Guruldayan Gurami'ler Salyangoz Yiyor (mu?)


erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1085
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2019 13:21
Uzun zamandır sadece fotoğrafları ile yetindiğimiz Guruldayan Gurami'ler nihayet ülkemize geldi. Satın aldığım 8 Gurami'nin 1 tanesi sanırım diğerlerinden farklı. Yani hem Trichopsis pumila hem de Trichopsis vittatus besleme şansına sahip oldum. Vittatus, net bir şekilde diğerlerinden büyük ve farklı renklere sahip. Eğer o baskın erkek değilse, Pumila'ların arasına karışmış bir Vittatus elime geçti.

Bu balıklar gerçekten egzotik bir ses çıkartıyor. Kurbağa sesi ile yılan sesi arasında garip bir guruldama. İlk duyduğunuzda biraz ürperiyorsunuz açıkçası.

Asıl konuya geçmek gerekirse, bu balıklar ciddi olarak salyangoz yiyor gibi geliyor bana. Akvaryumumda adi salyangoz ve Ramshorn vardı. Şimdi tamamen kökü kazındı. Hiç yok. Arada yumurta görüyorum ama salyangoz hiç yok. Zaten bu balıkların salyangoz yediği internette yazıyor ama bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim.

Bazı insanlar salyangozları seviyor ama ben hiç sevmiyorum. Salyangozlardan kurtulmak için Makrakanta Loach (Chromobotia macracanthus) öneriliyor. Ama Makrakanta'nın kendisi de bence problem. Guruldayan Gurami'ler bu konuda kesinlikle birinci tercihtir. Küçük akvaryumlarda da bakılabilen, yerine alışınca çok güzel renklere ulaşan, güzel davranışları olan harika bir balık.

Beğenenler: [T]194383,ÇEPNİ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir