Haydi lepistes akvaryumu kuralım (:


DarxoulÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 96
DarxoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 17:15

Arkadaşlar elimde mas marka yaklaşık 10 senelik yadigar denilebilecek türden 80 cm standart ölçülerde bir akvaryumum var..İlk bu akvaryum ile başlamıştım su içerisinde yaşayan canlılar serüvenine (:..şimdi içerisinde 12 adet sarı prensesim var fakat bunları elden çıkartıp bitkili lepistes akvaryumuna çevireceğim..öncesinde hep lepistes besleyip öldürmüşlüğüm ve direk olarak taşların arasına dikip çürüttüğüm çok canlı oldu..Çünkü bunlar acemelik dönemlerimdi..Lepistes için su değerlerini net bir şekilde sabit tutup yaşatabileceğimden eminim fakat bitki hakkında pek bir bilgim yok..

İstediğim şey birlikte adım adım bitkili akvaryum kuralım..hiç acelem yok..maddi yönden de pek sıkıntım yok..bu ufak akvaryumda tecrube edindikden sonra ( 6-7 ay sonra ) 160 cmlik akvaryuma bitkili kuracağım..Öncelikle florasanlar ile işe başlamak istiyorum.nereden hangi florasanı bulabilirim ? bir kaç akvaryumcuya sordum bana bunlar kalın florasan bitkili için ince florasan kullanmak gerekiyor..komple başkaa bir sistem kurman gerekli ve bende kurulmuşu satılıyor 100 TL dedi..E uzun süredirde bu piyasanın içinde bulunduğum için biraz ağız yaptığınada anladım..şimdi tecrubeli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum ( 80x40x50 akvaryum boyutları )

Darxoul2010-09-18 17:15:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eyup.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 59
eyup.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 00:23
Merhabalar,

Ben sizebitki konusunda yardımcı olamayacağım ama bir kaç farklı konuda fikirlerimi sunayım.
Öncelikle bir adet ısıtıcı mutlaka edinin eğer yoksa. 50 veya 100 watt yeterli olur. Herhangi bir marka olabilir. Ben atman, trixie ya da roxin öneririm.
Eğer dış filtreniz oksijen sağlamıyorsa, iyi bir iç filtre de alın, bu şekilde hem su daha da berrak olur hem de iç filtrelerin çoğu oksijen de sağlıyor. Ya da bir hava motoru ve hava taşı alın.
Kum olarak ben size midye kırığı öneririm. Akvaryum tabanını 3 cm kalınlıkta örtecek şekilde göz kararı kum alın.

Arkadaşlar diğer konularda (bitki, florasan vs) yardımcı olurlar.

Okuduğum kadarıyla suyun oturmamasından kaynaklanan ölümlerle karşılaşmışsınız. Bunu engelleyebileceğiniz bir yol söyleyeyim size. İlk akvaryumu kurduğunuzda damacana sulardan alın koyun. Daha sonra su değişimlerinde dinlendirilmiş musluk suyu kullanırsınız. Musluk suyundaki zararlı elementleri ve bileşikleri yok edecek bazı su düzenleyiciler var ben bunlardan Sera Aqutan öneririm. Çok iyi iş görüyor. Bu şekilde suda problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Ayrıca akvaryumu tamamen kurduktan sonra bir hafta filtre ile birlikte boş çalıştırın. Suyunuz önce bulanık olacaktır, yararlı bakteriler üreme aşamasına olacaktır bu durumda sabırlı olun. Eğer isterseniz hastalıklı olmadığından emin olduğunuz oturmuş bir akvaryumdan bir litre kadar su alıp akvaryumunuza ekleyin, bir nevi yoğurt mayalamak gibi, balıkların ve suyun ihtiyacı olan bakterilerin suda bulunması ile suyunuz oturmuş hal alacaktır.

Eğer su değerlerini çok merak ederseniz, bazı test aparatları satılıyor, akvaryum boş olarak bir hafta çalıştıktan sonra canlı koymadan önce kontrollerinizi yapın. İlk etapta testlerde elde edeceğiniz sonuç balıklara uygun olmayabilir.

Ben akvaryumu ilk kurduğum gün içine 12 adet yavru lepistes attım, büyüdüler bile hiç bir problem yaşamadım. Biraz da şans işi, ama size alabileceğiniz önlemleri söyledim. Buna rağmen ölüm olursa bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir.
Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarxoulÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 96
DarxoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 03:11
Yorumlarınız için teşekkür ederim..Isıtıcım 100 watt ehiem mevcut...atman 3338 dış filtre kullanıyorum oksijen konusunda yeterli fakat bir iç filtre extra olarak alacağım..midye kırığı haricinde göze daha hoş gözükebilecek kum arıyorum açıkcası..şimdilik bu kadar...aydınlatma konusunu halletmemiz lazım (:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 03:20
Kum olarak siyah hagen kullanabilirsiniz ya da karışık bir taban üstüne oliver knot gayet güzel olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastwolfÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 199
lastwolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 09:50

Ben herşeyi 0 dan kurdum

50 cm lik akvaryum
 
Midye kırığı kum.
 
 3 kök saz 5 kök eloeda 2 kök çınar.
 
İç filtre var ne olduğunu unuttum.
 
Işık kaynağı Roxin Rx 400 Mavi Dalgıç florasan lamba.
 
Şu an gerçekten berbvat durumda 6 7 balığım öldü.
 
Size tavsiyem şu dur ki Lepistes almayın. Yada alıcaksanız çok 3 d 1 e alın. O yeter size. Ben balıkla doldurdum ve hata yaptığımı anladım.  5 yavru aldım 1 balığım hamile yavruların 3 ü sağlam şu an 1i ölü heralde. Yardımcı olduysam ne mutlu bana ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarxoulÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 96
DarxoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 12:43
Dalgıç florasanların bitkiler üzerinde etkili olmadığını duymuştum..bir yerlerde hata yapmış olabilirsiniz..çünkü 4-5 tane lepistes bitki akvaryumu gördüm ve mükemmel durumdalardı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir