Demosoni+calvus+lelüpü yavrularının birli


besiktas_81Çevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 142
besiktas_81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2008 11:13
Merhaba arkadaşlar.
 
2 yıldan bu yana chicled türleri bakmaktayım. şu an 200 Lt. kapasiteli akvaryumumda tanganyika türü olan calvus - lelüpü - tropheus bakmaktayım. Ve birde güzel görüntüsü sebebiyle ve yavru alma isteğim nedeni ile vazgeçemediğim malawi türü demosoni bakmaktayım.
  bu güne kadar yavru alma şansım hiç olmamıştı.  Fakat kısa zaman sonra dünyaya gelecek oğlumun şansına Tongue lelüpü ve calvus yavrusu aldım yavrular şu anda 20 günlük ve haliyle çok küçükler 70 litrelik ayrı bir tankta bakıyorum 10 calvus ve 40 civarı lelüpü yavrum aynı zamanın yavruları ( günü gününe eşitler) bir arada yaşıyorlar ve dünde demosonimden 25 adet yavru aldım.
 
Demosoni yavruları yarım yumurta pozisyonunda diğer yavruların tankında fakat file yavruluk içinde akıntı vererek bakıyorum ve gayet sağlıklılar.
 
Sizlerin yardımına sunacağım sorum ise şu; lelüpü ve calvus yavruları çok ağır büyüyen yavrular olduğunu biliyoruz. Demosoni yavrularım yumurtadan kurtulunca calvus ve lelüpü yavrularından gözle görülür şekilde çabuk büyüyecek olmaları sebebiyle onları yeme gibi bi sorun olurmu. hafta olarak küçük olmalarına rağmen sonraki haftalarda veya ne kadar sonra ayırmam gerekir . Teşekkür ederim.  
besiktas_812008-07-11 11:19:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir