Ekovat ile hava motoru nasıl yaparım?


domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2009 00:03
Herkese iyi geceler, iyi bayramlar,

internette çok çıkışlı hava motoru ararken tesadüfen ekovat ile hava motoru yapıldığını öğrendim ama nasıl olduğunu bulamadım. Forumda da aradım böyle bir konu bulamadım. Benim ufak boyutlarda 10 adet akvaryumum var ve hepsinde pipo filtre kullanıyorum. Bazen pipo filtre yeterli gelmiyor ve suda bulanıklık olduğunda içerisinde yalnızca elyaf olan küçük bir iç filtre ile destekliyorum. Pipo filtreler için 1 adet Atman 6 çıkışlı, 1 adet de 2 çıkışlı Çin malı hava motoru kullanıyorum ancak gittikçe körükleri eskidiği için hava miktarı azalmaya başladı. Okuduğuma göre ekovat buzdolapların da kullanılan bir pompa, fazlasıyla güçlü, elektrik harcaması da ekonomik, doğru mudur? Acaba daha önce yapıp kullanan oldu mu ya da nasıl yapılacağını anlatabilir misiniz lütfen. Bu tür işlerle uğraşmayı severim ve elimden de gelir ama buzdolabı ile sadece ön kapısından muhatap olduğum için Big%20smile son derece bilgisizim. Yağ sorunu oluyormuş sanırım ama onu da araba filtrelerindeki kağıtlar ile çözüleceğinden ya da "check-valve" ile çözülebileceğin bahsedilmiş. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilhan özdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 250
ilhan özdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2009 09:43
Ekovat ile hava motoru yapılır, ancak çok fazla zararları vardır.
Ekovatın içerisinde bulunan yağdan ortaya çıkan koku, balıkları zehirleyebilir (tecrübeyle sabittir), böyle bir riski göze almak isterseniz deneyebilirsiniz ki bence denemeyin derim.
Yıllar önce bir kaç deneme yapmıştım bu konuyla ilgili olarak, üretimhanemde ucuz olsun diye bu sistemi uygulamış ve sonunda hava bastığım akvaryumlardaki tüm balıkları kaybetmiştim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2009 11:34
Yanıtınız için teşekkür ederim İlhan Bey aslında ucuza maletmekten ziyade hem daha sessiz hem de güçlü olduğunu okumuştum, bir de normal hava motorlarını T'ler bölüp musluklarla eşit dağılmasını ayarlamaktan sıkıldım açıkçası :D 45W bir hava motoru buldum hem gürültüsü çok fazla hem de elektrik masrafı. Yani ucuza maletmek aslında 2. plan benim açımdan. Pistonlu hava motoru buldum onun hakkında da bilgim olmadığı yanaşmadım ama körüklülerden daha sessiz olduğu yazıyordu tanıtımında. Tecrrübenize elbette güvenip denemeyeceğim, ilginize teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir