Hani bulaşıcı değildi bu hastalık


saydam87Çevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 101
saydam87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 01:17
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Vücutta beyaz benekler ekseriyetle kuyruk ve yüzgeçlerde, hastalığın ilerleyen aşamalarında beyaz beneklerin kuyruk ve yüzgeçlerin çıkış noktalarında kitle halinde görünmesi sanki çürümeye başlaması gbi belkide çürümesi.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 135 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Akvaryumda canlı kalmadı :(

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25,26

Filitrasyon: İki tane iç filtre kullanıyorum sessiz olanı gece sesli olanı gündüz açıyorum extra olarakta 7/24 çalışan hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: %30 luk su değişimlerinde 4 çay kaşığı kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşlar yunus balığımda başlayan beyaz benek yukarıdada belirttiğim gbi hastalığın ilerleyen zamanlarında noktacıklardan çok kuyruk ve yüzgeçlerde kitlesel hale dönüştü bi nevi çürümede olabilir bu,karantina akvaryumum olmadığı için hasta balığımı çıkaramadım tanktan bildiğim kadarı ile beyaz benek bulaşıcı bi hastalık değildi en fazla bu balığım ölür diye düşündüm yapcak başka bişeyim yoktu. daha o ölmeden diğer yunusuma sıçradı hastalık ve ilk balığım öldü sonra diğeri derken bütün akvaryumu sardı hastalık ne yazıkki 14 balığım olan tankımdan 2 sp kaldı onlarda zaten öldü gbi bişey. Bu süreç zarfında iki güne bir %30 luk su değişimi ve her su değişiminde 4 çay kaşığı kaya tuzu kullandım ama bi fayda görmedim neden hastalığa karşı ilaç kullanmadınız derseniz daha önce sürtünme problemi olan balıklarıma kullandığım ilaçtan dolayı bütün balıklarım ölmüştü yine talihsiz bir şekilde o zamandan sonra birdaha ilaç kullanmamaya karar verdim daha doğrusu bu petshopcularda satılanların ilaç olduğundan bile şüpheliyim.Şimdi asıl mesele bu beyaz benek hastalığının forumda araştırdığım kadarı ile bulaşıcı yanının olmaması idi benide yanıltan bu oldu, madem bulaşmıyorduda o zaman benim balıkların durumu ne olacak? yok eğer bu hastalık beyaz benek değil diyorsanız nedir sizce ama bütün belirtiler hastalığın beyaz benek olduğu yönünde çıkamadım işin içinden yardımcı olursanız sevinirim.tsk




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzdilÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 182
RüzdilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 01:56
İyi  geceler,  geçmiş  olsun  öncelikle,  üzüldüm  balıklarınız  için. Bulaşıcı  olmadığı  konusunu  nerden  duyduğunuzu  yada  okuduğunuzu  merak  ettim. Bildiğim  kadarı  ile  hastalıklar  bölümünde  bulaşıcı  olduğu  yazıyor  makalede. Tekrar  geçmiş  olsun.Şu  linke  bir  göz  atın,  hangisi  olduğunu  hastalığın  teşhiste  yardımcı  olur.

http://www.akvaryum.com/Forum/balik_hastaliklari_teshis_ve_tedavi_k298747.asp

Saygılar...
Nedim Ünlü2013-02-25 01:58:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3496
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 01:59
Geçmiş olsun.. Beyaz benek en çabuk bulaşan hastalıktır.. Bulaşması haftayı günü saati geçtim ışığı açtınız mı saniyeleri bulur hatta.. Kim diyor bulaşmaz diye.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saydam87Çevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 101
saydam87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 13:04
Şu an nerde hangi konuda okuduğumu hatırlamıyorum ama forumda sörf yaparken baktığım konuların bazılarında bulaşıcı değildir diye okumuştum tabi çok önce okumuştum şimdi nerde okuduğumun aklımda kalması mümkün değil, bende bu beyaz benek hastalığını uzun zamandır bulaşıcı değildir diye hafızamda tutuyordum dün petshopcuya gitdim onada sordum ısrarla bulaşıcı değildir dedi bu somut bi örnek olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir