek betta besleyecekseniz çok da gerekli olmayabilir, su değişimleriyle idare edebilirsiniz, zamanla doğal yollardan döngü oturur.
2) Isıtıcı temin etmeliyim ama hangi marka-model? Marka bütçenizle ilgili, evde düzenli ısıtma varsa 50 w bir ısıtıcı işinizi görür.
3) Bakımı kolay hangi bitkileri önerirsiniz malum hiç bitki tecrübem yok, cama yakın bir yerde olacak akvaryum mümkünse iki günde akvaryumu işgal etmeyecek tür önerileri makbule geçer :) Anubias tercih edebilirsiniz, hem fazla ışık istemez, hem hızlı büyümez, hem de kuma gömülmez. Betta için pistia gibi yüzey bitkileri de iyi olur.
4) elimde şuan silis kum var (toplu iğne başı kadar taneler 1 milim falan herhalde) bunda bitki yetişir mi yoksa farklı bir kum mu almalıyım Anubias için kum önemsiz, ama köklü bitkiler tercih ederseniz kumu da değiştirmelisiniz.
5) kendinden 3 renkli ledi var akvaryumun (gücü vs yazmıyor) bitkiler için yeterli olur mu? gün ışığı ne derece yeterli akvaryum bitkilerinde? Anubias için yine çok önemli değil, ama akvaryum direkt güneş alırsa yosun oluşma ihtimali yüksek.
6) kendinden tepe sumplu filtresi, max 450l/h yazıyor üzerinde ama betalar için uygun bir değer mi yoksa değişmeli miyim maksimum ne kadar akıntıyı tolere edebilir betalar bir bilgim yok Betta fazla akıntı sevmez ama tepe filtreler çok da akıntı yapmıyor genelde.

Beğenenler: [T]230260,Denizs[/T][T]230969,srdrrr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NakamAÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 2
NakamAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2021 16:27
Teşekkür ederim önerileriniz için sağlıklı günleriniz, sağlıklı balıklarınız olsun 😊

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]
Teşekkür Edenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir