hi-tech baslangic icin öneriler..


oguzkaanozerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2015
Mesaj: 2
oguzkaanozerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 11:10
Öncelikle merhaba,

Uzun süredir bitkili akvaryum üzerine merakim var bugüne kadar birkac farklı kurulum yaptim . Ama her seferinde tam olarak istediğim akvaryuma ulaşamadim . Yeni başlayacaģim akvaryum artik uzun soluklu bir akvaryum olsun istiyorum bu nedenle kurulum aşamasinda yardımlarınızı bekliyorum.
Kurmak istediğim akvaryumun ölçüleri 90×50×45 . Bunun nedeni elimde hopar 4x39w t5 armatür olmasi en ve yukseklik belki değisebilir dizayna göre. Filtre olarak tetratecex1200 elimde mevcut onunla devam etmemde problem olucağini düşünmüyorum. Co2 sistemi olarak ista 1.6l tup ve tek gostergeli regulatorum var suan daha once bunu kullanıyordum ancak forumda yaptığım araştırmalardan sonra selenoid valfli bir regulatore ihtiyacim olduğunu düşünüyorum. Co2 icin yardimci olursaniz cok sevinirim. Regulatorden pek anlamiyorum acikcasi. Bir diğer konu taban ve gubreleme. Bu konudada kafam cok karisik ada amazonia bitki kumu dusunuyorum baya pahali bir kum oldugu icin dusunduruyo eger degicekse gercektende cok yararliysa alabilirim bu konuda kullananlardan yardim ve fikir bekliyorum . Gubre olarakta internette ada substrate set var bunu almayi dusunuyorum ama sadece o set yeterlimidir daha once kullanan varmi bu konudaki onerileriniz neler olabilir. Tarz olarak iwagumi yapmayi dusunuyorum . Istanbulda interzooda kaya olarak cok guzel cesitler mevcut ordan onlari temin edebilirim. Son olarak istanbulda extra clear cama cam akvaryum yaptirabilecigim biryer onerirseniz cok mutlu olurum.
öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler..
saygilar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 17:27
Merhaba,

Mevcut malzemeleriniz uygun. Selenoidli regülatör konusunda eğer pH kontrol ünitesi kullanacaksanız almanız uygun olur. Aksi halde timer yardımıyla ışıklar kapandığında CO2 yi kesecek şekilde kullanmak zamanında edindiğim tecrübelere göre çok da işe yaramıyor; hatta hızlı pH değişimine yol açtığından uygun görmüyorum. 7/24 açık kalması yeterli oluyor.

Eğer osmoz suyu veya özel bir su kullanmıyorsanız bitki toprakları en iyi tercih olur. Altı ay kadar suyunuzu hem yumuşatır hem de değerlerini stabil tutmaya yardımcı olur. Başka birçok faydaları da var elbette. ADA Amazonia bunlardan en iyisi fakat fazla yoğun olduğundan ilk kullanımda dikkatli olmak ve su değişimlerini sık yapmak gerekiyor. Oliver Knott, JBL gibi bilinen diğer markaların topraklarına da yönelebilirsiniz.

ADA Substrat katkıları çoğunlukla gübre değil ancak son derece faydalı ve kullanımını önereceğim ürünler. Bahsettiğiniz sete ayrıca  gübre ürünü eklemiş olabilirler; bilmiyorum. Eğer kök yapısı güçlü bitki türleri (Echinodorus, Cryptocoryne gibi) beslemeyi düşünmüyorsanız başlangıçta tabanda ek gübre kullanmanıza gerek yok. Toprak içeriği yeterli olacaktır. İlerleyen zamanlarda çubuk veya misket/tablet gübrelerle gömerek takviye yapabilirsiniz.

mustafaerdogar2015-05-29 17:29:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzkaanozerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2015
Mesaj: 2
oguzkaanozerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 23:08
Önerileriniz icin cok teşekkürler mustafa bey dediginiz gibi yapicam regulatore vericegim parayida amazonia kuma harcayabilirim.birde istanbulda akvaryum yaptirabilecigim onerebileceginiz biryer varsa cok sevinirim saygilarimla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir