Fluval Flex Pul Atma Ve Aksan Akvaryum Yaklaşımı


AbasnakÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2019
İl: Bursa
Mesaj: 125
AbasnakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 09:33
Şayet camda pul varsa çatlak gibi muamele yapıyoruz. Basınç altında patlayabilir. Hemen su doldurduğunuz gibi de olabilir, 2 ay sonra da. İşi garantiye alın bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omercakirÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 272
omercakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 09:38
[QUOTE=feridunb]Çocuğum için bitki akvaryumu kurmak için akvaryum ararken, 2. el fluval flex 57 litre akvaryum buldum ve aldım. Eve geldiğimde camın alt tarafında pul atması olduğunu gördüm. kime sorduysam ikiye bölündü. bazıları hiç birşey olmaz derken, bazıları riske girme patlayabilir dedi. Sizce sorun yaşarmıyım.

Bende riske girmemek için, Aksan Akvaryum'a gittim. Durumu anlattım, aynı ölçülerde düz bir akvaryum yapmasını ve mümkünse fluvaldaki plastik bölümü içine yerleştirmesini istedim.
"Hayır yapamam" tepkisini açıkçası beklemiyordum.
Bende o zaman iç bölümü de siz yapın, sıfırdan akvaryum yapın teklifinde bulundum. Amacım fluvalın kapağını, ışıklandırma ve filtre sistemini kullanmaya devam etmekti.
Yine yapamam dedi. Benim imal ettiğim akvaryumun kapağında fluval markası olacak, bunu kabul edemem, git çözümünü ithalatçılar bulsun dedi.
Şaşırdım, elimde mevcut kapak ve ışıklandırma sistemimi kullanmak istemem hatamıydı.
Orada gördüm yapılan akvaryumla gayet kaliteli duruyor, ithal akvaryumlardan çok daha kaliteli. Ancak bu tavıra anlam veremedim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219725/231220191359401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219725/231220191359431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219725/231220191359441.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hocam tecrübeyle sabittir. Aynısı benim akvaryumumda da oldu taşıma esnasında. Bana verilen tavsiyelerle, o bölüme boydan cam yapıştırım, tamir ettiğimi düşündüm. Su koyup 1-2 hafta bekledim hiç su kaçırmıyordu ve bir sorun yoktu. Akvaryumu kurdum, yaklaşık 1 yıl sonra 300 LT akvaryum patladı. Oda su içinde kaldı. Bence bu riske değmez. Farklı imalatçılara sorun, elbet tamir edecek biri bulunur. Boş egolu insanlardan da uzak durun. :)

[QUOTE=alicichlid]Pul atması tek camda mı var? Atmanın olduğu yeri delik olarak hayal edin ve o deliği kapatacak şekilde camı kesin koyun. Cam çatlağı ilerlerken atmalar genellikle ilerlemez. Kesilen camı içten genişçe yapıştırın. [/QUOTE]

Bunlar çözüm değil. Ben de bunları yaşadım. Tamir ettiğinizi sanıyorsunuz, er ya da geç patlıyor.

[QUOTE=oscarus]O pul atmasından hiç bir sıkıntı olmaz yeter ki çatlak olmasın.pul atması sıkıntı değil. Rahat rahat kullanın. Kafanızın iyice rahatlaması için silikon da kullanabilirsiniz.[/QUOTE]

Hocam sıkıntı olur. Patlıyor :)

[QUOTE=feridunb]Pul atan kısmın köşesine çok aza daha slikon sürdüm. akvaryumu doldurarak banyoya koydum 2 gün oldu sızıntı yok. Böyle kullanmaya karar verdim. o boyutta hazır dolap bulamadığım ve yer sıkıntım olduğundan 43x40 cm dolap yaptırmaya karar verdim. Sitelerde sipariş dolabım Cumartesi teslim edilecek (sözlerinde dururlarsa) bitki akvaryumu kurmaya başlayacağım. Ankara'da su Perisi adlı akvaryumcu sağolsun ilgilenip desteğini esirgemiyor. Alta lav, üzerine hagen tavsiye ettiler öyle yapacağım. birkaç kaya parçası kullandıktan sonra 2 adet kurutularak ağaç formu verilmiş ağaç kökünü yosun ile kaplayacağım. Yerdeki çimleri tohumdan mı köktenmi yetiştireceğime karar vermedim. birde karbondioksit desteğini mayalımı tüplümü yapacağıma. herhalde mayalı başlarım sonunda nereye giderse artık.[/QUOTE]

Hocam kararınızı vermişsiniz. Umarım patlamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 11:01
Selamlar büyük geçmiş olsun öncelikle [:'(] Aynı boyutlarda ön camı bombeli olmayan bir akvaryum yaptırın kapaktı içten sump filtreydi kullanın [:iyi:] Neden Aksan akvaryumda ısrar ediliyor ben orasını anlamadım. Markalı bir akvaryum imalatı yapan bir yere yaptırmaya çalışırsanız doğal olarak onlarında kendi adlarını korumaları adına size bu şekilde yaklaşmaları normal de yaparım sonra düşünüp yapamam filan pek olmamış ben yazılanlardan bunu anladım boş cam kısmını yapın sizde kapağın diğer köşesine kendi markanızı yazın deseydin bu ne ya [:(] kendiniz bile yapa bilirsiniz rodajlı şekilde 6 mm den camlarını kestirdikten sonra.
İstanbulda olsaydınız ben size aynı akvaryumu seve seve yapardım çok büyük bir akvaryumda değil çok kolay olur. Buda tamir edilir ama ön cam bombeli gayet şık orda yama gibi cam parçası içerden ne bileyim [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3331
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 11:26
57 litre hacimde o pul atmasıyla bişey olmaz. 200 litrede aynı tür pul atmasıyla yıllarca kullandım..silikon bile çekmemiştim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alicichlidÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2018
İl: Izmir
Mesaj: 288
alicichlidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 22:16

"Bunlar çözüm değil. Ben de bunları yaşadım. Tamir ettiğinizi sanıyorsunuz, er ya da geç patlıyor."

Benim tamir ettiklerimde sorun çıkmadı. Biraz tecrübe ve hesap işi...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir