Deniz Akvaryumu Görüş ve Bilgileriniz


refikonuroralÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 140
refikonuroralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 18:22
Merhaba arkadaşlar. Ben ufak bir deniz akvaryumu kurmak istiyorum. Akvaryum küp şeklinde ve kenarları 50 cm uzunluğunda olacak. İçinde 1 adet anemon, 3-4 adet midye, 2 adet canlı kaya, deniz yıldızı, 3-4 adet hermit crab ve 6 tane kadar palyaço balığı beslemeyi düşünüyorum.
Bilgi sahibi arkadaşlara danışmak istediğim konular ise şunlar;

1) Bu saydıklarım için akvaryumun hacmi uygunmudur?
2) Akvaryum haricinde bu canlılar için temin etmem gereken ekipmanlar nelerdir?
3) Bu hobinin kuruluş aşamasında ne kadar maliyet gerekir?
4) Kurulduktan sonra ki bakım maliyeti ve elektrik maliyeti ortalama ne kadardır?

Bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giorgiobaramidzeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1542
giorgiobaramidzeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 11:43
1-Hacminiz uygundur.
 
2-Bu hacimde bir akvaryuma sump yapmanız uzun vadede çok faydalı olacaktır.Protein skimmer,ısıtıcı, ve geri dönüş için kafa motoru gerekli.Bunun dışında sumpa kule sistemi kurmak isterseniz ona göre bir düzenleme yapmalısınız.Bunun için internetteki örnek akvaryumları araştırmanız gerekli.Ve bir resif akvaryum için olmazsa olmazlardan aydınlatma çok önemlidir.T5-Metal Halide veya Led sistemler mevcut.Bu durum için de internette bir çok örnek mevcut.
 
3-Öncelikle deniz akvaryumu tatlı su akvaryumlarına oranla daha maliyetlidir.Ancak ucuz alıp kısa vadeli olucağına kaliteli ekipmanlarla uzun vadeli düşünmeniz gerekir.Yani 100 liraya da kurarsınız 10.000 lirayada kurarsınız.
 
4-Kurulumdan sonra maliyet olarak yem ve bir takım su testleri olacaktır.Elektrik olarak da kaliteli malzemeler diğerlerine oranla tabiki çok az elektrik tüketirler.Bunun için bu maliyeti düşürmenin yolu doğru ekipman kullanmaktır.
 
Ek olarak:Anemon beslemek istiyorsunuz.Genelde ülkemizde deniz akvaryuma başlanmasının nedeni Palyaço balıkları ve Anemonlardır.Ancak anemon bakımı zor bir canlıdır.Işık ihtiyacı fazladır.Yazları su sıcaklığından dolayı sorun çıkar.Bu sorunu önlemek için de soğutucu almak gerekir.Bu ekipman da pahalı bir ekipmandır ek maliyet demektir.Ayrıca anemon için dediğim gibi uygun akvaryumu oluşturmak için doğru aydınlatma ve en önemlisi oturmuş en az 3-4 aylık akvaryum gereklidir.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

refikonuroralÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 140
refikonuroralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 14:09
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla şu aşamada palyaço balığı ve anemon düşünmem, sorumluluklarını almak açısından pek doğru değil. İlk seviyede bakabileceğim canlıları araştırıcam. Tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir