Discuslarım sebepsiz yere köşeye çekildi


mennanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
Mesaj: 59
mennanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2007 12:28

Selamlar,

tankim 120x50x65 . kum yok. bitki yok. sadece 300 watt ısıtıcı ve 3338 atman dis filtre. 1 adet pipo filtre bir adette hava tasi. 24 adet diskus var. (cok biliyorum ama baska tank yok.) ortalama 2 gunde bir 50 lt su degisimi. 2 gunde bir dip cekimi. gerci dip cekimi yaparken zaten 50 lt su degisimi oluyor. daha kisa surede bir turşu beceremedim.

10 gun oncesine kadar 4 adet cam kasede bitkim vardi. fakat cıkardim. kaselerin icini dip cekemedigim icin. cikarirken farkettigim birseyde kasenin icindeki toprak o kadar kotu  okadar kotu kokuyorduki anlatamam.

su degisimlerinde 1.5 gun bekletilmis carbon filtre edilmis, 32 derece, havalandirilmis cesme suyu koyuyorum. ph 6.70. sertlik ve EC TDS normal degerlerde. tankin suyu herzaman 31.1 derece. 3 adet eş tutmus gibi görünen baligim var. 12-13 cm buyuklugundeler.

yemleme olarak sera nın vipagran ve ev yapimi mam kullaniyorum. mamayi yaparken birde gurlic guard ekledim. birde vitamin olarak su vucud gelistiricilerin kullandigi bizim supradyn tarzinda ( kimyasallari acisindan ) vitamin ekledim. istahli bir sekilde yiyorlar. mama yaparken 1 adet flagy icine koydum. ne olur ne olmaz.

arada bir spectrum marka amerikan mali su yemlerden kullaniyorum. afiyetle yiyen balik cok. fakat su son 3 gundur akvaryumun tepesinde 4 adet balik kosede duruyor. bazen iniyor dolasiyor. yemlenmeleri cok az. diskilarini goremiyorum ama dip cekerken dikkat ediyorum beyaz diski veya hava kabarcikli diski goremedim.

4 adet balik haricinde nerdeyse tumu elimden yem yiyor. bu arada es tuttugunu zannettigim 1 es klasik yumurtlama hareketleri yapiyorlar.

4 baligin birtanesi asiri derecede zayifladi. kagit gibi oldu desem yeridir. digerlerininde ayni yolda ilerliyor gibi bir his var. flagy ile tedaviye baslayacagim fakat acikcasi korkuyorum. cunku tank yok. agizdan flagy vermek benim harcim degil. bu zayiflama sizce neden olur. cunku bundan 3 ay evvelde red melonlardan bir tanesi ayni sekil hakkin rahmetine kavustu. renkler normal. kanatlar acik. ama kosede duruyorlar... sizce neden olabilir...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spaltÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
spaltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2007 12:37
Mennan Bey,

Herşey anlattığınız gibiyse sizin de altını çizdiğiniz ve farkında olduğunuz gibi sorun fazla balık. Kalabalık akvaryumlarda çok sık dip çekimi ve su değişimine ihtiyaç var. Ayrıca eş tutan balıklarınız yer için daha fazla saldırgan olacağından diğer balıklarınızı strese sokacaklardır.

Balık sayınızı azaltmayacaksanız sanırım ölümler neticesinde kendi kendine azalacaklar.

En azından çift balıklarınızı uygun üreme akvaryumlarına alın.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuROCKÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 19/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 75
BuROCKÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2007 12:54
Banada iç parazit var gibi geldi.Yada bu 4 tane balık çok stres yapıp yem yemedikleri için zayıfladılar.Böyle devam ederse balıklarınız malesef ölebilirler.Bencede balık sayınızı 15'e indirin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2007 00:05
Suyun üst seviyesi karanlıksa saklanma iç güdüsünde olabilirler. Diğer balıklar onları rahatsız ediyor olabilir. Kesin olarak anlamlandıramadım.

Dekor değişikliği onları strese sokmuş, akabinde iç parazit tetiklenmiş olabilir.

2 günde bir 50 lt su değişimi muhtemelen çok az geliyordur, su kirlidir.

Ph neden düşük?
tearaway2007-1-14 0:7:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir