Discus Ustaları Bilginize İhtiyacım Var


metpinÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5
metpinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2008 11:15
Mesajıma cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler... Dün elimdeki 6 adet discus'u akvaryumcuya iade ettim. Ve belli bir boya erişmiş 5 adet yetişkin sayılabilcek 6-9 aylık discuslar aldım. Gerçekten bu takas bütçemi çok sarstı. Akvaryum hobisine sırf bu discusları çok sevdiğim için 3 ay önce başladım. Ve discus beslemek maddi olarak beni yıprattı. Elimdeki sera nitrivec ve sera morena'yı akvaryumcuya iade edeceğim. Ayrıca dış filtrem yok.  2 tane iç motor kullanıyorum. Ve en yakın zamanda dış filtrede almaya çalışacağım. Yeni aldığım balıkların resimlerinide çekip en yakın zamanda foruma ekleyeceğim. Şu anda 220 litrelik akvaryumumumda 5 adet discus, 1 adet çin ejderi, 1 adet makrakanta ve 2 adet küçük kırmızı vatoz var. Makrakantayıda akvaryumcuya iade edebilirim. Ayrıca ilk fırsatta mercanıda mango kökü ile degistirecegim. Akvaryumcu yeni aldığım discusları kuru yemlerle büyüttüğünü ve kesinlikle dana yüreği vermememi söyledi. Ayrıca kurutulmuş tubifex worms'un balıklara kesinlikle zararlı olmadığını söyledi. Bir kaç soru işareti dışında sayenizde kafamda birçok şey canlandı. Ayrıca discuslarla ilgili sayısız makele okudum.
Görüşmek üzere....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otopsiciÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2007
İl: Van
Mesaj: 165
otopsiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2008 06:55
http://img99.imageshack.us/img99/838/discus1rg2.jpg">
Arkadaşım benden duymuş olma ama balıkların çok sağlıksız. Size tavsiyem forumda discus büyütülmesi ile ilgili makalelere bakmanızdır. Oradada göreceksiniz discuslar disk şeklinde olmalıdır üçgen değil. Bence biraz daha araştırma yapın sizin yararınıza olacaktır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ethnicÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 59
ethnicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2008 21:37

Size tavsiyem vatoz ve çin ejderi çıkarmanız yada geri verip onun yerine makrakanta ve komando çöpçülerinden besleyebilirsiniz. Çünkü size bir tecrübeyi anlatayım. Benim discular 12-14cm civarında sanırım yem azlığından vatozum discuslarıma yapışma olayını gördüm. Bu olayı gördükten sonra vatoz beslemeyi bıraktım sadece bir uyarı iyi akşamlar. . .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir