Demasoni Beslemek Istiyorum Ama Çıkmazdayım


vidoqÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 131
vidoqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2015 17:34
İyi günler. yaklaşık 1 sene önce akvaryum hobisine merak salıp uzun uzun araştırdıktan sonra odama sığabilicek şekilde 200 litrelik bir akvaryum yaptırttım. eheim 2073 dış filtre ile içindeki kendi malzemeleri. 1 senedir lepistes ve sakura karides besliyorum.şimdi size bunları neden söylüyorum. forumda olarca yazı okudum ve kafam çok karıştı. her kafadan farklı bises çıkmış ama kimse tam olarak anlatmamış. size bikaç sorum olucak.lütfen bana yardım edin çünkü deneyerek yada balıkları öldürerek öğrenmek istemiyorum. balıkları satın alıp akvaryumuma attığımda herşeyin tam olmasını istiyorum.

öncelikle istanbul leventte bir sitede oturuyorum ve musluktan akan suyumun ph ı 5.5-6.0. 226ppm ve 453us. sakura karides ve lepistes beslediğim için bu değerler uygun geliyordu ve çeşmeden damacanalarra doldrduğum suya karidesler için düzenleyici koyup her hafta değişimi yapıyordum.yani bu ph ayarlamalar , tuz eklemeler fln bun konularda hiçbir fikrim yok

ama artık demasoni beslemek istiyorum. okuduğum kadarıyla sert su ve ph 8.0-8.5 uygunmuş.
şimdi gelelim sorularıma

1-insanlar suyunu yumuşatmaya ph ı düşürmeye çalışırken ben sertleştirip ph yükseltmeye çalışacağım.ama bunu nasıl yaparım. herkes çeşitli şeyler söylemiş okadar çok yorum ve makale varki yöntem varkikafam karıştı. öncelikle sorum siz nasıl yapıyorsunuz?
bir yorumda şunu okudum ''marketlerden aldığımız soda serttir ama ph ı düşüktür.sodaya karbonat eklerseniz sert ve phı yüksek sodanız olur''. Şimdi bek akvaryum suyunu ayarlarken sodaya karbonat koyup elimde ph metre ile gerekli değerlere gelene kadar ekleyerek ayarlayacağım. ama nekadar karbonat koymam gerekli bir şişe ssodaya. nekadar akvaryuma bu çözeltiden eklemem gerekli sizce bunu nasıl yapacağım??? yada başka ne şekilde yükseltebilirim ph bufferlar var petshoplarda diyor bazıları bunlardan alıp koymam yeterli olurmu?
2-ben hagen siyah nötr kum kullandığım için hiç sorun sorunum olmadı ph dengelemek için. ama 8 gibi bir ph için farklı kum kullanmam gerektiğini okudum.ben akvaryum suyunu ve değiştirmek için damacanalarda beklettiğim suyu ph 8 gibi bi değer yapıp sonra beyaz nötr bi kum koysam yeterli olmaz mı? ph sonrasında değişirmi 1-2 hafta içinde?
3-ph ı 8.2 de sabit tutan kum ve filtre malzemesi buldum araştırdıktan sonra. Azoo pH 8.2 Algae Away filtre içine koyuluyormuş 3 ayda bir değiştirin diyorlar. coralx WhiteX Calcium Sand Kalsiyum ve karbonat bazlı bir kumdur. bu kum da akvaryum tabanında zamanla yok oluyormuş üzerine eklemek gerekiyormuş. birde aragonit kum varmış. şimdi bu coralx whitex kum u kulladığımı farzedelim azoo 8.2 filtre malzemesine ve filtrenin içinde mercan kırığına gerek varmıdır? yada aragonit kum kullandım farzedersek yine azoo filtre malzemesine gerek varmıdır? yada mercan kırığı yada silis kum seçip filtre içine azoonun filtre alzemesini mi koyayım? (bu whiteX kum zamanla azalıyormuş üzerine eklememiz gerekiyormuş bu durum kumu akvaryumdan aldığım suda biraz beklettikten sonra kumu azar azar eklesem sorun yaratır mı?)
4-herkes forumda akvaryuma tuz koyma olayına değinmiş 25litreye 3 çay kaşığı okudum bir makalede. tamam ilk kurulumda her 25 litreye 3 çay kaşığı ekledim diyelim. su değişimlerinde dinlendirdiğim suya tuz katıp öyle akvaryuma eklesem uygun olmaz mı?
5- dinlendirdiğim suyun da ph ı ve sertliği yükseltip o şekilde ekleyeceğim dimi? yani suyu dinlendirdikten sonra direk akvaryuma ekleyip sonra ph ayarlaması yapmak olmaz dimi?
yazının uzunluğundan da anlayacağınız gibi kafam cok karışmış durumda.lütfen bana yardımcı olun

***Yada bütün bunlarla uğraşmayıp reeflowers cichlid trace, seachem cichlid salt, seachem malawi buffer kullanıcam. kum olarak da ya whitex yada mercan kırığı kullanıcam??? ne dersiniz?
mercan kırığı kullanırsam azoo ph.8.2 ye gerek kalırmı?***[EDIT]vidoq,2015-07-07 04:45:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demasoni cichildÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2015
Mesaj: 3
demasoni cichildÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2015 14:37
Kardeşim cikletlerin çoğunlugu kaya ve kumdan hoşlanirlar. Demasonilerde kayalardan hoşlanir.Misal bende leventte oturuyorum ancak senin gibi ph felan ölcmedim ancak demasonilerim çok mutlu .Tavsiye ederim.Kaya kullanarak suyu sertlestirebilirsin.[;)]

Beğenenler: [T]165328,vidoq[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TesseractÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/10/2007
İl: Yalova
Mesaj: 2356
TesseractÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2015 07:01
Merhaba.

6-7 yıldır balık besliyorum. Maalesef balıklarım öldüğünde öğrendim hep bazı şeyleri. Son 3 yıldır 0 kayıpla hobiye devam ediyorum. Ne soda ekliyorum akvaryuma ne de tuz. Suyu dinlendirmiyorum ph ölçmüyorum. Oturmuş bir düzeniniz var ise bunlara hiç gerek yok.

İlk kurumda tüm alet edavatı kaya tuzu ile güzelce yıkayın. Ardından midye kırığı kum kullanarak akvaryumu kurun silis kumda olabilir. Demasoni gibi balıklar dirençlidir. Bu yüzden ph onlar için çok fazla bir sorun teşkil etmez. Unutmayın sakınılan göze çöp batar. Eskiden bende sizin gibiydim ve 400'ün üzerinde balığımı kaybettim.

Beğenenler: [T]165328,vidoq[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgurleventÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2014
İl: Bursa
Mesaj: 49
ozgurleventÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2015 13:25
Bakımı beslemesi çok zevkli ve kolay bir balık. Ben şimdi şimdi Flower Horn bakmaya başladım ama Demasoni'lerimi de bırakamıyorum.
onlar için küçük bir akvaryum kurdum .
Bende makarna kayaları ile sorunu çözdüm. Tavsiyem akvaryumunuzda kayadan başka bişiy olmasın.
Saygılar.

Beğenenler: [T]165328,vidoq[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir