İlanlardali Fiyatlardaki Pahalılık


mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2016
İl: Nigde
Mesaj: 1577
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2019 22:19
Bu sorun sadece hobi ile sınırlı değil.Ülkemizde kendini öylesine akıllı sanan bir kesim var ki elindeki malı nasıl ''en karlı'' şekilde elden çıkarır bunun peşinde.Örnek vermek gerekirse daha 2 ay kadar önce aracımı ilana koymuştum.Piyasasını araştırıp fiyat belirleyim dedim.Sitedeki ilanlara göz attım ve 2.el aracı sıfır fiyatıyla aynı fiyata satmak isteyen birçok kişi gördüm.Aracın sıfırı misal 80 bin TL bazı arkadaşlar hiçbir ekstrası olmadığı halde 2.el aracına aynı fiyatı yazmışlar.Buradaki amaç kesinlikle art niyettir.Hobide de var bu durum.Yazık maalesef.
Ama şunu da eklemeden geçemem.Bazen hobici mantığıyla çok uygun fiyata ürün sattığımız oluyor.Daha önce hobici için çok çok uyguna sattığım bir grup ürünü alan bir arkadaşın bu ürünleri çok çok daha yüksek fiyata satmaya çalıştığını bir arkadaşımdan öğrendim.Bu tarz olaylar da yakışmıyor.İyi niyet suistimal edilmemeli. [:cik:][EDIT]mehmetaydin,2019-03-25 22:26:11[/EDIT]

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T][T]68177,BlackHorse[/T]
+1: [T]150810,mcetindas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2019 14:14
[QUOTE=mehmetaydin]Bu sorun sadece hobi ile sınırlı değil.Ülkemizde kendini öylesine akıllı sanan bir kesim var ki elindeki malı nasıl ''en karlı'' şekilde elden çıkarır bunun peşinde.Örnek vermek gerekirse daha 2 ay kadar önce aracımı ilana koymuştum.Piyasasını araştırıp fiyat belirleyim dedim.Sitedeki ilanlara göz attım ve 2.el aracı sıfır fiyatıyla aynı fiyata satmak isteyen birçok kişi gördüm.Aracın sıfırı misal 80 bin TL bazı arkadaşlar hiçbir ekstrası olmadığı halde 2.el aracına aynı fiyatı yazmışlar.Buradaki amaç kesinlikle art niyettir.Hobide de var bu durum.Yazık maalesef.
Ama şunu da eklemeden geçemem.Bazen hobici mantığıyla çok uygun fiyata ürün sattığımız oluyor.Daha önce hobici için çok çok uyguna sattığım bir grup ürünü alan bir arkadaşın bu ürünleri çok çok daha yüksek fiyata satmaya çalıştığını bir arkadaşımdan öğrendim.Bu tarz olaylar da yakışmıyor.İyi niyet suistimal edilmemeli. [:cik:][/QUOTE]

cinlik benimde en sevmediğim şey, bu hobiyi gerçekten hobi amaçlı yapan kişi zaten bu uğraşıdan kar beklemez aklına bile gelmez ! bu işlerden kar etmek isteyen kişi gitsin dükkan açsın bu kadar basit, bu hobiyi ya hobi olarak yapsınlar yada ticaretini yasal bir şekilde sürdürsünler insanları aldatarak kendilerini kandırırlar ancak !

22 yaşında hayata atıldım ve kendi paramı kazanmaya başladığım o günden beridir akvaryum hobisine harcadığım bedeli hesaplayamam doğrusu, şöyle söyliyim her yıl bu hobiye harcadığım dekor ekipman mama vs. masrafları enerji sarfiyatı hariç ort.300 ila 500 tl arasında değişir, kapsamlı değişikliklerde bu rakam çok daha yukarılara çıkar esnektir, bu sevda işidir nasıl kendi çoluk çocuğuna harcadığın paraları hesaplamıyorsan bunun da aynı şekilde hesabı olmaz aks halde hobi olmaz, ha akvarist eldeki imkanları en optimum faydayla kullanacak müsrif olmayacak yaratıcı olacak para tuzaklarına karşı bilinçli olacak bu ayrı konu !


Beğenenler: [T]21182,Cyber_Scout[/T][T]186643,mehmetaydin[/T][T]68177,BlackHorse[/T]
+1: [T]21182,Cyber_Scout[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlackHorseÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 198
BlackHorseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2020 23:47
BİR SENEDEN FAZLA BIR ZAMAN ÖNCE AÇMIŞ OLDUĞUM KONU AYNEN DEVAM EDİYOR.ZATEN AZ KİSİYİZ ONLARIDA KAÇIRIN YAZDIGINIZ FİYATLARLA.MALZEME FIYATLARI AKVARYUMCUYLA AYNI,MALAWİ YAVRUSU KRİZA GOLD YAVRUYLA NERDEYSE AYNI..BEN 3 TE 1 FİYATINA KOYUYORUM MALZEME ZOR SATIYORUM,SIZ NASIL VE KİME SATACAKSINIZ..SATMAYA NIYETINIZ YOK,ÖMÜR BOYU BEKLERSINIZ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir