Demasoni ve Elangatus


ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 12:23
Evet, aslında bana göre tüm malawi türleri mümkünse tek tür olarak beslenmelidir. Fakat özellikle demasoni gibi bölgeci balıkların tek tür olarak beslenmesinde daha büyük fayda vardır diye düşünüyorum. Çünkü örneğin hiç rakip olarak görmediği bir sarı prensesin bile bölgesine girmesi durumunda ufak bir tedirginlik yaşadıklarını düşünüyorum, erkeklerin özellikle. O balığın sadece canı sıkıldığı için gezdiğini, birazdan gideceğini bildiği halde, kovalamaya yönelik bir hamle yapmadan izliyorlar. Eğer istediklerinden fazla o alanda bulunursa misafir balık, çıkıp bir gövde gösterisi yapmayı tercih ediyorlar. Smile Eminim tek tür olarak tutulduklarında çok daha mutlu olurlar...
 
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tltzknÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 186
tltzknÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2007 01:01
Arkadaşlar bende şuan 135 Lt lik tankımda 1e2d demasoni,1e3d sarı prenses ve 1e2d iceman besliyorum,Haftada bir su değişimi yapıyorum,seachem cichlid lake salt,ve seachem malawi buffer kullanıyorum.Balıklarım yaklaşık olarak 6 aydır benimle hepsi damızlık boydalar,nerdeyse bütün dişilerden yavru aldım,şuan 2 demasoni dişiminde ağzı dolu,başka bir tanka ayırdım.Sonuç şu ki,bence gayet sorunsuz yaşıyorlar,yem yemelerinde bir sorun olmuyor.Eskiden acayip kayalık bir akvaryumum vardı,şimdi göze daha hitap eden seramik dekorlar kullanıyorum,ama balıklarım acayip uyumlu ve mutlu,süreklide ürüyorlar maşallah,tabi kullandığım yemlerinde katkısı vardır.New life spectrum,tetra ve seradan başka yem kullanmadım.Her haftada su değerlerini test ederim(Nitrat,amonyak,nitrit,ph vs.)Ph:8,0 Nitrit:0ppm Nitrat:20ppm Amonyak:0ppm.Bence balıklar iyi su şartlarında yaşayıp iyi besleniyorlarsa,ve kabaca her balığa bir saklanma yeri düşücek şekilde yaşıyorlarsa sorunlar ortadan kalkıyor.
tltzkn2007-12-14 01:02:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

2good4UÇevrim Dışı

[B]1773,1[/B]
Kayıt: 11/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 540
2good4UÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2008 01:00
[QUOTE=ahbeabi]Meriç Bey'de çevrim içi olduğunda sanıyorum mavi prenses ve demasoni erkekleri arasındaki gözlemlerini buraya aktaracaktır. Smile[/QUOTE]
 
Demasoniler sertliğini genelde kendi türlerine gösteriyorlar. 1 sene önce uzun süre kırmızı prenseslerle sorun yaşamadan beslemiştim. Sarı Prenses, Kırmızı Prenses vb. gibi uysal balıklara dokunmuyorlar.

Mavi Prenses erkeği 10cm'den büyükse demasonilerle yan yana koyulmasını pek tavsiye etmem. Birkaç ay önce 8.5-9cm'lik demasoni erkeğimi 12-13cm mavi prenses erkeği öldürmüştü. Tabi bu her mavi prensesin demasonileri öldüreceği anlamına gelmiyor, burada akvaryum hacmi/balık sayısı ve dekor da büyük önem taşıyor. Aynı zamanda beraber büyümüş türler arasında kavga sonucu ölüm pek görülmüyor. Benim mavilerim demasonilerin yaşadığı akvaryuma sonradan eklenmişlerdi ve eklendikten 3-4 hafta sonra demasoni erkeğimin ölüsünü buldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birolbozkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 242
birolbozkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2008 01:14
İmzamda da yazdığı gibi.Sarı prenses ve mavi prenseslerler birlikte demasonilerimde var.Arada yer kavgası ediyorlar ama ölümle sonuçlanan bir kavga henüz olmadı.Tabii bu olamaz demek değil, Meriç Beyin dediği gibi sonuçlarda olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir