hızlıal.com hagen kum


bayramsesÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 573
bayramsesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 10:12
Fatih bey merhaba,
Bilgilendirme için teşekkür ederiz,

Ben bu kum hakkında fazla bilgi sahibi değilim ancak firmadan devamlı alışverişim oldu,
Firma sahibi sevdiğim bir insan ve sattığı üründe bir problem varsa gerekeni yapan bir kişi,
Gelelim sattığı ürüne,
Dediğiniz gibi ürün orjinal olduğu halde sırf ilandaki açıklamalardan dolayı güvensiz izlenimi veriyor olabilir.
Bu sayfayı okuyan varsa ve bu ürünü alacak ise,
Direk telefonlarından arayıp bu yazdıklarınızı bile direk kendilerine aktarabilirler.
Biz buradan fikirlerimizi yazıyoruz, alacak kişilerde artık yazdıklarımıza göre değerlendirsinler,
İster alsınlar ister almasınlar, bu karar alışveriş yapacak olan kişiyi bağlar.
Firma iyi, düzgün bir firma bu noktadada alacak kişi direk arayıp bu konu hakkında firmaya bilgi verebilir.
Takdir edersiniz ki, çoğu insan soruyor araştırıyor ama alım yapmıyor, bu noktada bizim arayıp almayacağımız ürüne laf kalabalığı yapmamız doğru olmaz diye düşünüyorum.
Tekrar söylemek istiyorum varsa burayı okuyan ve atakan'dan bu kumu alacak olan arkadaşımız firmayıda bu konuda haberdar etsin.
Saygılarımla.
bayramses2014-11-11 10:44:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yukselayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 145
yukselayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 10:20
[QUOTE=fatihsahin][QUOTE=yukselay][QUOTE=fatihsahin]Akvarkumda, gitti gidiyorda v.s. Aquadeco (hagen) olarak bilinen siyah kum bulunmaz. Üzülürsünüz. Ya teleskop akvaryumdan ya da akvaryem den almanızı tavsiye ederim. 

Diğerleri kesinlikle ve kesinlikle siyah mermer kırığıdır. O kumla alakası bile yoktur. 
[/QUOTE]

Yukarıda fiyatı uygun olduğu için tavsiye ettiğim adres Atakanpetshop'un gittigidiyor'daki adresi. Kesinlikle orjinal olmadığına nasıl karar verdiniz acaba? Daha önce görerek aldığım orjinal kumun aynısı ve aynı kapalı poşedinde geldi.  
[/QUOTE]

Hagen (Aquadeco) Kum'a demir içerikli kum yazan bir satıcı ya sattığı ürünü bilmiyordur yada sattığı ürün farklıdır. O kumda demir içeriği diye bir durum söz konusu değildir. Kuvarts kumdur. İlan da zaten kendi içerisinde çelişkili; 

1- Salınım yapmayan bir kum, nasıl olur da içeriği ile bitkileri besler? Kaldı ki, Orijinal kumda bitki besleme gibi bir durum söz konusu değildir. 
2- Orijinal kum kilo ile değil 25 kg paketler halinde satılır. 
3- http://www.aquadeco.com/en/aquarien/g-030-glanzkies-schwarz/ Üreticisi bile demir içeriğinden bahsetmezken, nasıl olur da Türkiye'de demir içeriği eklenir? 
4- http://www.anadolupet.com.tr/Marka-ve-Urunler/Urun/aquadeco-dekorasyon-malzemeleri Aynı şekilde ithalatçısı da böyle bir özelliğinden bahsetmemiş. 

Sattığı ürün orijinal olabilir ama ilanı benim sattığım ürün orijinaldir demiyor maalesef. Akvaryum hobisinde maalesef sahtekarlardan bıkmış bulunuyoruz. Birçok dürüst satıcı da maalesef bilmeyerek sahtekarların ortaya attığı yalanları doğru kabul ederek yalan yanlış ürün bilgileri girerek satış yapmaktalar. Ben bile ürünü satmadığım halde bu kadar bilgiye 5 dakika ulaşabiliyor isem, satıcı arkadaşların bunlara ulaşmayıp herkes nasıl satıyor ise o şekilde ilan vermesi maalesef kendilerini bu şekilde aynı kefeye koymamıza sebep oluyor. 

Satıcı Atakan Petshop pekala Anadolu Pet ithalatı, Akvaristlerce Hagen Kum diye bilinen Aquadeco kumdur, açılmış ambalajda kilo ile satıyoruz. 25 kilo aldığınızda kapalı ambalaj gönderebiliriz ibaresi kullanmış olsa başka bir şeye gerek dahi olmayacak. Kimse de onu diğer satıcılar ile karıştırmayacak. 

Savunucusu olduğunuza göre irtibatınız mevcut sanırım. Lütfen kendisini uyarınız, bu şekilde maalesef mermer kırığı satanlarla aynı kefede görünmekte. 

Saygılar, 
[/QUOTE]

Kendileri ile bugüne kadar ne karşılaştım ne de telefonda konuşmuşluğum var. Kimseyi de savunmuyorum. Sadece orjinal ürünü daha ucuza almak isteyen bir kişiye destek olmak için tavsiyede bulundum. En azından almadığım bir ürün hakkında yorum yazmadım. Orjinal ürünü daha pahalıya almak isteyen varsa başka tavsiyeleri dinleyebilir. Yapmış olduğunuz bu hoş olmayan ithamı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu şekilde ithamlarla karşılaşacaksak daha önce yapmış olduğumuz alışverilerişlerdeki tecrübelerimizi bu forumda paylaşmayalım en iyisi.
İyi günler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 15:16
Olabilir arkadaşlar, daha önce satın aldıysanız ve orijinal ise ki daha önce satın aldığınızı ve öyle olduğunu söylemişsiniz zaten konuyu okuyan arkadaş sizin yazdıklarınıza binaen alım yapabilir. 

Ben kendi bilgilerim çerçevesinde o ilanın orijinal kum olarak görmeme sebebimi de yukarıda maddeler halinde açıkladım. Açıkladıklarım o ilan için geçerli olmayabilir. Buna zaten okuyan karar verecektir. 

Türk tüketicisinde neden alışveriş yapılan yerler ile bir gönül bağı olur, toz kondurulmaz anlamış değilim. 

Şurada iki yazı yazıyoruz hemen bir polemik, yok ben yaptım daha iyi benim ki doğru çatışmasına giriliyor. Ben Aykut Yüksel'in yazısını dahi okumadım. Forumda yazılan herşeyi okumak gibi bir zorunluluğum yok. Başlık sahibi Salih Bey'e cevap verdim. Cevabım 9. Sırada ve taaa 5. cevapta yazan arkadaş yazdığıma içerlemiş benimle münakaşa ediyor. Size ne arkadaşım, aldıysanız kimden alıyorsanız alın, önerin. Burası forum sitesi, herkes fikrini söyler. Fikir çatıştırmaya gelmedim ben buraya. Nasıl bir yer oldu burası, anlamadım gitti. Herkes profösör. Yazı yazmaktan gocunur oldum bu nasıl iştir anlamadım gitti. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 15:40
Konu sahibi Ankaradan sanırım. İnternetten almak için bir nedeniniz yoksa size kızılaydaki akvaryumcumu önereyim. benim şimdiye kadar aldığım hagenlerden sadece oradan aldığımdan memnun kalmıştım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayramsesÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 573
bayramsesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 15:43
[QUOTE=asabijapon]Konu sahibi Ankaradan sanırım. İnternetten almak için bir nedeniniz yoksa size kızılaydaki akvaryumcumu önereyim. benim şimdiye kadar aldığım hagenlerden sadece oradan aldığımdan memnun kalmıştım. [/QUOTE]

Sakıncası yoksa, aldığınız yerin ismini konuyada yazarmısınız ?
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asabijaponÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1320
asabijaponÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 16:05
Kızılayda cula akvaryum. 
Levent abi beni iyi tanır. elinde normalde paket paket satıyor. ben zamanında 60 kilo aldığım için büyük çuvalolarak getirmişti. fiyat olarak piyasanın üstünde altında diyemem bilmiyorum ama "uzun egemen" sizi tavsiye etti yada vasıtasıyla geldim derse ilgilenecektir. 
zamanında içinde kahve rengi taşlar olmayan tam siyah kumu sadece orada görmüştüm. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 16:52
Arkadaşlar hagen diyorsunuzda hagenin sayfasına girin burada satılan markasız torbalarda, satılan siyah ve bizde satılan incelikte ürünleri varmı, arama motoruna hagen diye yazın ve orda kumlardan araştırın Türkiyede satılan yazısız torba varmı, kum aqua deco kum ve çoğu satıcı bu aqua deco marka kumu satıyor, sizde o kumu hangi satıcıdan alırsanız alın işinize yarar ve beyenirsiniz. Yeterki bu kumun çakma olanını almayın, zaten satan kişilerde fotoğraflarını koyuyorlar.
Ben baktım fotoğraflar altta, fakat aquadeconun sayfasında torbalı ürün göremedim ama hagende siyah olarak bir tek aşağıdaki torba var ve üzerinde marina yazılı.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsayginÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2010
İl: Adana
Mesaj: 265
mehmetsayginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2014 23:51
Ben ucuz, orjinal olmayan mermer kırığı kumdan aldım bir anlık hata ile. Görsel olarak farkı dışında akvaryum dengesi açısından bir sorun yaşar myım? Altında hindistan cevizi torfu ve ponza taşı karışımı katman olacak, bitkili akvaryum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sezer10Çevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 87
Sezer10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 17:53
Atakan Akvaryum'dan siyah hagen kum aldım. Mermer kırığı olma ihtimali bence yok çünkü oksijen balonları taşları şu yüzeye taşıyor o kadar hafif bir kum yani zeminde besin geçişini güzelce saglayabilecegini düşünüyorum. Kum oldukça parlak ve bazı taneleri farklı tonda orjinalinin de böyle olduğunu okumuştum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Semih1988Çevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 35
Semih1988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2017 04:45
Hagen diye anılan Kumu almadan Forumda bir çok konu okudum arkadaşlar yine sonuç ; Aqua Deco, bu Orjinal üründen 5 kg olarak aşağıdaki linkten sipariş verdim ve 25 Kg çuvalın üzerinde üzerinde Aqua deco/Marina diyede yazıyormuş doğrulamak için resim de istedim bana ulaşınca buraya ekleyeceğim

http://www.akvaryummarketi.com/Hagen-Siyah-Kum-5-Kg,PR-2285.html

Gözeneklerin ve Parlaklığının ayrıntılı göründüğü bir Fotoğraf.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195041/180320170446331.jpg[/IMG][EDIT]Semih1988,2017-03-18 04:49:08[/EDIT]

Beğenenler: [T]61834,hedayse[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2017 09:14
Daha hesaplı satış yapan siteler de var, aqua deco kum diye geçiyor normalde.

Beğenenler: [T]195041,Semih1988[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir