Demasoni Beslemek İçin..


aykut190726Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
aykut190726Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2015 19:21
Selam arkadaşlar Demasoni ye hep hayran duymuşumdur fakat neleri sever nasıl yasamayı sever tam bilmiyorum , akvaryumu nasıl albeni yaparım ?

70 cm lik akvaryumum var 1e 4 d olur mu ?

hangi tür kum u severler ?

kac derece sıcaklık olmalı ?

yanında temizleme amacı için salyangoz , vatoz , çöpçü balıkları arasında hangileri uygundur ?

baska yapmam gereken bişeyler varsa lütfen yazar mısınız ? .. teşekkür ederim yorumlarınız için

Kimse bilmiyor mu ya ?... [:(][:(][:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kvrymÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 572
kvrymÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 03:30
Yakinda bende bu ture gecmeyi dusunuyorum.. Benim ogrendiklerim
- en az 120 lt akvaryum,
- ince hagen kum + midye kirigi karisik taban, (ph yukseltmek icin midye kirigi oneriliyor).
- Bol kayali ve saklanma yerleri olan dekor
- Grolux+daylight veya 2 sinden biride olur isiklandirma (mavi isik cok guzel gosteriyo deniliyor fakat cok yosunlanma yapiyormus)
- iyi bir filtre sistemi (ben ic filtre kullancam eger bulabilirsem bide midye alcam)
- sicaklik 25-27 arasi olmali
- ac kalinca copculere saldirabilirler dediler, bende cuce vatoz var sorun olmuyormus beraber. salyangoz konusunu bende bilmiyorm.
Ogrendiklerim bunlar. Simdi bendeki japonlari vercek bi yer bulursam bi an once bende demasoni alicam 1 erkek ve 3 disi olmak uzere.

Teşekkür Edenler: [T]143638,aykut190726[/T]
+1: [T]143638,aykut190726[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OkayAlbayrakÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2015
İl: Karaman
Mesaj: 196
OkayAlbayrakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 11:30
4 yıl kadar beslediğim ve sayısını bilmediğim kadar yavru aldığım bir tür. Aşırı agresiftirler erkek dişi farketmez hepsi kavga etme potansiyeli çok olan balıklar. Bol miktarda kayalık alan gerekiyor bu yüzden. 8 cm olan erkek demasonimin 12 cm olan iceman erkeğini hayattan bezdirdiğine şahit olmuşluğum vardır. Mümkünse yanlarında iceman de besleyin çünkü ürkek balıklardır çok saklanırlar. Minimum 120 litre deniliyor ama ben litre hesabı değil tank ölçülerinin verilmesinin bu balık için daha doğru olacağını düşünüyorum. Minimum 100 cm uzunluğunda 30 cm derinliğinde ve 40 cm yüksekliğinde bir tank sadece 1 erkek 3 veya 4 dişi demasoni beslemek için uygundur. Yanında iceman gibi başka bir balık daha istenirse derinliğin 40 cm ve yüksekliğin 50 cm olmasını tavsiye ederim çünkü icemanler dipte yüzmek yerine yukarılarda yüzmeye mecbur bırakılıyor. Hatta uzunluğuda 120 cm ye çıkartabilirseniz daha da iyi olur. Yavruların sıhhati ve düzenli yavru alımı için ph değeri 8 ve üzeri olsun yoksa isteksiz oluyor balıklar. Bunun içinde mercan kırığı kum ve ph yükseltebilecek kayalar yeterlidir. Işıklandırmayı pek aramazlar ve fazla ışıktan da rahatsız olurlar. Fazla olmayan bir ışıklandırma yeterlidir. Mavi ışık üremeye teşvik ediyor ama sürekli açık olursada hem stres yapıyor hemde çok asabi yapıyor balıkları. Ben mavi ışığı dişi [B]tüpçük çıkardığı zaman[/B] bir an önce üreme olması için açardım 15 dakika içinde çiftleşme başlardı. Dış filtre olmazsa olmazdır ve benim akvaryum ısım yıllardır 27 derecede sabit. Aç kalmasalar bile çöpçü ve vatozlara genelde göz açtırmazlar hiç de sevmezler. Sadece demasoni değil bütün malawilerin genel tavrıdır bu. Salyangozlar biraz büyükler ise öldüremiyorlar ama salyangozlara da vurdukları bir gerçek. Benim akvaryumda da iki tane elma salyangozu var yaklaşık ceviz büyüklüğündeler şu an kendilerini koruyabiliyorlar ama saldırılara da maruz kalıyorlar. Başka sormak istediğiniz olursa seve seve yanıtlarım. Mutlu hobiler.

Beğenenler: [T]162688,Va_sil[/T]
+1: [T]162688,Va_sil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir