galiba dış parazit yeniyim bi y.a.r.d.ı.m


bykara28Çevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2014
İl: Giresun
Mesaj: 52
bykara28Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2015 00:24

Canlıdaki Belirtiler: sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 litre 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 10 tane 3 cm sp 5 tane 7 cm sp

Filitrasyon:tetra tec ex 700 dış filte 

Bugun akvaryumuma dış filtre almıştım onu taktım biraz buharlaşan su ve dış filtrenin içinede su girdigi için önceden hazır bekletmiş oldugum sudan 15 litre kadar ekledim 3-4 gün önce su degişimi yapmıştım petshopcu su degişimlerinde kaya tuzu kullanmamı söylemişti resimlerde ki kaya tuzundan 3 tane attım akşam üzeri balıkları izlerken kenarlara sürtündüklerini fark ettim ne yapmam gerekiyor elimde kullanabilecegim ilacım vs yok sadece kaya tuzu var bide kac gün içerisinde mudahale etmem gerekir balıklarımı kaybetmek istemiyorum 

kaya tuzlarım bunlardan yardımlarınızı bekliyorum 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuğraolcÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2015
Mesaj: 29
BuğraolcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2015 21:19
Akvaryumdaki ani ısı değişiklikleri ve stres de bu sürtünmeye sebebiyet verebilir. Isıyı sabit tutmaya çalışıp 1 gün daha gözle derim. Benim bildiğim kadarıyla dış parazit hemen öldürmüyor. Bir de suya 3 tabletin haricinde daha önce tuz atmadıysan (vatoz yoksa) biraz daha tuz atabilirsin. Tuza para verip de alma. Bir kabın içinde kaya tuzunu eritip akvaryuma ekleyebilirsin. Vatoz yoksa yap tabi bunların hepsini. Vatozunu tuzlu suda kaybedebilirsin. Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2015 08:49
Yeni su değişimi yapıldığında balık ilk 6 saat yeni suyun kimyası solungaçlarından geçtiği için sürtünebilir, Onun için su değişimi yaparken akvaryumla aynı ısıda su eklemelisiniz direk çeşmeden çok soğuk suyu eklemeyin beyaz benek paraziti yapabilir ağır metaller balıkları rahatsız edebilir böyle sürtünmeler olabilir, kullanacağınız çeşme suyunu kapaksız bir kapta en az 2 gün dinlendirmeli sonra kullanmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir