Dondurulmuş Yemler Çöp Mü Oldu?


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2022 16:15
İnternetten sipariş verdiğim dondurulmuş iki yem de buza sarılı olmasına rağmen akışkan halde geldi. Dondurulmuş yemleri bildiğim kadarı ile çözüldükten sonra tekrar kullanmak sakıncalı. Bu yüzden sanırım bu yemler artık kullanılamaz.

[VID]https://youtu.be/632QpJexM4A[/VID]

Yemler kargodan salı günü 17:56'da teslim edilmiş, ben bu gün 15:46'da aldım, yani 1 gün bile dolmamış, yine de çözünmüş. Bu durumda satıcıyla mı iletişime geçmeliyim, yenisini yollarsa yola normalde dayanıyor mu yoksa bu durum hep yaşanan bir şey midir?

Not: Az önce yemi aldığım yer ile konuştuğumda elimi koyduğumda sıcak değilse tekrar dondurup kullanabileceğimi söyledi, sıfır derecenin üstüne çıkmadı ise sorun olmayacağını belirtti. Açıkçası dondurulmuş yemin ısısını nasıl ölçeceğimi bilmediğim için çıkıp çıkmadığını bilmiyorum ancak yemler tamamen akışkan haldeydi, kar kıvamında bile değildi. [EDIT]MertSoyumert,2022-02-23 16:20:58[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4281
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2022 17:50
Canlı yemlerde içerik itibarıyla kolayca ve hızla mikroorganizma üreyebilecektir. Bu özellikle 17-18 derece üzeri oda sıcaklığında gerçekleşecektir. Donmuş canlı yemin 4-8 derece buzdolabı sıcaklığında birkaç gün bozulmayacağı varsayılabilir. Gönderici tarafından soğuk zincir koşullarına uygun olarak saklanan ve size buz içinde gönderilen yemin bozulmamış olması olası. Anlamanın bir yolu bir tanesinin ambalajını açıp kontrol etmektir. Çok kötü kokuyorsa bozulmuş demektir. Ya da çok az bir miktar balıklarınıza vererek tepkilerini gözleyebilirsiniz. İştahsızsalar bir sorun var demektir. Sıcaktan etkilendiğini, çözündüğünü düşündüğünüz yemi sizin de dediğiniz gibi tekrar dondurmak sakıncalı olabilir. Buzdolabında saklayarak hızla tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bir de ne tür bir yem bu? Hangi tür? Yemin doğal hali akışkan olabilir mi?

Bir de bunları konserve gıda gibi düşünmek gerekebilir. Eğer steril bir şekilde hava almayacak biçimde ambalajlandıysa sıcaktan kolayca etkilenmeyebilir.
[EDIT]lemur,2022-02-23 18:00:43[/EDIT]

Beğenenler: [T]137418,MertSoyumert[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2022 18:32
İlk yaptığım şey koklamak oldu, pek bir kokusu yoktu. Ancak sonrasında hemen dondurdum. Keşke yazınızı önceden görseydim, dediğiniz oldukça doğru ve mantıklı geldi, birkaç besleme rahatça kullanırdım en azından.

O videodaki sanırım doğranmış krill, oldukça küçük parçalara bölündüğü için suyu daha yoğun gösteriyor. O küplerin çoğu sıvı zaten, hepsini eritsem kütlenin çoğu sıvı çıkar (su değil sanırım).

Yemler aslında oldukça iyi paketlenmişti, buz küpüyle birlikte sarılmışlardı, ve soğuklardı.

+1: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir