İlk akvaryumum; tabii ki japon.


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 13:04
Güzel olmuş bitki, balık ve akvaryum suyu sağlıklı gözüküyor. mesutok2012-03-26 13:04:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige42Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 20/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6939
adige42Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 23:00
[QUOTE=crimson comet] [QUOTE=adige42]Hakan Bey bır tek anubıas bıle akvaryuma ayrı bır hava katmıs gercekten.Yalnız anubıasın rızom kısmını kuma gommez ısenız daha ıyı  olacaktır.Kucuk tanelı kumlarda curume baslıyor,buyuk tanelı kumlarda bır sorunla karsılasmadım ama sızde rızomlerı dısta kalacak sekılde koyarsanız daha ıyı olacaktır.Anubıas fazla ısıktan dolayı yaprakalrında yosun olusturmya baslayacaktır.6 saatlık bır ısıklandırma anubıas ıcın cok bıle olabılır,kumda kı yosunlarda bu ısıklnadırmadan kaynaklanıyorlar. [/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için. Anubiası dediğiniz gibi koydum, forumdan öğrenmiştim yine. Fakat aldığımda neredeyse hiç kökü yoktu. Akvaryumcunun verdiği ağırlıkla dipte tuttum. Şimdi epey kökleri uzadı, yeni yeni sürgünler verdi. Bugünkü dip çekimi sırasında ağırlığı çıkartıp rizomdan çıkan kökleri gömecektim ama biraz daha uzasınlar diye haftaya pazara bıraktım. Biraz daha taş eklemem de lazım. Yapraklarda da problem olmadı aldığım gibiler, sadece biraz boyları uzadı.
Taşlardaki yeşillenmeyi artık sorun etmiyorum çünkü aşırı yosunlanma olmadığı gibi, yeşillenmiş görüntüsü oturmuş olgun bir hava verdi. Fakat suyun yeşillenmesini bir türlü durduramadım. Su berraklaştırıcı çok iyi işe yarasa da, bir haftadan daha kısa süre içinde iç filtreyi temizlemek zorunda bıraktığı için pek kullanışlı değil. Tatlı su midyelerinin işe yaradığını öğrendiysem de bir yerden temin edemedim. İstanbul dışında satan var ama para gönderme ve canlı kargosu işleri zor geldiği için alamadım. Başka ne yapabilirim diye düşünürken aydınlatma durumunu düşündüm bir an: benim tasarruflu ampül tamam 8 watt(405lm) ama verdiği 38 watt !! Nasıl oldu da gözden kaçırdım bilmiyorum. Gerçi verdiği ışık gücü harcadığıyla aynı olan akkor ampul bulmak da zor ama yarın ilk iş elektrikçileri gezicem. Yaz saati uygulamasına geçince günde 4 saate indirdim aydınlatmayı ama yine de çözüm olmayacaktır.
Bu arada iç filtreler hakkında sitede makale varmış onu da atlamışım. Okuduktan sonra iç filtrem biyolojik filtrasyon sağlamıyordur diye pipo filtre ve hava motoru aldım. Gözle görünür bir fayda göremedim. Işığı istediğim gibi değiştirebilirsem çıkartıcam. Yeşil su sorunu olmazsa iç filtreyi 2 haftalık temizleyince yeterli geleceğini düşünüyorum. Bir de pipo filtreyi ekledikten sonra balığın pullarında deformasyonlar oldu ufak tefek 1-2 pul döküntüsü şeklinde. Çıkarınca geçer inşallah.
Bu hobiye başlayınca bir uçlu, insan hep daha fazlasını istiyor. İlk günden beri bitkili de bir tankım olsun istiyordum. Dayanamayıp nano akvaryum yaptırdım. Şimdi onunla ilgileniyorum daha çok. Bitki bulmak çok zor. Bulunca da aşırı pahalı. Kurulumu tamamlayınca su mercimeği yetiştirip japonun akvaryumuna eklerim diye düşünüyorum. Hem nitratı alsın hem gölge yapsın diye. Bakalım hayırlısı...
[/QUOTE]

Hakan Bey bu hobinin bir sonu yok sanırım,siz de sıralamışsınız yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı...Anubias için fazla ısıklandırmaya gerek yok zaten bıtkı kendını korumak ıcın yosun olusturuyor.Pipo filtrenın balıklara bır zararı olacagını sanmıyorum hele kı pullarınının dusmesının nedenı kesınlıkle olamaz.Bitkili tankınız da hayırlı olsun,onun da tanıtımını görmek isteriz.Bitkili akvaryumlar için baya bir efor sarfetmek gereklı dıye dusunuyorum,sımdıden kolay gelsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

crimson cometÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 79
crimson cometÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 20:22

Merhaba.
Akvaryumda istediğim değişiklikleri yaptım ve sorunlar çözüldü.
-Anubiasın kökleri iyice büyüdü, metal ağırlığı çıkarttım, 1 kg daha çakıl taşı ekledim. Aldığımda 6 yapraklıydı, yeni bir yaprak daha çıktı.
-Pipo filtrenin sert plastik kısımlarına çarpan balığın pullarında deformasyon olmuştu, diğer akvaryumda kullanmak için pipo filtreyi çıkardım.
-Uzun araştırmalarım sonucunda 3w tüketim yapıp 16 wattlık ışık veren bir ampül buldum. 2w>10 watt veren led ampüller de vardı ama 25 tl olduğu için bu 9 tl olanı tercih ettim. Zaten hepsi sarı ışık veriyordu. Yeşil su sorununu tamamen ortadan kaldırdım.
-Bir de kısa olanlarından spiral bambu ekledim.

Bu da bitkili nanomun tanıtım konusu:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige42Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 20/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6939
adige42Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 00:57
Akvaryum gayet şık ve sade olmuş,ışıklandırma içinde gayet pratik bir çözüm olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir