İlk akvaryumum(Cuba işi tamam sayılır)


conqueror44Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 200
conqueror44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 11:20
Merhaba Volkan Bey;

Teşekkür ederim.Evet cübalar yayılmaya devam ediyor.Birkaç aya tamamen kaplayacak gibi.Dediğiniz gibi utrinin yerine 1 hafta sonra cüba ekleyeceğim.Ortadaki yoğun kısımdan alıp o kısma ekleyeceğim.Sadece cüba olacak.Artık sizde söyleyince kesin kararımı verdim.Kararsız kaldığım nokta ise orta kısım.Cübalar o bölgeye doğru biraz uzandı.Orta arka kısmı boş mu bıraksam bilemedim.Orada şu an rotala sp. green filizleri var.Bıraksam o kısmı 1 aya kaplar.Onları söküp cübayı arka cama kadar devammı ettirsem acaba.Eğer boş bırakırsam Alternanthera roseofilia nın yerine reinckii mini ekleyeceğim.Orda kalan birkaç mayaca fluvitaliside çıkaracağım.
Ludwigia super red mini yi geçen sene Ali beyde tesadüf gördüm.Sizde tanıyorsunuz.Bu bitkiyi dutch style bir akvarumda görüp çok beğenmiştim.Ali beydede tankının arkasında bir dal tesadüfi vardı.Ondan almıştım.Sonra alg problemi yaşadığım dönemde yaşatamadım.Baktığım en zor ludwigia türü diyebilirim.Yüksek ışık ve demir istiyor.Tankdaki demiri kurutuyor resmen.Neyse tekrar tankı toparlarken ondan yine almak istedim.Sonuncuyu aldığım için kalmamış.Çok peşine düştüm.Sonra karşıda bir arkadaşından bulup getirdi.Şu an tek satış yapan o galiba.Hottania bitkisiyle ise Türkiye'deki sucul bitkiler konulu bir yazıda tanıştım.Türkiyede sadece Sakarya Karasu acarlar longozunda yetişiyor.Ama bizde yetişen hottania palustris türü.Ben bu türü bulamadım ama bunun yerine hottania inflata yı bulabildim.Şu an palustris Yıldırım beyde var.Fırsat bulduğumda bunula değiştireceğim.İleride belki sadece Bizim ülkede yetişen su bitkisi türlerinden oluşan bir Anadolu tankı yapabilirim:)Özelden iletişim bilgilerimi vereyim.Ne zaman tankınıza eklemek isterseniz size budadığımda vereyim.
Alieren Bey sizede ayrıca şevk verici yazınız teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Blueman4560Çevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 300
Blueman4560Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 11:53
Fatih Bey,

Kesinlikle cuba ile tüm tabanı kaplamaya yönelik yapın derim işlemleri. Sadece ön tarafta cama doğru cubalarda uzamada olmuş onu budamayı atlamayın, sonra alttakiler çürümeye başlamasın. Diğer bitkileriniz ve son durum çok başarılı olmuş. Tebrik ederim. Bence ludwigia lar ve h.micra lar sol ve sağ arka taraf olarak kalsın, onların hemen önünde hafif çaraz olacak şekilde sol ve sağ tarafta mini leri ve hottonia inflata lar olsun derim. Açıkçası merak ettiğim bir başka konu ise sizin akvaryum ölçülerinize göre 4*24w aydınlatma çok gelmiyor mu yada yosunu tetiklemiyor mu?

Tabanda artık kesinlikle ben de cuba istiyorum ama tüm tabanı kaplamış olan parvulayı nasıl sökerim onu bilemiyorum. Geçenlerde deneyeyim dedim kmkler tabana öyle yayılmışki en az 3-4 cm tabanda onunla kalkacak gibi geldi ve o anda sökmekten vaz geçtim. Cuba ekebilmek için akvaryumu komple boşaltmak, sıfırdan kurmak, bu oturmuş yapıyı tekrar sıfırdan oturtmaya çalışmak, tam keyif dönemindeyken tekrardan sıfıra dönmek ne yalan söyleyeyim gözümde çok büyüyor. Ayrıca yeniden kurulum sırasında mevcut canlıları koyabilceğim yedek bir akvaryumum da yok. Akvaryumu bozmadan parvulaları sökebilmenin bir yolu var mı acaba? bilemiyorum.
Blueman45602015-03-28 12:46:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

conqueror44Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 200
conqueror44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 14:22
Volkan bey düzenlemeyi sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.Ve zemin komple cuba olacak.Aydınlatma litreye nerdeyse 2 watt.Ama co2 saniyede en az 2 damla olunca herşey çok hızlı tükeniyor.Mesela canlı yükü fazla diye nitratı pek vermiyorum.Geçen hafta sadece cubalarda biraz sararma olunca verdim.Fosfatı camlarda nokta yosunu oluşmaya başlayınca veriyorum.Fe ise haftada 3*15 ml vermeye başladım.Potasyumdada eksiklik belirtileri görünce 3*10 a çıktım.Mikroelement 3*5ml veriyorum.Net su miktarıda 50 litre kadar.Bu şekilde yosun problemi sıkıntım yok.Ve alabildiğine fotosentez oluyor.
Parvula kurulumunuz bence cok güzel.Insan bozmaya kıyamaz.Ama cubanın görselliği cok daha iyi bana göre.Ya yeni bir kurulum yapacaksınız yada riske girip kurulu dengeyi bozacaksınız.Bendeki parvula sizdekinin üçte biri kadardı.Maket bıçağıyla önce küçük porsiyonlara ayırdım.Kök sistemi gelişmiş olduğundan derine kadar inmelisiniz.Sonra parçaları spatula ile kaldırıp aldım.Su cok bulandı yinede.Hemen %50 su degisimi yapıp nitrivec ekledim.Işığı kapattım.Sonra hergün %20 su değişimi yaptım.Potasyum ve mikro disinda gübre vermedim.Bu şekilde herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ubeydullah96Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Denizli
Mesaj: 55
ubeydullah96Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 14:06
Çok başarılı ve güzel.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreerciktiÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 50
emreerciktiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 00:17
Maşallah

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

conqueror44Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 200
conqueror44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 01:10
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akyamanerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 555
akyamanerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2016 17:08
[QUOTE=conqueror44]    Merhaba Volkan Bey,Yosun probleminden kurtulduğunuza sevindim.Hobicinin akvaryuma emek,zaman para verip sonucun yosun olması kötü bir durum.Ben daha önce 1.2ml excel veriyorsunuz sanmıştım.15 gün boyunca bu miktarda verip sıkıntı yaşamamanız deneysel bir çalışma olmuş bence.Ben sadece 2 defa 10ml verdim.Mosslar biraz etkilendi sadece.Neyse ikimizinde bu sorundan kurtulduğuna sevindim.Staghorn içinse anlattıklarınıza yaptığım hatadan sonra sonuna kadar katılıyorum.div    Bu arada Volkan bey karidesler için  filtre girişine sünger uygulamayı akvaryumum dar olduğu için sadece şelale filtreye yaptım.Diğer dış filtreye az önce elime geçen aparatı bağladım.Sünger gibi debi sorunu yapmıyor.Tavsiye ederim./divdiva href="http://foto.akvaryum.com/fotolar/155467/20140708_111905.jpg" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="http://foto.akvaryum.com/fotolar/155467/20140708_111905.jpg" style="max-width: 320px;" //a
/diveditededitIDconqueror44/editIDeditDate2014-07-08 17:24:57/editDate/edited[/QUOTE]

Fatih bey , bu aparattan bende aldım, zamk gibi gres yağı bişi var üzerinde, cıvık birşey. Sıcak suda beklettim, defalarca yıkadım fırçaladım kısmen çıkıyor ama tamamen kurtulamadım.
Sizinkinde de var mıydı bu şey? forumda başka bir arkadaşta da vardı aynı üründen ve o şüpelendiği için kullanmadığını söylemişti. Vardı ise nasıl temizlediniz? yada zararı varmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir