Elma salyangozu ile japon balığı birlikte ürer mi?


maydinpÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 91
maydinpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2014 11:24
Merhabalar, evimde 5 adet akvaryumum var şu anda 2 tsnesini cikletlere ayırdım yavru alıp büyütmek için. Aklıma bir şey takıldı acaba olur mu diye bilen arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim. 70 cm 2 adet akvaryumum var. Anaç elma salyangozları ve anaç japonlar aynı akvaryumda üreyebilir mi? Salyangoz yumurtasını bırakması için su uzerine uygun bir yer yapsam. Japonlar yumurtladıktan sonra da anaç japonları ayırsam. Salyangozlar japon yumurtalarını yemesin diye araya tül tarzı bir şey koysam. Olabilir mi acaba ?
Veya salyangozla birlikte üreyebilen başka bir balık var mıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2014 11:38
Ben sizin yerinizde olsam üretim işine hiç girmem ticari bir amaç yoksa, çünkü çok masraflı ve külfetli bir iş hem salyangoz hem japon üretmiş biri olarak yazarsam, hiçbir zaman bir hobicinin yumurtaları yemesin diye büyük japonlarını ayırmasını ben tasvip etmiyorum. Neden derseniz balıklarıları doğal ortamından ayırma onları hem strese hemde çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artıracaktır. zemine bir testi koyun benim altta ismimin yazdığı resimdeki ortadaki testi gibi ona dökülen yumurtalar yapışır, sadece başka bir akvaryuma o testiyle üzerine yapıyan yumurta yahut bitkileri alır koyarsınız yumurtadan yavrular orada çıkar. Elma salyangozları ise sudan çıkıp akvaryumun üstündeki boşluğa cama yumurtalarını yapıştırırlar akvrayum üstünden 3 cm kadar bir boşluk bırakırsanı zoraya yapıştırır yumurta kozasanı buharlı bir köşeyi seçer kendiliğinden 18 gün kadar sürede kozadan yavru salyangozlar akvaryuma dökülür vakti gelince ve camlarda gezinmeye başlar olgun boya erişince, işte büyüyenler size yeter.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maydinpÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 91
maydinpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2014 12:33
Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Yumurtaları çıkarırken havayla temas etmemesi gerekir sanırım. Elma salyangozları da herhangi bir akvaryumda yumurtayı bırakacak nemli bir ortam bulduğunda bırakıyor galiba. Forumda araştırdığım kadarıyla belirli ısı aralıkları dışında yapılması gereken bir şey söylenmemiş. Tekrar teşekkürler,.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir