deneme yanılma


barracuda07Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 152
barracuda07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 03:23

arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum.Malawi de veya diğer herhangi bir gölde,balıklar yaşıyor diye oraya kuşlar pislemiyormu

Bu doğal bir denge balık,kuş hatta tarımda kullandığımız gübreler taban suyu ile bu su kaynaklarına ulaşıyor ve bir gübreleme mekanizması kuruyor.Tavuk ve özellikle de güvercin gübresi bitkiler için oldukça besleyici mineral kaynaklarıdır.

Fakat tabiki bütün bu yararlarına rağmen balıklarında olduğu bir akvaryuma bu şekilde direk müdahalelerde bulunmaya kesinlikle karşıyım.Çünkü akvaryuma adapte olmuş balıklarımız doğada yaşayan türdaşlarına nazaran,gerek mukozalarının yapısı gerekse bağışıklık sistemleri nedeniyle çok daha zayıftırlar.

Eklediğimiz gübrenin çözücü-çözen oranına dikkat etmeliyiz.

Akvaryum hobisinde başarılı olmanın temeli bana göre doğayı tamamen taklit etmek edemediğimiz noktada yapay yollara başvurmaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 12:10

[QUOTE=vagus]Benım akvaryumumun tabanında normal saksı cıcegı topragı var ustunde 4-5 cm mıdye kırıgı var[/QUOTE]

Eğer balığınız yoksa olabilir, ama melek varlığından bahsetmişsiniz. imkansıza yakın. çünkü saksı toprağındaki azot ve fosfor bir balığın yaşamasını imkansız hale getirebilir. (kullanılan miktara bağlı)

 [QUOTE=vagus]bunun yanında bır co2 tubum var ama ayda bır belkı acıyorunm cunku 1 lt lık tubu suya ters soktum ve 1 saatte bıtıyor.[/QUOTE]

Soda yapmak istiyorsanız dediğiniz yöntem kullanılır, eğer akvaryum suyunuzu içmiyorsanız ve balıklarınızda soda içinde yaşayabilen dünya dışı yaratıklar değilse böyle birşeyin olabilirliği mevcut değil, sadece bu kısımdan sırf bu forumdaki akvaristlerle dalga geçmeye çalıştığınızı söyleyebilirim. suya karbondioksit vermek bu şekilde olmaz.

[QUOTE=vagus]2 adet ınsaat cıvısı var[/QUOTE]

Bitki konusundaki tecrübeli arkadaşlar çivinin faydadan çok zarar getirdiğini yazmışlardı. Açıkçası önceki yazılarını da okuyabildiğim, bana bilimsel olarak açıklama yapan ve tecrübelerini paylaşan kişilere inanmayı tercih ederim.

 [QUOTE=vagus]ayda bır kus gubresı atıyorum uzerıne tercıhen guvercın gubresı koyuyorum malıyetmı ayda bır kuscuma bır cay ismarlıyorum kazancmı 50 kok krıpto balıklarımda uremeye devam edıo su an da akvaryumumda melek var onlarda yumurlasın dıe beklıorum[/QUOTE]

Belki bilmiyorsunuz ama kuş gübresinde kristalize amonyak vardır, eğer balıklarınızı öldürmek istiyorsanız ve halen ölmemişlerse lütfen biraz daha fazla atın. ama buda kar etmeyebilir çünkü o canlıların soda içinde yaşayabildikleri göz ardı ettik. özür dilerim kötü bir fikirdi, suyu boşaltmanız bile o balıkların ölmesini sağlamayabilir. başka bir yöntem bulmanız gerekli.

[QUOTE=vagus] akvaryum ebatlarım 1 40 60 yanı belkı hatalı belkı dııl ama ıse yarııo sız nedersınız yanıtlarınızı beklıorum ıı geceler [/QUOTE]

Yazdıklarınızdan sonra akvaryum ebatlarınızın bir önemi kalmadı, kendine acemi diyen birisi olarak yaptığınızın %100 hatalı olduğunu söyleyebilirim. yanıtı yazdığım saate uymasa da, sizede iyi geceler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timurÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2006
İl: Bursa
Mesaj: 199
timurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 12:47

Sevgili forum arkadaşlarım;

Türk insanını bu kadar deney yapma merakı beni hayrete hatta dehşete düşürüyor. Forumun çeşitli başlıkları altında bu tarz denemeler yapan ve çok başarılı olduğunu iddia eden arkadaşlar keşke imkan bulup bilimsel faaliyetlerle uğraşsalar. Eminim tüm Dünya'yı sarsacak buluşlara imza atabilirler. Hatta sarsmak ne kelime, kökünden dinamitleyebilirler.

Tüm dünya hayvanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmaları protesto ederken bazı canlılar, akvaryumda balıklarla birlikte kuş gübresi ile bitki  yetiştirme fantazileri yapıyor ve bunu da uyguluyor. Valla pes.

Doğayı taklit edicez ya ha gayret....

Tabi seleksiyon olayını akvaryumda uygulamak da lazım tabi. Sen al zavallı balıkları, tabi parasını verdin ya onlar artık senin MALIN. elinden gelen eziyeti yapabilirsin.

Bir de unutmadan al bir olta yakalananları at tavaya. nasılsa doğada da avlanıyorlar. Hatta özellikle etcil balıkları koy yanlarına büyük balık küçüğü yesin falan...

Tabi en önemlisini en sona sakladım

Güvercin gübresini falan boş ver, direk et akvaryumun içerisini...

Doğada da oluyor ya nasılsa. Ev halkına açıklamak biraz zor olabilir ama doğa işte ne yaparsın


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir