İlk Adım.


Erdem08Çevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2019
İl: Ankara
Mesaj: 66
Erdem08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2019 01:22
[QUOTE=Beta_balik]Kılıçkuyruk yavrulara karşı biraz agresif olabilir. Listeden onu çıkarsınca uyumlu türler. Yalnız kesinlikle bitkili bir akvaryum olmalı. İster balıkların saklanıp stresten uzak olması için, ister yavru balıkların hayatta kalması için bitki şart. Birkaç basit türler ile bitkili akvaryuma giriş yapmalısınız.
Japon balığı genel olarak kendi türü dışında balıklar ile geçinemez. Kavgalar yada yaralanmalar yaşanabilir. Ayrıca listedeki türler ile japon balığının akvaryumu birbirinden farklı dizayn edilmeli.[/QUOTE]

Önerebileceğiniz basit bitki türleri nelerdir acaba. Bitkili akvaryumlarda dibe çöken yem vs. koku, çürüme yapıyor diye söyleniyor. Bitkili akvaryumlarda böyle bir durum söz konusumudur? Bitkili akvaryumun temizliği beni korkutuyor açıkçası bu nedenle daha sade bir akvaryum istiyordum. Eşimde balıkları net görelim diye böyle sade düşündük. Yazdıklarınızdan sonra aklımda akvaryumun iki köşesine Moss uygulanmış ağaç kökü/dalı düşünüyorum. Tabana bitki düşünmüyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2019 02:02
Benim tavsiyelerim anubias, java fern, tilki kuyruğu olur. Tilki kuyruğunu bir bölgeye yoğun bir şekilde koyarsanız, diğer bitkileri de akvaryumun bazı yerlerine dağıtırsanız hem balıklar için daha güzel bir ortam oluşur hem de sizin istediğinizde gibi balıklar da ön planda olur.
Bitkiler, akvaryumda temizlik konusunda sizin düşündüğünüzün aksine faydaları dokunacaktır. Canlı bitki sutu doğal yoldan filtreler. Hatta bol bitkili nano akvaryumlarda filtre kullanılmayabilir.
Bitkiler adaptasyon sürecini geçirdikten sonra çürüme olmaz. Olursa bir sorun var demektir. Ayrıca koku vb. durumu daha önce duymadım. Çürüyen bitki daha çok su değerlerini değiştirir, koku yapmaz diye biliyorum.

Beğenenler: [T]12491,Street Parrot[/T]
+1: [T]12491,Street Parrot[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2019 11:44
[QUOTE=Erdem08]

Kılıç kuyruk, ramirezi, moli, çöpçü vatoz şeklinde bir karma akvaryumda birbirine sıkıntı yaşatacak cinsler olur mu? Ve Japon balıklarının bunlarla uyumu nedir? Teşekkürler.[/QUOTE]
Japon balığı, soğuk suyu seven çok farklı ortam seven canlılar. Diğer balıklarla bir arada olması uygun değil. Molyler biraz tuzu severler ben olsam moly ve kılıç kuyruk yerine farklı renklerde platy düşünürdüm. Daha sakin bir tür.

Beğenenler: [T]217866,Erdem08[/T]
Teşekkür Edenler: [T]217866,Erdem08[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir