Dişi demasoni başka dişinin yumurtasnı ağzına al


AtacmsÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 10
AtacmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 16:36
Arkadaşlar olayı kısaca özet geçmeye çalışayım. Akvaryumumda 1e3d sarı prenses ve 1e3d düzenli yavru veren demasonilerim vardı. Ayrica 1 adet damizlik olmaya yakin renkleri ve bantlari çok güzel oldugundan çıkarmaya kiyamadigim erkek demasonim var.baskin erkek tarafindan kabul gördügünden sıkıntı yoktu akvaryumda. Baskin erkeğim 15 gün önce ağir şekilde yaralandı.Sağ yüzgeci yaninda derin bir yara vardi.2 gün icinde kaybettim balığımı.Erkek sarı prensesten şüphelenmedim çünkü hırpalanma izi yoktu sadece yarık.Büyük ihtimalle kayaya carpti. Erkek ölmeden önce büyük dişi yumurta almak üzereydi. Yumurtalarini aldi doğal olarak döllenmedigi için 2 gün sonra atti. Küçük olan erkeğim diger 2 dişi ile ayni boyda ve onlara baskinlik kurdu hemen fakat büyük dişi erkeği sürekli kovaliyor.Boy farklari çok az.Dün aksam küçük dişi tupcuk cikarmisti ve erkek sürekli yanina gidip titriyordu fakat büyük disi hemen olay yerine gidip ikisinide kovaliyordu.Bugün baktigimda hem küçük diside hemde buyuk dişide yumurta almisti ve buyuk dişi ağzinda yumurta ile hem diger disileri hemde erkegi kovaliyor sürekli.
Simdi benim merak ettiğim bu disi yumurtalari nerden aldi.Hic hamilelik belirtisi yoktu yeni yumurta atmıştı. Digerlerinin ciftlesmesi esnasinda onlari kovalayip dişinin agzina alamadigi yumurtalarini almis olabilir mi? Erkek bu baskin disideki yumurtalari dölleyebilir mi? Erkegim baya hızlı buyudu yarım cm daha büyüse büyük dişi ile aynı boya gelecek.bu disiye baskinlik kurabilir mi yoksa baskin disiyi akvaryumdan cikarmalimiyim ? Daha önce başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ttolayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2013
İl: Adana
Mesaj: 1032
ttolayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 16:41
Bırakın kalsın akvaryumda, eğer çok ciddi kavga yaşanmıyorsa hakimiyet el değiştirecektir. Tüpçük çıkarma aşaması görülememiş olabilir. Demasoniler erişkin hale çok hızlı gelen balıklar olduğu gibi, yumurtadan sonra tekrar hazır olmaları da çok çabuk oluyor. Hele ki bahsettiğiniz yumurta alması doğumla değil atmayla sonuçlanmış. İki günlük süreçte balıkta kondüsyon eksikliği hiç olmamıştır. Her ikisi de yumurta vermiş ve döllenmiş olabilir. Kaçan yumurtaları da almış olabilir. Onlar da döllendiyse sorun değil taşıyıcı annenin kim olduğu problem yaratmaz. Benim eski akvaryumumda erkek balık dişinin yumurtalarını çalıp bir hafta kadar kuluçka etmişti. Bazen yaşanabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtacmsÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 10
AtacmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 17:17
Ciddi kavga yok. Aklına estikçe 2 tur kovalayip birakiyor erkeğı.Boş zamanlarımı genellikle tv basinda değil akvaryumumun karşısında geciriyorum ve baliklarin hafif karin şişmesi ve ardindan tüpçük cikarma ve yumurta alma aşamalarını bizzat takip etmeye çalışırım. Bu dişide form kaybı yoktu fakat kesinlikle yumurtlamaya hazir değildi. Umarim döllenmis yumurta vardir ağzında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir