Doğum yeri uygun mu ?.


BAFishRoomÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 129
BAFishRoomÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 23:17
Kendı fıkrım meleklerı hemen cıkarın ve bırıne hedıye edın.Ben yavrulukdan yavru cektıgını gordum meleklerın ınanılmaz avcılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ToradoraÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 59
ToradoraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 03:26
[QUOTE=sanalmahqum]Burak akvaryum.com daki arkadaşlar parayı yerden buluyoruz sanıyor :)

Kiminin durumu var kiminin yok !

Bizim yok diye demiyorum var fakat daha başltaki ihtiyaclarımz var diğer bir akvaryum alana kadar...

Kardeşim damacana benim gibi yapabilirsin. Tercih senin.  Günlük su değişiminide yaparsan oksijen sorunu hafiften kalkabilir. kaloriferin oradada tutarsın sorun kalmaz
[/QUOTE]

Kusura bakmayın amacım tartışmak değil. Söylemek istediğim sadece, saklama kaplarının şeffaf olmaması ve ebatlarının genellikle küçük olması nedeniyle ufak bir akvaryumun daha sağlıklı olacağı ve mebla yüksek olmadığı için de  tercih edilmesi yönündeydi. Ben ısıtıcılı, filtreli tam bir akvaryumdan bahsetmedim.

Evet herkesin durumu olmayabilir, ben öğrenciyim ve yeri geliyor, öğle yemeğini atlayıp para biriktiriyorum, sırf bir canlının sorumluluğunu aldım, ziyan etmeyeyim diye; yeri geldiğinde içeceğim çayın parasını dahi hesap ettiğim günler oluyor, 2 tlyi daha eklersem aklımdakini yaparım diye. Benim odamda 5 litrelik 10 litrelik pet şişeler durur, gerekirse malzeme yıkamada ya da karantina akvaryumunu başka bir sebeple dolu olduğunda tedavide kullanılmak amaçlı. Akvaryuma ekleyeceğim bir dekor için 40 km yolu teptiğimi de biliyorum, bilmediğim yerlere otobüsle gittiğimi de.

Noktalama işaretlerini kullanırken biraz daha hassas davranırsanız müteşekkir olurum zira yazı dilinden anlaşılanlar, sözlü olarak ifade etmek istediklerimizden farklı noktalara gidip kırıcı hale gelebiliyor.

[QUOTE=burakmertsnr]Peki beyler şöyle bişey yapsam
saklama kabı dediğimiz plastik kablardan alsam 5litre falan bunuda kaloriferin üstüne koysam sıcaklığı kontrol ederek bide hava motoru taksam rafyasını falan hepsini yapsam dişi orda yavrulasa iyi sonuç alabilirmiyim ?. [/QUOTE]

Netice; saklama kabı uygun değil (şahsi fikrim), çünkü belirttiğiniz kapla yavruluk arasında pek fark yok, dişi aynı risk oranıyla strese girebilir, yavru büyütmede yeterli verimi alamazsınız ve daha uygun materyaller mevcut. Eğer imkanınız varsa (düzeltme) küçük ebatlarda bir akvaryum edinmeniz en sağlıklısı olacaktır. Saklama kabı için düşündüklerinizi (kalorifer önüne koyarak ısı ayarlama vb.) burada uygulayabilirsiniz. Sanalmahqum arkadaşımızın da belirttiği gibi, damacana ya da litresi fazla olan su şişelerinde de yavrulara birsüre bakmanız mümkün. Yanlış anlaşılmalar için kusura bakmayın.



Toradora2011-12-24 04:54:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakmertsnrÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2011
İl: Kirikkale
Mesaj: 190
burakmertsnrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 14:43
Kimsenin amacı tartışmak değil zaten maksat bilgi edinmek arka camı çatlak bi akvaryumum var 30-35 litre onu tamir edip kullanmayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir