Discus Kurt


akvarist2323Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 122
akvarist2323Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2018 20:42
15 tane 5-6 cm discusu 330 litrede besliyorum.Discuslarimin bazilarinda istahsizlik renk solmasi ve beyaz diski bulunuyordu flagly tedavisi uyguladim 50 litreye bir tablet olacak sekilde fakat cozum olmadi bu tedavi.Dun ise koyu renk diski seklinde akvaryumun dibinde bir kurtcuk gordum.Ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2018 22:41
Şebnem Hanım, merhaba,
Balıkların anüslerini inceleyin. Anüslerinden sarkan kurtlar varsa, Camallanus cinsi nematod (Yassı kurt) ya da Oxyuris (Discus tenyası) sorunu var demektir.
Daha önce, bir discusumun anüsünden sarkan kurdun dışta kalan kismını cımbızla çekip çıkartmıştım:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/061220172107101.jpg[/IMG]
Zemindeki kurt yukarıdaki fotoğraftakine benziyorsa, yukarıda belirttiğim bağırsak kurtları olduğunu düşünebiliriz.
Tedavi için her 100L. akvaryum suyuna 1.5 - 3g. (0.3 - 0.6 çay kaşığı) Levamisol HCl katılarak tüm sistemleri çalışan ana tankta tedavi uygulanmalıdır. Suya Levamisol HCl katıldıktan sonra, en az 3 gün balıklar bu suda tutulmalıdır. Günlük su değişimi yapmak zorunda iseniz, değiştirdiğiniz su miktarına oranla belirtilen dozda Levamisol HCl eklemelusiniz. Levamisol HCl, yetişkin ve larva kurtları öldürecektir. Ancak kurt yumurtalarına etki edemeyecektir. Bu yüzden, kurt yumurtalarının kuluçka süresi olan üç hafta (21 gün) sonra, ana tankta aynı tedavi, aynı dozda tekrarlanmalıdır ki, yumurtadan çıkan larvalar da ölsünler. Tedaviyi ana akvaryumda uygulamamızın nedeni, tüm akvaryumu, filtremizi, akvaryum suyu ile temas eden herşeyi kurt ve larvalarından arındırmaktır. Tedavi süresince, akvaryum karantina altına alınarak canlı ekleme / çıkarma yapılmamalı; bu akvaryum suyu ile temas etmiş hiçbir malzeme, başka akvaryumlarda kullanılmamalıdır.
Levamisol HCl, toz formunda olan Nilverm ya da Mintiverm adlı veteriner ilaçlarında bulunmaktadır. Bu ilaçları bulamazsanız, veteriner kliniğinden Levamisol HCl etken maddeli muadili bir ilaç talep ediniz. Ben, Mintiverm adlı ilacı kullanmıştım.
Balıkların yemine eczaneden alacağınız Sitraks şurup emdirerek balıklara yedirmek de destekleyici tedavidir. Sitraks Şurup, insanlarda Nematod tedavisi için kullanılan Levamisol HCl etken maddeli bir şuruptur. Ancak glikol gibi tatlandırıcılar içerdiğinden, akvaryum suyunda aşırı bakteri üremesine sebep olacağından, akvaryuma dökülmemeli, yeme emdirilerek verilmelidir.
Ayrıca arama motoruna Camallanus yazarak konuları incelemenizi öneririm.
Geçmiş olsun.
[EDIT]Emre Zaim,2018-03-12 22:44:09[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]136193,akvarist2323[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir