Eşlerimiz


alixÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 243
alixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 19:39
Abiler ben bu yazıları okurken koptum gülmekten hanım odaya geldi neye gülüyorsun diye.
sonra oda bunları okudu hanımlar inanmıyordur sadece inanmış gibi gözüküyorlardır Dedi.
Bir bayan olarak bunu söyledi.
İyi akşamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet ahiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2008
İl: Karabük
Mesaj: 36
ahmet ahiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 21:22
Bende çocukluğumdan beri akvaryumla ilgilendim. Sağolsun eşimde fazla desteklemesede uzaktan hep beni seyretti. 1999 Gölcük depreminde üç akvaryumum vardı, hepsi yerle bir oldu. Fakat akvaryum hevesim hep rüyalarıma giriyordu. Eşime bu rüyalardan bahsede bahsede tekrar bir akvaryum sahibi daha oldum. Yıllar sonra bu akvaryum bana dar geldi. Sağolsun kayıbiraderim elindeki bir metrelik akvaryumu bana getirdi. Dünyalar benim oldu. derken kısa bir zaman sonra bu akvaryum patlamasın mı tabiki evi su bastı ama o evi hep beraber nasıl temizledik anlatamam. derken kısa bir süre akvaryum yasaklandı. Ama ben yine duramadım, ne taptım ettim şimdiki akvaryumumu eşimle beraber gidip akvaryumcudan aldık. Tabiki o akvaryumcuda oğullarımla beraber papağanları beğendiler. Onlar papağanları ben de sarıprensesleri aldık. Şimdi bu duruma alıştık, artık yemi hep beraber takip ediyoruz. Yani biraz sabır ve biraz da naz ile bu işi başardım. Şimdi sırada ikşnci akvaryumu kurmak var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

e-r-c-u-m-e-n-tÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 21
e-r-c-u-m-e-n-tÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2012 03:15
 2009 yılında akvaryum merakım tekrar devşirdi bir yıl boyunca araştırdım araştırdım ve sonunda tropheus bakmaya ve 1.50 bir akvaryum kurmaya karar verdim ama kiracıydık ve ev asansörsüz 6 kattaydı 1.50 akvaryumu olan yakın arkadasıma danışmak istedim nasıl yapayım nereden alayım sorusuna cevap almak için bir gün yanına gittim sohbet ederken konuyu açtım bana demesinmi benim akvaryum altı aydır boş evdende sıkıntı cıkartıyorlar ben hiç bir şeyine karışmam gel al ama dört kişi al dedi aldık getirdik giriş kattaki dükkana koyduk beş ay kadar orda durdu ama hanım görmedi sadece biliyordu evi taşımak istiyorduk zaten neyse evi tasıdık ilk önce sehpa biraz kötüydü kaplama falan mobilya rengine girince birşeye benzedi işi bitince eve getirdim tabi curcuna başladı kesinlikle koycak yer yok dedi sadece iki kişinin gecebileceği bir uzun koridorda on gün durduktan sonra küçük odaya koymaya karar verdim yoksa kapı dışarı olacaktı derken üç gün sonra akvaryumu getirdim hatta alttaki komsu eve getiriken dış kapıda gördü havuz mu bu diye sordu evet amca bizim oğlanı yüzdürüyoruz dedim hiç yadırgamadı abimle beraber gülmekten zor taşıdık neyseki akvaryum eve girmiş oldu sıra geldi malzemelere dikkat edilecek konu şu malzemeleri her gün bir parça olarak eve getirdim sıra geldi balıklara 25 tane yavru ilangi aldım akvaryuma saldım iki üç gün sonra evde hanımın arkadasları gelmiş bir görmüşler çeneleri düşmüş böylelikle yırttık ama asıl sıkıntı inanamayacaksınız ama bir sene sonra küçük bir yavru akvaryumu aldığım ve çeyiz sandığının üstünde altından su sızdırdıktan sonraki halimi pişkinliğimi siz düşünün ha bu arada balıkların fiyatını üç ay sonra mecburuyetten söyledim elektirik kesilir ilgilenmez diye önce şaka yaptığımı sandı ama ciddi olduğumu anlayınca iş başa düştü ama gerçekten çeyizin yarısı gitti sadece iki saat kafam ütülendi çok şükür sağolsun yardımlarını hiç esirgemedi ama yavru almaya başladım kendimizi afettircez artık tatilmi olur altın setmi bilemem ...teşekkürker sevgili eşim.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaranAkkayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/07/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1281
BaranAkkayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2012 21:28
Ne kötü şanssızlarda var şanslılarda.Ama benim annem bir başka babam bozuyor işi.Geçen sene akvaryum çatlamıştı annem aldı(canım benim).Ondan sonra geçen gün 10 tane balığı(mbuna yavru karışık)50 lira verdi söylenerek ama verdi.Su değişimlerinde hortumu falan tutuyor baya yardım ediyor.İnşalllah eşimde bir şey demeyecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sempathycÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 103
sempathycÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 16:14

  Herkese Selamlar.(bu yöntemi kimse kullanmamıştır''kayınpeder'')

Arkadaşlar bu hobiye ilk başladığımda bu hale geleceğimi hiç tahmin bile etmiyordum. Şuan evde 3 tane tankım var. Fanusla değilde 30cmlik bir akvaryumla başladım, o zamanlar Bekar olduğum için evdeki salt çoğunluğa uymak zorundaydım.(bu akvaryum beni kesmiyordu.)Evlendikten sonra yine bu akvaryuma devam edip giderken, kayınpederinde balık hobisine aşık hatta ankaraya yunus ve sp si ilk getirenlerden biri olduğunu öğrenince bu iş tamam dedim içimden. Eşiminde Bu küçük lepisteslerle neden uğraşıyorsun benim babamın bir akvaryumu ve yunusları vardı demesi yetti. Meğer kayınpederim balık hobisinin duayenlerdenmiş eskiden...sonra bir arkadaşına devretmiş kaynanam yüzünden tabi:). Hemen telefonla durumu biraz öğrendikten sonra babacım  eve büyük bir akvaryum aldım, yunus, cikled mi diyorlar onlardan besleyeceğim dedim.  (Evliliğimin 3.üncü yada 4. ayı)Kayınpederim sen akvaryumu su ile doldur ve dinlendir dedi. ilk aşamaları 1,1 anlattı. Haftaya geleceğim, ankaradan yunusların ve prenselerin benden hediye dedi. İlk balıklarım hediye olarak taa ankaradan gelmişti. Eşim ise kendi babasınında desteklediği bu şirin hobi olayı karşısında hiç sesini çıkarmadı. Şimdi tek yakınması pazar günlerimi akvaryum temizleyerek geçirdiğim için ufak dırdırlar oluyor.. :) Kardeşlerimden ablamın şu sözünü de siz değerli dostlarımla paylaşmak istiyorum, Benim evin 3 ak. lu şuanki halini görünce : bekarken planlayıp yapamadığını evlenince yaptın yine yapacağını... Bekarker müsade yoktu ama evlenince benim dediğim oldu. Eve gelenler  akvaryuma olan hayranlıklarını söylemeden geçemez.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whitesinekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 528
whitesinekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2012 11:07
Benimkisi 3. akvaryumdan sonra error vermeye başladı 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caki1910Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2007
İl: Ankara
Mesaj: 143
caki1910Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2012 15:43
Bir erkek haksızken susuyorsa BİLGEDİR, Haklıyken susuyorsa EVLİDİR :))  sorun yok bende de 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetingozÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 10
cetingozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 23:53
Selamlar; ben beslediğim hiç bir balığın fiyatını saklamadım discuslarımı eşim benden daha çok seviyor seyiri en güzel, renk, duruş ve tavrı en asil hayvan diyor, çok balık gördü eşim evde, daha bugün 4 katlı 50X50X50 bi diskus seti kurdum eve daha yeni bitti tabi hanım ve çocuğu iftara götürdüm :)) Eşimden Allah razı olsun tek sıkıntı bu koku bu sefer olmıyacak dimi demesin, benimde bu sistem başka sistem inşallah olamayacak demem :)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TropikalbalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 2024
TropikalbalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 23:58
[QUOTE=boyut]Selamlar,
Aylar önce belkide yıl önce açtığım tartışmayı tekrar açmak istedim. O zamanlar tek bir hobi akvaryumum vardı şimdi ise ofisimin 1 odası üretimhane oldu :) 
 
Eşlerimiz akvaryum hobimize nasıl tepki veriyorlar,
yeni balık aldığımızda eş ve ebeveynlerimize ne tür yalanlar söylüyoruz?
 
Mesela benim eşim, 18-20cm. Discusların fiyatını hala 5ytl biliyor :)
Saygı ve Sevgilerimle,
 
[/QUOTE]


  İyiki evli degilim.Yalan sölemekten kurtulmuş oldum.
Tropikalbalık2012-08-11 23:58:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2012 00:18
Ben eşimi annesine yollayıp öyle alıyorum yeni balıkları ve özellikle karideslerimi 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 06:41
Sanırım en şanslınız benim (:

İlk akvaryumumu (oldukça şık bir akvaryumdu) flört dönemimizde eşim hediye etmişti. Balık konusunda yaşadığımız tek sorun şu ki, gelen balıklarla duygusal bir bağ kurması ve tür değişimine gitmemi bu yüzden istememesi. Sorun bu yani..

Dün de; "elimde ki dış filtre küçük geliyor, jebo 839 almayı düşünüyorum" dedim. "Jebo alınır mı laa, biraz daha bekleyelim eheim falan alırsın" diye cevap verdi diyeyim, siz anlayın. (: İçmeye ayranımız yok ama, onu da belirteyim..

He bir de nasıl yapıyor anlamıyorum ama türlerde cinsiyet ayrımı konusunda sanki uzmandır. Yalan yok, akvaryumcuya girer girmez ben daha hangi türler olduğunu algılayamadan, o 5 metre uzaklıktan "ooo şu dişi calvuslara bak, aaaa bak bak şurda ki erkek yunusu gördün mü? dişilerden küçük kalmış vahh yazııık" gibi yorumlarla beni benden alır. Akvaryumcu da geçici şok yaşar. Cinsiyet ayrımı konusunda gözleri epey keskin... Nasıl anlıyorsun diye sorduğumda "ya tipe baksana suratından belli kız gibi tipi var" der. Henüz tutturamadığı olmadı. s: (sadece balıklarda da değil hani, kedilerde falan da yanılmaz)

Geçen 20 kadar yetişkin mpanga getirdim eve. "Bunlarla da uğraşılmaz ki dedi". kendi kendime "hayırdır inşallah, tepkimi gösterecek" derken, kuracaksan "deniz akvaryumu kuracan, yıllardır aynı şeyler, insan hiç mi değişik bir şey istemez" diye kendi kendine söylendi. Derin bir ohh çektim.. Hanım yine aynı hanım, devam... (:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmank.Çevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 320
osmank.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 00:18
Çok eski bir konu ama hala güncelliğini koruyor.Tesadüfen denk geldim. Allah bu yalanlarımızı affetsin. Demekki benim gibi olan çokmuş 3. akvaryumu aldım ama 2 haftadır akvaryumcuda duruyor eve nasıl sokacağımı bilmiyorum. 2. el çok ucuza buldum diyip evde yoklarken kurulumunu yapmayı planlıyorum hayırlısı artık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

34GLP39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 582
34GLP39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 00:43
Merhabalar,baba evimde 6 tankım var nişanlım şuan için balıkları çok seviyor,umarım evlenincede bu böyle devam eder.Kaygılanmıyorda değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boyutÇevrim Dışı

[B]3261,2[/B]
Kayıt: 14/11/2005
İl: Içel
Mesaj: 93
boyutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 11:30

Selam,

Epey zaman geçmiş evlendinizmi akvaryumlar eve geçtimi? :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir