Dezenfektan,Metilen Mavisi,Contra-ichtyo?


sercan86Çevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 100
sercan86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2009 17:15
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhaba arkadaşlar..Forumu araştırdım fakat yine de aklıma bir takım şeyler takıldı..Bu bahsedilen metilen mavisi,dezenfektan ve contra-ichtyo ilaçları aynı işe mi yarar?..Sanırım hepsinin görünümü aynı ve mavi renkte..Elimde Marine marka bir dezenfektan var..Bunu hangi durumlarda kullanmalıyım?..Su değişikliği vs gibi durumlarda mı?Bu arada sıfırdan bir akvaryum kuracağım suyunu koyup uzunca bir süre filtre ve hava motoruyla havalandırıcam..Akvaryumun herşeyi hazır yalnız suyunu koymak kaldı..Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrmauseÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 159
mrmauseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2009 19:40
Sakın durup dururken kullanmayın bi nevi klor o dezenfektasyonlar sadece aşırı acil hastalıklarda kullanın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkay569Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 1
ilkay569Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 17:54
ben oylesine kullandım balıklar pert sakın kullanma hastalık yoksa

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 18:29
Metilen mavisiyle, ichthyo aynı sahaya giriyor.  Metilen mavisi beyaz benek parazitlerini  öldüren bir ilaç, Şöyle anlatayım. Beyaz benek (ichthyophthirius multifiliis) paraziti. Ichthyo buradan geliyor.
Contra bir marka ismi ama oldukça etkisiz bir ilaç çok çaldılar metilen mavisi oranından bu marka ruhsatını iptal ettiler bu ilacın, bunun yerine başka markaları kullanmanız tercih edilir. Medikopet markasının metilen mavisini, Seranın metilen mavisini costapur gibi, yahut deep fix markasının deepfix deepdezopur gibi.
Birçok marka var metilen mavisi olarak. Su dezenfektanlarının içinede bir miktar metilen mavisi katıyorlar onunharicinde  kloru uçurucu, ağır metaleri çökertici etkileri var uygun elementler içine katılmışsa. Bunları kullanmaya gerek varmı ben senelerdir kullanmıyorum.

Yeni bir akvaryum kuracağız.
Avaryuma çeşmeden suyu doldurduk, içine biraz bir tutam iki parmağın ucuyla yem ufaladık çalıştırtık tüm malzemeleri akvaryumda balık var gibi, bu yemler çürümeye başlayacak akvrayumda ve bu çürümeyle faydalı bakteriler oluşmaya başlayacak 1 hafta böyle boş çalıştırılır sonra alınan balıklar eklenir. Yahut suyu doldurduk yem ufalamak yerine, sera nitrivec denen bakteri oluşumunu hızlandıran bakteri kültürü vardır 50 ml kutusu 10 Tl bu kullanılabilir 4-5 gün akvaryum balıksız çalıştırılır sonar balık alınır. Balık alırken önce nüfusu az tutun 3 hafta en az sayıda balık ekleyin amonyak hızlı artmasın çünkü ilk hafta amonyak en üst seviyede olacak balıklara en zararlı etmen. 3. haftadan sonra nüfusu az az arttırabilirsiniz. En önemlisi başınıza gelecek en büyük bela, akvaryumcudan beyaz benek paraziti olan yahut mantar olan balıkları seçmek olacaktır. Onun için temiz balık alın, inceleyin, gövdesinde kuyruklarında başında yüzgeçlerinde tuz tanesi renginde büyüklüğünde beyaz benek parazitleri olmasın. Yine bu bölgelerde pamukcuk küf mantarları olmasın buda mantar diye geçer hastalık, yüzgeçlerden kanlanma erime gövdede yaralar yıtıklar olmasın balık canlı olsun hareketli olsun. Bunlara dikkat edin, bunlar olmayınca parazit olmazmı olabilir eve geldiğinde balığın üzerinde beyaz benek parazitleri varsa kuluçka dönemine 2 hafta içinde geçer gözle görünür olabilir. Onun için bu görülürse birkez beyaz benek paraziti tedavisi uygularsınız metilen mavisiyle. sonra balıkları kurtarında birdaha akvrayumcudan yeni balıklar almamaya gayret edin. Aldınız diyelim ikinci bir karantina tankı bulundurun önce aldığınız balığı buna ekleyin 2 haftabu akvaryumda gözlemleyin gelişen bir parazit varsa uygun ilaçla dezenfekte edin asalakları. sonar ana tanka saklıklı haliyle ekleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir