her gün bir balığım ölüyor


nsalmanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 13
nsalmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2011 22:23
Arkadaşlar, hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim , özellikle Alper Beye ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Eski mesajları da takip ederek yorum yaptığı için. Bugün işten geldim, hemen akvaryumun başına gittim, ölen var mı diye yoktu Allaha şükür. Ama red rubin akvaryumun tabanında keyifsiz bir şekilde yüzüryodu. İnşallah bir şey olmaz. Hepinizin yazdıklarını okudum, aslında söylenen şeylerin çoğunu yaptım.

Akvaryumu 4 ay önce aldım daha önceden japon, lepistes türü balıklar beslemiştim ama malawi beslemeye başlayalı 4 ay oldu. Tabi ilk bir ay bayağı balık zaiyatı vermiştim. Ondan sonraki aylarda balıklar her ne kadar huzursuz olsalar da birbirlerinden sağlıklı görünüyorlardı. Ben de artık tecrübelendiğimi düşünüyordum. Balıklar tekrar ölmeye başlayınca anladım ki hala yerimde sayıyorum.

Arkadaşlar 1 ay önce 2/3 oranında şofbenden aldığım suyu dinlendirerek akvaryuma ekledim. Akvaryumun cam yüzeyinde oluşan lekeleri su kattıktan sonra elimi sokarak temizledim. 150 lt lik akvaryuma herhangi bir mantar görmedim. Herhalde bir sakıncası olmaz diye 1 çay kaşığı kadar kaya tuzunu eritmeden direk akvaryuma ekledim ve bir kaç damla metilen mavisi kattım. Akvaryuma suyu katmadan önce birkaç yapay bitki ve kayaç koydum. Birkaç hafta sonra 5 adet balık ekledim ve balıklardan bir tanesi o gün öldü diğerlerinden biri de ertesi gün öldü. Arkadaşlar yazdıklarınıza göre bunları yaptım bunlardan mı yoksa Alper Beyin söylediği gibi alkasız balık türlerinden dolayı mı bilmiyorum. ...
Erdal Hoca2011-12-22 20:23:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 06:01
''1 ay önce 2/3 oranında şofbenden aldığım suyu dinlendirerek akvaryuma ekledim.akvaryumun cam yüzeyinde oluşan lekeleri su kattıktan sonra elimi sokarak temizledim''
Hocam o lekeler sudaki kireç oluyor, şohben suyunda ne kadar kireç olduğunu artık camda oluşturdukları tortuya bakarak siz hesap edin.Borularda bekleyen suda kireç oturuyor borulara ardından sıcak suyu geçirince çözünerek suya karışıyorlar ve normal çeşme suyunda 1 kireç varsa kombi musluğundaki suda 3 kireç oluyor.Siz camdan onları kazıdınız ama o kireç parçacıkları yine akvaryumun dibine düştü.Eski balıklarınız belki bu durumu tolere etmiş o haldeki suya kendini adapte edip yaşamayı başarmış olsa da, yeni balıklar kaldıramadı demek ki.
Size tavsiyem hergün belli oranlarla akvaryumdan dip çekimi ile su çekip yerine normal musluktan doldurulmuş ve min 2-3 gün ağzı açık şekilde bekletilmiş su eklemeniz olabilir.Yine bu işlemde bile bir seferde %25-30  su değişimi oranın aşmamaya çalışın.
Su kalitesi biraz yukarılara çıkarsa sıkıntı düzelecektir inşallah.
kerimcoskun2011-12-22 06:02:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 20:29
[QUOTE=nsalman]............... Birkaç hafta sonra 5 adet balık ekledim ve balıklardan bir tanesi o gün öldü diğerlerinden biri de ertesi gün öldü. Arkadaşlar yazdıklarınıza göre bunları yaptım bunlardan mı yoksa Alper Beyin söylediği gibi alkasız balık türlerinden dolayı mı bilmiyorum. ... [/QUOTE]

Bence problem son aldığınız balıklardan kaynaklanmış.Büyük ihtimalle aldığınız balıklarda bir hastalık vardı. En çok hasta olan geldiği gün öldü;  diğerleri de daha sonraki günlerde ölmeye başladı. Elbette bu arada hastalık tüm akvaryuma da yayılmış oldu.

Akvaryum camındaki kireçlerin suya karışmış olmasının bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Çünkü kireç dediğimiz şey, herhangi bir şekilde cam kenarlarında kuruyup katı hale gelse de bunu suya düşmesi balıklara zarar vermez. O kireç zaten aynı oranda balıkların suyunda da var, demektir.

Saygılar,

Beğenenler: [T]216783,Tuğrul45[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nsalmanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 13
nsalmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 21:41

Arkadaşlar bir beyaz prensesim daha öldü balığın ölüsünü akvaryumun içinde bile bulamadım galiba yemişler diğer balıklar.Şimdide yaşayan kaya keyifsiz bir şekilde yüzüyor hatta yüzmüyor sadece motorun üzerinde duruyor.Arkadaşlar acaba iç parazit mi yoksa neden bu kadar sıklıkta ölüyorlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

312d0-37Çevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 558
312d0-37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 21:49
Nedeni mutlak yanlış 1 şey_ler var su degerleri,ısı,hastalık,kalitesiz yem?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpay77Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 123
alpay77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 11:25
Önceliklen sık sık su değiştirme ve akvarumuna mavi akvaryum mürekkebi al ve suyunu değiştir,akvaryumun temiz olduktan sonra bu mürekkepten bi damla (Akvaryum boyutuna göre) damlat ve bunu 5 6 gün arayla kullan yemini değişve su ısısının iyi olduğundan emin ol. İdeal su sıcaklığı 22,26 derece arasıdır ve bu arada balıkları biraz serbest bırak yani çok kurcalama strese girmesinler.. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir