Frontoza Moba Sürtünme, Kramp Ve Finlerle Kaşıma


servetonurÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 6
servetonurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2018 00:12
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Kuma solungaç kısmını, burun üstünü, yan tarafını ve anüs kısmını sürtme mevcut. Ayrıca alt finleri ve yan yüzgeçleri ile kendini tokatlarcasına hareket ettirmesi. 1-2sn boyunca kıvrık halde kramp giriyormuş gibi kıvrık kalma durumu mevcut.


Akvaryum Kapasitesi (litre): 240 lt


Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 adet moba ve 2 adet cüce vatoz


Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8.1- sıcaklık 26-


Filitrasyon: eheim pro 4 600 dış filtre


İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ana tankta biyoteknik genepur, 2 gün sonra %50 su değişimi, 3 gün sonrasında tüm filtreyi temizleme (kaynatma) ve ek %40 su değişimi Kabinde kaya tuzu 5-6 çorba kaşığı ve Dennerle bakteri kültürü ekleme, 3 saat sonrasında balıkları tekrar ana tanka alma. (Balıklar bu filtre dezenfekte ve su değişiminde ayrı bir kapta tutabildim 20 lt lik) ayrı bir karantina akvaryumum maalesef yok.


Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftalık %20 dip çekimi, dainichi pro ve sera flora yem, 2 haftada bir karides.

Aslında 1 yıldır herşey çok iyiydi. Ocean Nutrition marla dondurulmuş kan kurdu aldım (keşke almasaydım[:'(] ) sonrasında sürtünme ve kramplar başladı. İlk başlarda bu kadar yüksek değildi fakat şu anda çok şiddetlendi. Hatta videoda belki farkederseniz semptomları gösteren balıkta yan kısmında ufak bir açılma mevcut. Yan yüzgeçlerde beyaz noktalar çıktı 2 gün önce. Tuz ekledikten sonra küçük olan balıkta da çene altında siyah noktalanma oluştu.

Bu arada 1 ay içinde 3 adet nematod benzeri 2 cm boyunda ve kıl kalınlığında suyun içinde hareket eden yaratık gördüm ve kepçe ile aldım.( cama yapışık değildi suyun içinde yüzüyordu ve hareket ediyordu yılan ve hızlı sayılabilecek şekilde)


Forumu 3 gündür okuyorum. Açıkçası öncelikle teşhis konusunda deztek istiyorum. İç ve dış parazit mi var ya da her ikiside mi?

Gerçekten ciddi masraf şu ana kadat ve bu olay beni gerçekten soğuttu. Gece rüyamda balıkları görecek kadar kafama taktım. Lütfen konuyla ilgili bilgili olan ve mümkünse tanganyika türü besleyip aynı sorunu yaşayanlar destek olabilirse çok sevinirim.

Saygı ve sevgilerimle
Onur Kacar[VID]https://youtu.be/soRXbIeQPT0[/VID]

[VID]https://youtu.be/wlzJJ78xysY[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2018 00:59
Onur Bey, merhaba,
Balıklarınızda solungaç paraziti (Gill fluke) var gibi görünüyor.
Öncelikle, arama motoruna solungaç paraziti yazarak konuları incelemenizi öneririm.
Kullanım talimatında belirtildiği şekilde, Microbelift Praziquantel ya da Seachem Paraguard kullanılmasını öneririm.
Bulamazsanız, praziquantel içerikli Guadreks ya da muadili veteriner ilaçlarından 50L su hacmi için bir tablet dozajında akvaryuma katılabilir. Yalnız, dozajlamada dikkatli olunmasını ve ters giden bir durum olduğunda, su değişimi yapılabilmesi için dinlendirilmiş su bulundurulmasıni öneririm. Praziquantel içeren Wormtal adlı veteriner ilacını 1 tablet / 50L su hacmi.dozajında uyguladığım tankimda, genç discus kolonimi kaybetmiştim. Bu yüzden dikkatli ve gözlemleyerek uygulanmasını öneririm.
Geçmiş olsun.

Teşekkür Edenler: [T]203584,servetonur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

servetonurÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 6
servetonurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2019 22:53
Emre Bey Selamlar,

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Açıkçası balıklarda kesin teşhis olmadan ilaç kullanmayı pek istemiyorum.

Forumdaki konuları da karıştırdım (Hatta yabancı forumları da) ancak solungaç paraziti genellikle balıklarda hızlı nefes alma, solungaçların tekini kullanama ve kızarıklık ana belirtileri olduğu yazıyor.

Ayrıca bahsettiğim gibi maalesef karantina tankım yok :(

Bunun için mümkünse teşhis için başka öneriler de alabilirsem sevinirim.

Saygı ve sevgiler,
Onur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir