Demasoni Ağzına Yumurta Aldı...


Malawi WorldÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 448
Malawi WorldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 13:29
Merhabalar;

Az önce akvaryumumun yanından geçiyordum kafamı çevirdim ve birde ne göreyim  demasonilerim eşleşiyorlar.Hemen usulca menzillerinden ürkütmeden çıktım.10 dakika sonra tekrar yanına gittimğimde tabiki biliyordum ağzının dolu olduğunu kur yaparlarken farketmiştim tabi umduğum gibi ağzı dolu balığın.Tahminimce ilk yavru alışı.Tek bir sorunum var.Elimde yavru akvaryumum yok.6 Litrelik bir kova içine koysam 20.gününde bir sıkıntı olurmu?

Şuan yem verdim,bir yandanda yumurtalarına bağlılıklığını ölçtüm,ilk başta yeltensede sonradan geri çekildi ve yem yemedi,yavrular hala sağlam.Kusturma istemiyorum fakat.dediğim şekilde olurmu bilmiyorum sizlerden gelen cevaplara göre balığı kusturup kusturmam gerektiğine karar vereceğim.

Keyifli Hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

12KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 405
12KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 13:38
Öncelikle acele etmeyin derim. Demasoni yumurtaları konusunda başarılı bir türdür. Kolay kolay yutmaz ancak ilk kez yumurta almanın acemiliği olur. Ben asla yumurta almış balığı ayırmıyorum. Daha sonra daha fazla yavru almak adına bırakın 15 gün kadar ağzında kalsın yumurtalar, daha sonra yetişmiş yavruları alırsınız ağzından. Böylece uzun süre bir çok yavru verir size.

Bu arada gelecek yavrulara yer hazırlayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir