dıscusumda beyaz dıskı


jay_aÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 53
jay_aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 10:16
mrb lar dıscusumda  bır aya yakındır beyaz dıskı var   formunda bır kayıp yk kuru yeme ılgısı az yada ben gormuyorum ama dondurulmus kurda saldırıyor . tedevı ıcın cıpro 500 un 1/4 unu sulandırıp enjektorle 2 gunde bır agızdan verdım yapmam gereken baska bır sey varmıdır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 09:39
Öncelikle geçmiş olsun. Discusta hastalık, yanlış besleme ve strese bağlı olarak görülmesi normaldir. Her canlıda olabileceği gibi. NORMAL OLMAYAN TROPİKAL BİR BALIĞA İNSAN İÇİN ÜRETİLMİŞ VE ORTALAMA 60-80 KG AĞIRLIĞA GÖRE AYARLANMIŞ DOZDAKİ İLAÇLARI KULLANMAK! 

Uzun yıllardır discus üretirim ilk defa cipro kullanan gördüm. Sizi suçlamak için yazmıyorum yanlış anlamayın lütfen, uygulamanın yanlışlığının yeni discus besleyecek hobiciler tarafından anlaşılması için yazıyorum.

İllaki ilaç zorunlu olduysa, akvaryum balıkları için üretilmiş, denenmiş, tecrübe edilmiş ilaçlar kullanılması gerektiğini savunanlardanım. İnsan yada büyük baş hayvanlar için üretilmiş ilaçlar kullanılmamalı. Çünkü doz ayarlamasının yapılamayacağı için balığın iç organları mahvolur. Genelde balık çok fazla hırpalanır ve taparlayamazsa ölür.

Burda balığınız hakkında çok fazla bilgi yazmadığınız için çok fazla detaylı tedavi konusunda bilgi paylaşamıyorum ama kuru yemleri yemeyip sadece kan kurdu yemesi ve beyaz dışkı olması, kullandınız dondurulmuş kan kurdunun soğuk zincirinin bozulmuş olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. 
Herkese sağlıklı hobi diliyorum...
ervinpasa2015-03-24 09:48:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir