İbrahim Ozan Düzgün'e dikkat fotoğrafları syf 4


romorker68Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Aksaray
Mesaj: 41
romorker68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 02:34
bu ismi daha öncede çok duydum dolandırıcı diye

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 09:05
[QUOTE=osdoctor]Adam iyi yere dükkan açmış. Vergi yok masraf yok mis gibi paralar geliyor. Bu şekilde dolandırılanlar üzülmesin daha dün bir profesörü terörle mücadeleden arıyoruz diye 173 bin tl dolandırmışlar. Yasaların bu konuda yetersiz kaldığı açık. [/QUOTE]

Yasalarla alakası yok arkadaşım, ahlak bozulmuş. Yasa sana kimseye para gönderme diyemez.
Bir de kimse kusura bakmasın, biz de zemin hazırlıyoruz bu tür ahlaksızların bizleri dolandırmasına.
İlandaki resme bakıyoruz balık güzel (tabi resim artık nereden bulunmuşsa), fiyat normalin altında, öyle olunca gözümüzü karartıp hiç tanımadığımız, görmediğimiz bir adama 1.000 - 1.500 lira para gönderiyoruz. Kimdir, nedir, necidir diye hiç araştırmaya gerek bile duymuyoruz. Sizce sebebi ne: bence satılan malın güzel ve uygun fiyatlı olması, kaçırmayayım bir an önce alayım derdi. İşte bütün dolandırıcıların da çıkış noktası budur.
7 yıldır adliyede çalışıyorum, binlerce dolandırıcı gördüm ve hepsinin tek bir  ortak noktası var, iyi mal, normalin çok altında fiyat. Alıcıyı aceleye getirmek, sıkıştırmak.

Hiç kimsenin de zoruna gitmesin söylediklerim.iltas2013-12-31 09:06:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osdoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 246
osdoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2014 15:06
Yasalarla pek tabi alakası var. Kanun para transfer etme diyemez ama para transferi yoluyla dolandırıcılık yapan, bir ürünü göndereceğini söyleyip sonrasında göndermeyen, farklı ürün gönderen ya da çeşitli şekillerde karşısındaki insanı etkileyip maddi menfaat sağlayanlara caydırıcı cezalar verse o zaman tamamen engellenmese de bu yöntemle kazanç sağlayanların sayısında ciddi bir düşme olur. İnsanları telefonla kandırarak para kazanan koca bir köy var ülkemizde. Polis operasyon yapıyor elinde deliller var savcılığa sunuyor ama yasalar yetersiz olduğu için bu insanlar ellerini sallaya sallaya adliyeden çıkıp tekrar işlerinin başına dönüyorlar. Bir dilim baklava çalanın 20 yıl ceza aldığı ülkemizde insanları dolandırarak 173 bin tl kazanan kişiler dışarıda dolaşıyor ne yazıkki. Bence dolandırıcılığın hırsızlığın farkı olmamalı ha evine zorla girip birşey çalmış ha tatlı sözlerle kandırıp şahsın kendi iradesiyle parasını vermesini sağlayarak dolandırıcılık yapmış olsun. Sonuçta niyet ve sonuç aynı yöntem farklı. Bu yöntemlerin de yasalara girip cezalandırılması lazım. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_E_N_A_NÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 138
K_E_N_A_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2014 17:37
Bu şekilde sıkıntıları, şikayetler, dolandırılmalar  yıllardır bu forumda paylaşılıyor.Bu konuyuda baştan sona merakla okudum arkadaşlar bu haysiyetsizlerin izlediği tek yol bu. Bizlerin en zayıf noktası zaten belli hiç birimizde bu hobimizden vazgecemiyoruz ve harçadığımız meblaların çok fazla olduğunu biliyorlar.Bu yüzden herkez bu alışverişlerde çok dikkat etmeli. Ben şimdiye kadar balık besleyipde heledi malawi ve tanganyika balıklarını besliyipte akvaryum.com'a üye olmamış birtane adam tanımam çünkü herkezin değer verdiği bu hobide karşılaştığı sıkıntılar olmuştur ve herkezde kesin sıkıntısını bu forumda paylaşmıştır.Dediğiniz gibi farklı isimlerle üye oluyorlar buradada biz devreye girmeliyiz yani bir kişi zarar gördüyse bu konu Babür kardeşim gibi hemen paylaşılmalı yada kişi hakkında bilgi alınmalıdır. Ben kendimden örnek vereyim.Kesinlikle bu site dışında başka bir siteden balık almam .İlanlardaki balıklardan almak istediğim olduğunda hemen üyenin kişisel bilgilerine girip geri bildirimine , geri bildirimi yoksada forumdaki paylaşmış olduğu konular ve yorumlara bakıyorum. Eğerki bu adam doğru bir adam değilse zaten bir yerde patlak vermiştir.Sahibinden.com'da tek bizim gördüğümüz bizi ilgilendiren tarafı ama okadar çok canlar yanmıştırki o sitede bence uzak durulması gereken bir site yada alışveriş yapılıyorsa yüzyüze yapılmalı .Arkadaşlarımızdan birisi bahsetmiş sanalpazar.com benimde birkaç kez alışveriş yaptığım bir site çokta güvenli ne satıcı nede alıcı zarar görme ihtimali yok. Arkadaşlar bunu kanuni yoldan çözmeye kalksak bile çok zor, ben şimdiye kadar hiç duymadım bu şekilde dolandırıcılıktan iceri girmiş birini (girsede iki gün sonra çıkıyor zaten) onu bırakın adam ev soyuyor yakalanmış iki gün sonra elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor ve ortalık okadar kötü durumdaki bu devirde kimseye güvenemiyorsun.Biz bu konuya forum olarak kendi içimizde bir çözüm bulmalıyız bence ve herkez bu konulardan ders çıkarıp ona göre alışverişini yapmalı.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 13:14
[QUOTE=osdoctor]Yasalarla pek tabi alakası var. Kanun para transfer etme diyemez ama para transferi yoluyla dolandırıcılık yapan, bir ürünü göndereceğini söyleyip sonrasında göndermeyen, farklı ürün gönderen ya da çeşitli şekillerde karşısındaki insanı etkileyip maddi menfaat sağlayanlara caydırıcı cezalar verse o zaman tamamen engellenmese de bu yöntemle kazanç sağlayanların sayısında ciddi bir düşme olur. İnsanları telefonla kandırarak para kazanan koca bir köy var ülkemizde. Polis operasyon yapıyor elinde deliller var savcılığa sunuyor ama yasalar yetersiz olduğu için bu insanlar ellerini sallaya sallaya adliyeden çıkıp tekrar işlerinin başına dönüyorlar. Bir dilim baklava çalanın 20 yıl ceza aldığı ülkemizde insanları dolandırarak 173 bin tl kazanan kişiler dışarıda dolaşıyor ne yazıkki. Bence dolandırıcılığın hırsızlığın farkı olmamalı ha evine zorla girip birşey çalmış ha tatlı sözlerle kandırıp şahsın kendi iradesiyle parasını vermesini sağlayarak dolandırıcılık yapmış olsun. Sonuçta niyet ve sonuç aynı yöntem farklı. Bu yöntemlerin de yasalara girip cezalandırılması lazım. Saygılarımla.[/QUOTE]

Durum yasaları bilmekle daha alakalı. Öncelikle dolandırıcılığın cezası hırsızlığın cezasından daha çok. Ancak bu tür olaylar hukukta dolandırıcılık olarak değil güveni kötüye kullanma suçu olarak geçiyor. Onun da cezası hırsızlıktan daha az.
Bunun dolandırıcılık olarak geçmemesinin sebebi de adamın zorla hesabınıza girip kendi hesabına para tranfser etmiyor olması. Bir şekilde siz adama güveniyorsunuz ve adam size göndereceği malı göndermiyor. Sorun da burada aslında. Hiç tanımadığınız hatta görmediğiniz bir insana nasıl güvenip de para göndeririz?
Sonuçta başta söylediğim yere geliyor mevzu. Biz bir şekilde bu insanlara zemin hazırlıyoruz. Tedbirli olsak bu tür kötü olayların hiçbiri olmaz.
iltas2014-01-02 13:15:38

Beğenenler: [T]113680,osdoctor[/T][T]167786,Ahesya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 13:53
[QUOTE=KAAN SAN]
Başka arkadaşların mağdur olmaması adına "İbrahim Ozan Düzgün" ün yeni dolandırıcılık taktiği :
 
 
Dolandırıcı kendince seçtiği bir türün ilanını yalan yanlış alıntı fotoğraflarla açar. Mağdur ilandaki balığı beğenir ve dolandırıcı ile irtibata geçer. Balık üzerine anlaşılır. Alış verişin adının konması için paranın tamamının ya da bir kısmının Havale/EFT yapılması istenir. Yalnız buraya dikkat Havale/EFT numaraları başkasına aittir. Bu hesap numaraları da olaydan habersiz olan, başka bir ilanda sizin almak istediğiniz türden balık satan kişi. Dolandırıcı diğer ilandaki adamla balığını alacakmış gibi anlaşır ve hesap numarasını ister. Sonra gelen hesap numarası, mağdur olan arakdaşa gider ve parayı bu hesaba yatırılması istenir. Para olaydan habersiz olan kişinin hesabına yatar. Mağdur olan arakdaş türlü bahanelerle bir kaç gün oyalanır. Bu süre zarfında dolandırıcı olaydan haberi olmayan arkadaşı arayarak şu veya bu sebepten balığı alamayacağını söyler ve yatırılan parayı kendisinin ileteceği bir hesaba yatırmasını söyler. Bu şekilde mağdur olan kişinin parası dolaylı olarak dolandırcının hesabına geçmiş olur. Sizden ricam bu tür olaylara dikkat etmeniz. Olası bir olayda ilan sahibi kişi parayı gelen hesaba geri göndersin.
Umarım açıklayıcı olmuştur, saygılar.. ( Bizzat bir arkadaşımın başına gelmiş olaydır. Yapan kişi "İbrahim Ozan Düzgün")
[/QUOTE]

Okuyunca şaşırdım şeytanın aklına gelmez bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 14:46
[QUOTE=mesutok]Okuyunca şaşırdım şeytanın aklına gelmez bu.[/QUOTE]

Şeytanın aklına gelmiş işte

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

romorker68Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Aksaray
Mesaj: 41
romorker68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 19:42
VALLA KARDEŞİN NASIL OLUYORDA GÖRMEDİĞİN BİLMEDİĞİN TANIMADIĞIN İNSANDAN 1000TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞ YAPABİLİYORSUN SUÇ BİRAZ SİZDE O KADAR YÜKSEK ALIŞVERİŞ YAPANLAR 50-100TL FAZLADAN OTOBÜS PARASI VERİPTE BİNİP GİDİP GÖREREK ALSALAR YA

Beğenenler: [T]11452,akarsan[/T][T]19001,iltas[/T][T]121242,LASTROMANTIC[/T][T]145950,de_pars[/T][T]27027,maviyeşil[/T][T]167786,Ahesya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaYRaCiKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 129
KaYRaCiKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 22:33
Arkadaşlar bu kişi büyük bir ihtimalle sahte  ( kendisine ait olmayan bir başkasının TC kimlik numarası )TC Kimlik numarası ve sahte oluşturulmuş bir hat kullanarak bu işi yapıyor 
1-şahsın kesin olarak isminin İbrahim Ozan Düzgün olduğuna eminmisiniz.. 
2-kişi eğer bu şekilde kendi kimliğini kullanmayarak sizi dolandırmışsa o zaman kişi Türk Ceza Kanunun 158/1 F maddesinde belirtilen nitelikli dolandırıcılık ve yine TCK'nun 268. maddesinde belirtilen iftira suçunu işlemiş olur. 
3-) ancak kişi gerçek kimlik bilgilerini kullanarak sizden balık karşılığında para yatırmanızı istemiş ise bu Türk Ceza Kanunu'nu kapsamında kalmaz ancak hakkınızı Hukuk Mahkemelerinde ( icra yoluyla) alabilirsiniz. şayet Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu gibi durumda başvurmanız halinde olayın Hukuki mesele yani alacak verecek ilişkisi olması sebebiyle dosyanız Büyük bir ihtimalle Takipsizlik Kovuşturmaya Yer Olmadığı'na Dair Karar alır. 
Şimdi gelelim şahsın yukarıdaki ( 2. maddede belirtilen şekilde ) gibi başkasına ait bir kimliği ve telefon numarasını kullanması halinde ne gibi bir ceza alabileceği 
İlgili maddeler 
Nitelikli dolandırıcılık
(1) Dolandırıcılık suçunun;

a) Dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle,

b) Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle,

c) Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle,

d) Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle,

e) Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak,

f) Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle,

g) Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle,

h) Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında,

i) Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle,

j) Banka veya diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla,

k) Sigorta bedelini almak maksadıyla,

İşlenmesi halinde, iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (Ek cümle: 29/6/2005 – 5377/19 md.) Ancak, (e), (f) ve (j) bentlerinde sayılan hâllerde hapis cezasının alt sınırı üç yıldan, adlî para cezasının miktarı suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamaz.
Türk Ceza Kanunu'nun 268. maddesi 

TCK Madde 268

Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması Madde 268- (1) İşlediği suç nedeniyle kendisi hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engellemek amacıyla, başkasına ait kimliği veya kimlik bilgilerini kullanan kimse, iftira suçuna ilişkin hükümlere göre cezalandırılır.

İftira

Madde 267- (1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Arkadaşlar hep birlikte birbirinizle irtibat kurarak dosyalarınız ile ilgili bir birinize durumdan haber verirseniz. bu kişinin en son  kaçacağı yer ancak Ceza İnfaz Kurumu olacaktır. İnşallah Rabbim de yar ve yardımcınız olsun 





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 23:45
Arkadaşım bu olay dolandırıcılığa girmez. Adamla ortak şirket kurmuyorsun ki, bankadan çek defteri mi alıyorsun. Adı soyadı ne olursa olsun farketmez. Sen adama para göndereceksin, adam da sana balık verecek. Benim banka hesabım yok arkadaşımın hesap numarasını verdim derse, bu hesap da gerçekten tanıdığı birininse olay orada bitti. Bu kadar basit.

Başkasına ait kimlik bilgilerinin kullanılması için de resmi makama bildirim yapmak gerekiyor. Hatta sahte kimlik belgesi gerekiyor. Adamı polis gözaltına alıyor. Kendi ismini söylemiyor yakalaması olduğu için bambaşka bir isim veriyor, nüfus cüzdanım yok diyor. Sonra gerçek kimliği anlaşılınca bu maddeden (TCK 268) ceza bile almıyor. İnternet ilanında başka ismim verdi diye kim ceza alır ki?

Gelelim 2. maddeye. Adam gerçekten başka birinin kimliğini ele geçirmiş, kendi resmini monte etmiş, bu kimlikle bir hesap numarası açmış ve bütün paraları da bu hesapta toplamışsa zaten onu hiçbir polis, savcı sittin sene bulamaz, üstüne üstlük bi de kimliği çalınan adam yıllarca adliyeye gider gelir kendimi temize çıkaracam diye :) Haydi geçmiş olsun.

Tanımadığın bilmediğin adama dünyanın parasını gönderip birşey almayacaksın, illa alacam diyorsan da önce paranı çaldırmışsın gibi düşüneceksin ki sonra elin boş kalınca üzülmeyesin.
iltas2014-03-04 23:55:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

REDCHEEKÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2014
İl: Adana
Mesaj: 69
REDCHEEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2014 10:55
Bence de son Yazan abiye katılıyorum o gün on beş yirmi gün oldu ben antep de ilan gördüm f0 İlangi ye pazarlık yaptık sonra korktum vazgeçtim sonuç olarak para kolay kaza nilmiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaYRaCiKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 129
KaYRaCiKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2014 22:10

Garanti Bankasında Tc kimlik numarası üzerinden para havale yapılabilen bir sistem var. Yatırılan paranın tc kimlik numarası ve yatırılan telefon numarasını bilen bir kişi tarafından garanti bankasının her ATM'sinden çekimi yapılabiliyor.  

TCK'nun 1581/f Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık 


Not: arkadaşın ifade ettiği gibi burada bu suçun oluşabilmesi için herhangi bir ticari ortaklık gerekmiyor.  Aksi halde Savcılığa gelen tüm dosyalara takipsizlik kararı verilirdi. 

ayrıca kişi yine dediğim gibi başkasının TC kimlik bilgisini kullanma amacının,  hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engelleme olduğunun sabit görülmesi halinde Türk ceza Kanunu'nun 268. maddesi kapsamında değerlendirmeye alınabilir. 

Ayrıca kişinin yakalaması olduğunda başka bir kişinin kimlik bilgilerini ve kimliğini gösterdiği hususunda bu suçun işlendiği sabit görülürse adli makamları yanıltmak diye bir suç var bilmiyorum. adliyede çalıştığınıza göre bunu bilmeniz gerekir. 

7 yıldır adliyede çalışmak insanı Savcı, Hakim veya bir Avukat yapmıyor. Adliye deyince neresinde çalışılıyor. Adliyelerde posta görevlisi de var. evrak getirip götüren mübaşir de olay yerine intikal etmek için tahsis edilen aracı süren bir şoför de 
Adliye'nin hangi biriminde çalışılıyor. Hukuk Mahkemeleri'nde mi? İcra Mahkemelerinde mi ? mübaşir olarak mı ? Katip olarak mı ? Yoksa Ceza Hukuku'na bakılan Savcılık'ta mı 

Yine buradaki konunun amacı mağdur olan arkadaşları kınamak veya karamsarlığa düşürmek değil.   bu tür dolandırıcılık amacıyla hareket eden kişi ( İbrahim Ozan Düzgün, ) ya da kişilere diğer arkadaşların da itibar etmemeleri, dolandırılmamaları hususunda  uyarılmaları,  

Savcılık'ta görev alan arkadaşlar varsa bu işi daha iyi bilirler, mağdur olan arkadaşlara yardımcı olurlarsa sevinirim. 

Allah'tan Memleketin Hakim ve Savcıları bu şekilde düşünmüyorlar. ortada sonuçta bir haksızlık var. bu haksızlık ya ceza ile yada icra ile tanzim edilebilecek. İddia ispat ister. 

Arkadaşlar
 iddia ispat ister. Burada yazılan her söze bakıp ta Hakkınızı aramaktan da geri kalmayın. 

Haksızlığın önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz. 

Yardımcı olmak amacıyla mağdur olan arkadaşlar özelden ulaşabilirler. telefon numarasıyla arkadaşlara yardımcı olmak isterim. saygılar


KaYRaCiK2014-03-06 22:18:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 00:17
 [QUOTE=KaYRaCiK]

Not: arkadaşın ifade ettiği gibi burada bu suçun oluşabilmesi için herhangi bir ticari ortaklık gerekmiyor.  Aksi halde Savcılığa gelen tüm dosyalara takipsizlik kararı verilirdi. 

[/QUOTE]

Suçun oluşması için ortaklık gerekiyor diye yazmadım hiçbir yerde. Sadece ilana ismini yanlış vermiş olabilir, şirket mi kuruyorsunuz doğru olsa ne yanlış olsa ne dedim.

[QUOTE=KaYRaCiK]

ayrıca kişi yine dediğim gibi başkasının TC kimlik bilgisini kullanma amacının,  hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engelleme olduğunun sabit görülmesi halinde Türk ceza Kanunu'nun 268. maddesi kapsamında değerlendirmeye alınabilir. 


[/QUOTE]

Kimlik bilgisini kullanmak sahte kimlik kullanmakla oluyor, internete oraya buraya verilen hesap numarası, isim veya ilanla olmuyor. Yukarıda yazdım ama anlaşılmamış galiba.



[QUOTE=KaYRaCiK]

Ayrıca kişinin yakalaması olduğunda başka bir kişinin kimlik bilgilerini ve kimliğini gösterdiği hususunda bu suçun işlendiği sabit görülürse adli makamları yanıltmak diye bir suç var bilmiyorum. adliyede çalıştığınıza göre bunu bilmeniz gerekir. 

[/QUOTE]

Yine aynı şey tekrarlanmış, dikkatli okumamışsınız yazdıklarımı. Yakalandığında ben adım Behzat Ç. deyip kimlik göstermemekle üzerinde Behzat Ç. yazan bir kimlik göstermek arasında dağlar kadar fark var. Ben ilk durumu söyledim, siz ikinci durumu söylemişim gibi anlamışsınız. İlkinin cezai yaptırımı yoktur, ikincisi suçtur, cezası vardır.




[QUOTE=KaYRaCiK]

7 yıldır adliyede çalışmak insanı Savcı, Hakim veya bir Avukat yapmıyor. Adliye deyince neresinde çalışılıyor. Adliyelerde posta görevlisi de var. evrak getirip götüren mübaşir de olay yerine intikal etmek için tahsis edilen aracı süren bir şoför de 
Adliye'nin hangi biriminde çalışılıyor. Hukuk Mahkemeleri'nde mi? İcra Mahkemelerinde mi ? mübaşir olarak mı ? Katip olarak mı ? Yoksa Ceza Hukuku'na bakılan Savcılık'ta mı 

Yine buradaki konunun amacı mağdur olan arkadaşları kınamak veya karamsarlığa düşürmek değil.   bu tür dolandırıcılık amacıyla hareket eden kişi ( İbrahim Ozan Düzgün, ) ya da kişilere diğer arkadaşların da itibar etmemeleri, dolandırılmamaları hususunda  uyarılmaları, 

Allah'tan Memleketin Hakim ve Savcıları bu şekilde düşünmüyorlar. ortada sonuçta bir haksızlık var. bu haksızlık ya ceza ile yada icra ile tanzim edilebilecek. İddia ispat ister. 

Arkadaşlar
 iddia ispat ister. Burada yazılan her söze bakıp ta Hakkınızı aramaktan da geri kalmayın. 

Haksızlığın önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz. 

Yardımcı olmak amacıyla mağdur olan arkadaşlar özelden ulaşabilirler. telefon numarasıyla arkadaşlara yardımcı olmak isterim. saygılar

[/QUOTE]



Aslında şöförlüğüm de iyidir ama ben savcılıkta katip olarak çalışıyorum, hukuk fakültesi 4. sınıfta okuyorum. Adliyede çalışmak insanı tabiki hakim savcı avukat yapmaz, ama ben ceza hukukunu çoğu savcı ve avukattan daha iyi bilirim hiç şüpheniz olmasın. (hakim yazmadım dikkat ettiyseniz)

Ayrıca ben kimseyi kınamadım, sadece insanın hiç tanımadığı birine 1.000 tl göndermesi garibime gitti ve bunu belirttim, karamsarlığa düşürmek konusunda ise sadece gerçekçiyim diyebilirim. Ve emin olun dolandırılmamanın altın kuralı tedbirli olmaktır. Kaldı ki dolandırıcılık suçlarında dolandıran insan yakalansa dahi paranızı almanız apayrı bir süreç. Adam yıllarca cezaevinde yatsa bile sizin paranızı alabilmeniz için uğraşmanız gerekiyor.

Siz hangi memlekette yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye'de savcıların büyük çoğunluğu (idealist olanlar hariç ki onlar da %10 ya vardır ya yoktur) memur zihniyetiyle çalışır, çalışmak zorunda bırakılır. (Yargılama sistemi ve dosya çokluğu nedeniyle) Avrupa da bir savcı yılda ortalama 100 dosyaya bakarken Türkiye'de bu rakam 2000 civarı, İstanbul'da ise daha da fazladır. Dolayısıyla bir noktadan sonra önemli olan yıl sonu yapılan devir oluyor. Kaç dosya gelmiş kaç dosya çıkmış, dosyalar şişmiş mi, elinde birikmiş mi? Kıdemler dereceler böyle yükseliyor. Dosyanın nasıl çıktığı (kapandığı) o kadar da önemli değil.

Bunların hiçbiri hakkınızı aramayın anlamına gelmiyor. Ancak malesef Türkiye'deki yargı sistemi nedeniyle hak aramak çok zahmetli. Bu duruma düşmeyin diye uyarıyorum arkadaşları.

Mağdur olmuş arkadaşların yapacakları şey bellidir. Ben buradan yazıyım sizin de içiniz rahat etsin. Savcılığa gitmek zaman kaybıdır çünkü bu olayda dolandırıcılık yok. Bunun yerine güveni kötüye kullanma suçu var gibi görünse de suça konu madde para olduğu için savcılar bunu ticari bir alışveriş olarak değerlendirir ve hukuk mahkemelerinde hak arayabilirsiniz diyerek takipsizlik verir.
Adam kesinlikle hapis cezası almaz.
Hukuk mahkemelerinde alacak davası açıp davayı kazandıktan sonra da icra takibiyle paranızı geri alabilirsiniz ancak ceza mahkemelerinde davayı sizin için takip eden savcı vardır, lakin hukuk mahkemelerinde davayı ya siz takip edeceksiniz ya da bir avukat bulacaksınız. Eğer siz takip ederseniz büyük ihtimalle dava düşer (hukuk bilginiz olmadığı için).
Sözün özü iyi bir avukat bulup alacak davası açacaksınız. Tabiki parayı gönderdiğinizi ispatlayacaksınız. Banka dekontu, havale dekontu filan yeterlidir. Dava sonuçlanınca da icra takibi yapacaksınız.

Ancak dava açtığınız adam sizinle irtibat kuran adam değilse, yani aslınad bu ilanları veren İbrahim.. değil de onun kimliğini kullanan biriyse (kimliğini kullanmaktan kastım sahte kimlikle hesap açmış ve gönderdiğiniz paraları bankadan çekmiş) işte o zaman savcılığa döneceksiniz. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi sahte kimliği kullanıp paraları alan adamın bulunma ihtimali düşük ama imkansız değil.
Bu biraz da adamın bunu ne sıklıkla yaptığıyla alakalı. Bir iki kere yapmışsa bulunması zor, sürekli devam ediyorsa ve çok PROFESYONEL değilse illaki yakalanır.

Saygılar...


Ve yaşanmış küçük bir örnek. Olayımızdan biraz daha farklı bir şekilde dolandırıldığını, bankaya havale yaptıktan hemen sonra anlayan bir vatandaş şikayette bulundu, bunun üzerine para yatırılan banka hesabına bloke konuldu. Ancak dava sonuçlanıncaya kadar bloke kaldırılamaz. Dolayısıyla dolandıran kişi de çekemedi parayı dolandırılan kişi de geri alamadı parasını. Ve dolandırıcı sahte kimlik kullandığı için 3 yılı aşkın süre bulunamadı ve mağdurun parası bloke şekilde kaldı bankada. Dava açılamadığı için iade edilmedi. Bu yaşanmış basit bir örnektir sadece.

iltas2014-03-07 09:29:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaYRaCiKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 129
KaYRaCiKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 20:30
Bana göre hiçbir suçlunun açık vermeden bir suç işlemesi mümkün değil yeterki herkes işini düzgün yapsın.
Dosyalarınızdan; sadece 3 Yıl şahsın yakalanamadığı dosyayı örnek vermişsiniz iddianame düzenlediklerinizden  de bahsetseniz keşke
Zaten konunun amacı zararın tazmini değil sadece bu şahsa karşı diğer hobici arkadaşları uyarmak ve şahsın ceza evine girmesi ile bunu önlemek yada şahıs hakkında devlet eliyle cezai yaptırım uygulattırmak, tabiki kanunlar çerçevesinde; 
Neyse burası tartışma konusu değil sicilinizi  özellikle atarsanız haberciden bu konuyu istişare edebiliriz. 
saygılar.
KaYRaCiK2014-03-07 20:45:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir