hobi dünyasında cinsiyet


Aysel T.Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 102
Aysel T.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 22:20
arkadaşlar geçen gün gittiğim petshop görevlisi bir bayanın balıklarla bu kadar ilgilendiğini göredim hiç dediğinde dikkatimi çekti ki bu forumda da üyelerin büyük bir kısmı erkek. Daha sonra merak ettim acaba bu hobiyi daha çok erkeklerin ilgilendiği bir alan yapan nedir diye. Ben biraz tesadüfi bir şekilde başladım, oldukça zahmetli bulmama ve bir ara bırakmayı düşünmeme rağmen açıkcası keyif de alıyorum balıkları izlemekten ama bu forum paylaşımlarından okuduğum kadarı ile üyelerden kaydadeğer oranda bu hobiyi oldukça ciddiye alan ve büyük emek ve maddi yatırımda bulunanlar ve de oldukça bilgili arkadaşlar var. Ne dersiniz, nedir bu hobinin ilginizi çeken ya da bayanlara cazip gelmeyen yanları? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 01:24
Bu tarz ön yargılarla karşılaşmamak elde değil.O kadar kalıplaşmış ki bazı hobi ya da sporlarda kadınların ilgisiz oluşu,yeteneği olmayışı...İlgi duyan bir kadınla karşılaşıldığında şaşırıyorlar,yadırgıyorlar ve hatta dışlıyorlar. Kendimden örnek verecek olursam, Binicilik,çizim ve akvaryumculuk benim halen süren uğraşlarım.Ama bir ara okçuluğu öğreniyordum.Ve nasıl yadırgandığımı tarif etmeme imkan yok. Ağızlarında tek bir kalıp cümle; "Sen kız çocuğusun,kibar ol biraz.." "Sen kız çocuğusun uğraşma bunlarla..."

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SONADORÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1407
SONADORÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 01:30
Aslında bayan hobici dostlarımız çok sayıda var.Adı üstünde hobi,bu yüzden ilgi çekiyor diye düşünüyorum.Birde kişilerin imzasında yazıyor aslında bu hobiyi neden tercih ettikleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir