HobiHane İle İlgili Fikirlerinizi Bekliyorum


adomixÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2011
İl: Kirsehir
Mesaj: 2
adomixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 15:26

Öncelikle merhaba. 2 yıldır akvaryumla ilgileniyorum. Aslında balıklar konusunda bilgim pek fazla yoktur. Ama akvaryumu bana sevdiren ve akvaryum hakkında bilgileri olan  arkadaşlarım ve forum sitelerini takip ederek bilgilerimi geliştiriyorum. Annem rahatsız olduğu için evde akvaryuma izin vermiyor. Küçük yeğenlerimin sayısı da fazla olduğu için, iş yerime yakın dışarıda akşamları oturup kalktığımız bir büromuz var. Oraya akvaryum kurmak istiyorum. Kesinlikle üretim hane olarak düşünülmesin. 6-7 tane akvaryum kurmak istiyorum. Orada oturup balıklara daha çok ilgilenebilirimi Hem güzel bir vakit geçirerek balıklar hakkında daha çok bilgim olabileceğini düşünüyorum. Tür konusunda evde cichlid besliyorum. Hiç Lepistes, Molly ve Platy  beslemedim. Bunlardan beslemek istiyorum. Evdeki akvaryumumu da büroya taşımak zorunda kalacağım. Bu beslemek istediğim balıkların yanında cichlidlerimde olmuş olacak. Lepistes, Molly ve Platy canlı doğurdukları için istiyorum. Yavruları da, eczanelere veya il dışına balık gönderilirken kullanılan köpük kutular içerisinde büyütmek istiyorum. Belirli bir zaman akvaryumlara ısıtıcı çalıştıramam. Büroda gerek yok. 7 / 24 jeotermal yanıyor ve büronun m2 küçük. Akşama kadar kapısı kapalı olduğu için oda sıcaklığı 32 derece. Böyle bir hobi hane yapmak istiyorum. Balık ve hobi hane hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Beni bilgilenirseniz, fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim. Şimdiden bütün ağabeylerimize, kardeşlerimize teşekkür ediyorum .  

Dip not : Düşündüğümüz il Kırşehir 

vuslat2011-11-18 18:21:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 639
oguzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 15:34
Hocam böyle bir şey için sizi tebrik ederim güzel düşünülmüş bir şey. Canlı doğuranlar için önerim bol bitkilendirilmiş tank hazırlamanız ve yavruları almamanızdır. Ana tankta büyüsünler bu gelişimerini hızlandırır. Öle strafor falan uğraşmayın balıklara da size de yazık olur :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LudendorffÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 486
LudendorffÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 16:48
Öncelikle kolay gelsin . Bence konuyu biraz daha genişletirseniz daha net cevaplar alabılırsınız. Söylemek istediğim, Siz bu konu ile ilgili aklınıza takılanları sorarsanız daha net çözümler ortaya çıkar düşüncesindeyim.  Mesela Bu işi yaparken bütçenizi ne kadar zorlayabılırsınız 6-7 adet akvaryum demişsiniz ama kaç cm lik akvaryum olucak bunlar vb. sorular .Tür konusunda ise  Yunus sp  İceman üçlüsünü göz ardı etmeyin derim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mountainÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 417
mountainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 17:28
Hevesinini kırmak gibi olmasında benim akvaryumumda evde değil.Evle arası yakın yaklaşık 100mt de balıkları ilk aldığımda iyiydi hergün 2-3 kere gidiyordum şimdi ise iç parazit oldu balıklar gidip gelmek canım istemiyor.Çünkü her gittiğimde 2-3 balık ölmüş oluyor hastalığa çare bulamadım şu anda hastalık ilerlemiyor ölümler durdu ama halen iç parazit mevcut nasıl kurtulacağımıda bilmiyorum.Hergün %30 dip çekimi ve flagyl uyguluyorum.Evimizde benim odamın parkeleri yapılacak olduğu için akvaryumu eve
sokmadım şu anda parkelerin cilalandı yeni bir akvaryum yapıp eve alacağım.Bir hevesle almıştım balıkları fakat şu an hasta olduklarından eve bile getirmek istemiyor canım.Siz hiç  akvaryumda hastalığa yakalandınızmı?Eğer yakalanmadıysanız bu  işi tekrar gözden geçirin derim.Eğer çok ama çok kararlıysanız ilk önce tek akvaryumla en  az 2 ay oraya gidip gelmeniz daha sonra hevesinizde hiçbir nebze eksilme yoksa istediğinizi yapın derim.
Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nurhanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Izmir
Mesaj: 47
nurhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 22:41
Bir akvaristin rüyası gibi olmuş :) 6-7 akvaryumla ilgilenmek zor olabilir hele de devamlı başlarında durmayacaksanız. Hastalık, yosun, su kirlenmesi bulanıklaşması gibi durumlar zaman zaman olacaktır, özellikle yeni kurulmuş akvaryumlarda. İlk etapta 2 tane akvaryum kurabilirsiniz. Biri cichlid diğeri de bol bitkili canlıdoğuran akvaryumu olabilir mesela. Bakımını sizden başkaları da üstlenecekse yemleme çizelgesi hazırlayın, günde beş farklı kişi yem atarsa obez balıklarınız olur :). Baktınız ilk akvaryumlarınızda sistem oturdu, siz de yeterli zaman ve ilgiyi ayırabiliyorsunuz akvaryumlarınızı yavaştan çoğaltırsınız istediğiniz türlerde tek tür akvaryumu yaparsınız ya da farklı türlerle ilgilenmeye başlarsınız eklembacaklılar da keyiflidir mesela.
Bende canlıdoğuran akvaryumu var, ilk zamanlada bitki yoktu tüm yavruları yiyorlardı. Belli yerlere sık bitki dikimi yaptım biraz da java moss koydum yavrular oralara saklanıyor ve büyük çoğu yaşıyor ve büyümekteler. İlla ki kayıplar oluyor ama onlar da zayıf bireyler.Strafor olayına girmenize gerek yok. Karar sizin kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir