Hazin bir ilk deneyim...


_PoseidoN_Çevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2006
Mesaj: 1
_PoseidoN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2006 22:19
Herkese merhaba,

Akvaryum işine yeni heves etmiş biri olarak, bir ay kadar önce 70 cm.lik bir akvaryumla başladım. Ancak bu ilk ay hayal kırıklıkları ile geçti.

İlk balıklarımı, Eminönün'den akvaryumumu da aldığım yerden edindim. Kabaca bana dedikleri, balık seçerken ana bir çeşitten seçmem gerektiği idi. Ben de o an bana çok sevimli gelen tropik balıkları seçtim . Oradaki kişiye de danışarak 2şer tane Argus, Melek, Gurami ve Neon Tetra aldım. Aldığımın ertesi günü sabahında maalesef Argus'lar, Melek'ler ölmüştü. Halbuki akvaryumcunun dediğine bakılırsa Argus'lar dayanıklı balıklardı.

İlk şüphelendiğim, akvaryum içinde çok akıntı yaratan Atman marka filtre. Filtrenin su veren kısmına gelen balık, akıntıya kapılıp 10 cm kadar geri sürüklenip, sersemliyordu. Acaba filtre çok mu güçlü? Halbuki tüm sistemi Eminönün'deki akvaryumcunun tavsiyeleriyle oluşturdum!

Sonradan okuduğum makaleler ışığında, ikinci şüpheli de sürekli açık bıraktığım ışık oldu! Akvaryumumun içinde bitki ya da taş olmadığı için herhangi karanlık bir köşe kalmıyordu. Artık ışığı günde 1-2 saat açık bırakıyorum.

Bir diğer şüphelendiğim şey de Melek'lerin aslında tropik balık olmaması. Amerikan cichlid'i olarak geçiyor. Sizce Melek, Guramiler ve Neon Tetra'lar bir arada yaşayabilir mi? Bu "kimler birlikte yaşar" bilgisini nasıl elde edebilirim?

Sonunda sistem yavaş yavaş rayına oturdu gibi: şu an 1 Gurami ile 1 Neon hayatta ama 1 haftadır herhangi bir sorun yok. Neon'ların sürü halinde dolaşmak istediklerini okudum. Biran önce yeni Neon'lar mi eklemeliyim?

Yardımlarınız için teşekkürler.
Ilker - Acemi Akuvarist


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OcellatusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 846
OcellatusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2006 23:00

Akvaryumun kuruluş aşamasında bir yanlışlık var bence. Balık eklemeden önce sitedeki makaleler kısmına göz gezdirin. Bu işe başlarken nasıl davranılması gerektiğini anlatan makaleler var.

http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=197


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AcuAniCÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 221
AcuAniCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2006 15:05
Geçmiş olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oziiiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2006
İl: Konya
Mesaj: 100
oziiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2006 09:35

Geçmiş olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir