Daffodil Tankım İçin Önerileriniz


osgiÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2017
İl: Denizli
Mesaj: 73
osgiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 00:23
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinize iyi günler ve kayıpsız hobiler dilerim. Bitkili canlı doğuran tankımda tür değişikliğine gitmeye ve eş tutmuş bir çift Daffodil alıp beslemeye karar verdim. Ancak bu güne kadar Tanganyika ya da Malawi türü beslemediğim için bu konuda uzman arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.

* Bu tür balıkların sert suları sevdiğini biliyorum mevcut tankımda lav kırığı kum var bu kuma midye kırığı karıştırıp gerekli olan sertliği yakalayabilir miyim? Yoksa tamamını midye kırığı mı yapmalıyım? (Taban ölçüsü 50x50, elimdeki lav kırığı miktarı 15kg)

* Biyotoplarında bitki olmadığını okudum bu yüzden yumuşak yapraklı bitkilerimi (bacopa, limon, söğüt vb.) elimden çıkaracağım ama bu bitkilere nispeten daha sert yapraklı cüce anubias ve cüce kriptolarım var. Bu bitkileri Daffodil tankında yetiştirebilir miyim?

* Daffodillere uyumsuz olduğu için mevcut akvaryumumdaki balıkları (canlı doğuran, kaplan kuhli, at suratlı botia, sae, cae, cory, otocinclus, cüce vatoz) elden çıkaracağım ancak alg üremesini kontrol altında tutmak için tankımda bulunan zebra nerite ve elma salyangozları da elimden çıkarmam gerekir mi. Bu salyangoz türleri Daffodillerle beraber beslenebilir mi?

* Doğal ortamlarına yakın olması sebebiyle kayalıklı bir dekorasyon düşünüyorum. Elimde hali hazırda Gyans taşlar var. Bu taşlar dekorasyon için uygun mudur? Değilse önerileriniz nelerdir?

Not: Sitedeki mavcut makaleyi okudum ve gayet yararlı buldum. Bunları sormamın nedeni daha önce bu türü beslemiş hobicilerden birebir bilgi almak ve deneyimlerinden faydalanmak.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder, kayıpsız hobiler dilerim.
[EDIT]osgi,2017-12-25 00:24:57[/EDIT]

Beğenenler: [T]201652,AhmetBasar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetBasarÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 26/11/2017
İl: Sivas
Mesaj: 90
AhmetBasarÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 01:18
Öncelikle tebrik ederim çok güzel bir tür seçmişsiniz sosyal yapıları itibariyle çekici ve ilginç bir tür :)

Size tavsiyem bu balıkları görsel olarak seyir zevkinizi en üst seviyeye taşıyacak biotope olmasa bile ona en yakın şartlarda beslemelisiniz.

Tavsiyem kum olarak bulabileceginiz en ince kuvars yada silis (kahverengi ton) kumdan bulmanız ve sudaki pH değerlerini sabit tutabileceginiz kalsiyum karbonat beyaz kum almanızdır. Bu kalsiyum karbonat kumunu 5e 1 oranla silis kuma karıştırmanız balıklarınız için harika olacaktır.

Lav kırığı kumu çıkarmanız gerekli zaten o kim olmaz kesinlikle.

Bitkilerden sadece anubias sert yapraklilar kalabilir ancak doğal ortam oluşturmak istiyorsanız bitkiye hiç gerek yok.

Elma salyangozu veya nerite gibi söylediğiniz bu canlıların tamamını çıtır çıtır cips gibi yiyebilecek bir canlıdan bahsediyoruz. Kesinlikle eski tankinizdan canlı kalmasın. Bunların yerine atın 2 tane cüce vatoz tül kuyruklardan olmamak kaydı ile yosunun önüne bu şekilde de geçebilirsiniz.

Gnays kayalariniza gelecek olursak habitata uygun taş degiller ama yinede güzel gözüküyorlar ve mineraller açısından oldukça zengin fosil kayalardir. Bu kayaları kullanmanizda herhangi bir problem yok [;)][EDIT]AhmetBasar,2017-12-25 01:42:09[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]198168,osgi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osgiÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2017
İl: Denizli
Mesaj: 73
osgiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 10:04
[QUOTE=AhmetBasar] Elma salyangozu veya nerite gibi söylediğiniz bu canlıların tamamını çıtır çıtır cips gibi yiyebilecek bir canlıdan bahsediyoruz. Kesinlikle eski tankinizdan canlı kalmasın. Bunların yerine atın 2 tane cüce vatoz tül kuyruklardan olmamak kaydı ile yosunun önüne bu şekilde de geçebilirsiniz.

Gnays kayalariniza gelecek olursak habitata uygun taş degiller ama yinede güzel gözüküyorlar ve mineraller açısından oldukça zengin fosil kayalardir. Bu kayaları kullanmanizda herhangi bir problem yok [;)][/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Ahmet Bey, aklımdaki soru işaretlerinin tamamını kaldırdınız. Sormak istediğim birkaç soru daha var.

Damızlık bir çift cüce vatozum var, bunlardan 2 batın yavru aldım 2-3 ay içinde 3. batını da alırım büyük ihtimalle. Yumurtalarını bekleyen her balık gibi vatozum da yumurta dizdiğinde diğer balıklara karşı agresif davranışlarda bulunuyor. Böyle bir durumda Daffodillere ya da Daffodiller vatozlara sıkıntı çıkarır mı?

Gyans kayalar için de habitatlarına uygun değil demişsiniz. Habitatlarına uygun kayalar nelerdir ve nerede bulabilirim?

Şimdiden teşekkür eder iyi günler, kayıpsız hobiler dilerim.


[EDIT]osgi,2017-12-25 10:05:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetBasarÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 26/11/2017
İl: Sivas
Mesaj: 90
AhmetBasarÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 10:59
Cüce vatoz yumurta verir vermesinede sanmıyorum daffodilin olduğu tankta yavru buyutebilsin. Yani siz vatoz için endişe edin daffodillere bişey olmaz merak etmeyin aşırı agresif türlerdendir çünkü :)

Kayalar konusuna gelecek olursak etrafınızda bir baraj veya göl veya deniz kıyısı varsa arabayı çekin 1 yada 2 tane büyüklerinden geri kalan taşlarida ufaklarindan hep aynı renkte ve tonda kayalar bulabilirsiniz bu kayalarda keskin hatlara sahip olsun. Keskin hat dediğim zaman yanlış anlaşılmasın sivri köşeli değil balıklara mağara, oyuk olusturabileceginiz taşlar olsun. Akvaryumunuzun hacmine göre uygun taşları göz kararı yine en iyi siz belirleyebilirsiniz. Kahverengi silis kum ve bu silis kumun tonuna uygun taşlardan bulmaya çalışın acele ederek yapmayın en güzel taşları bulmaya çalışın.

Keyifli hobiler :)

Beğenenler: [T]198168,osgi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198168,osgi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EfekulienÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2015
İl: Denizli
Mesaj: 79
EfekulienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 11:14
Merhabalar. Nacizane bu türü beslemiş bir hobici olarak tavsiyelerim ; (160 litrede besledim)
Ph yüksek tutan Ahmet Bey' inde tavsiye ettiği gibi kalsiyum karbonatlı ince kuma ilave olarak mercan kırığı ile karıştırabilirsiniz. İzlemesi ve beslemesi çok zevkli bir tür, 1 çift daffodilimden 17-18 batın yavru aldım her seferinde 30-50 arası ve bir çoğu yaşadı büyüyenleri aldım tabiki tanktan yer açmak için, dekorda bitki olarak sadece anubias kullandım, mercan çeşitleri de kullandım suyu sertleştirmesi için. Cüce vatozlarım küpün içerisinde birçok kez yavru verdiler bir kaç gün sonra hemen çıkardım zira bir seferinde geç kalmıştım sadece 6-7 yavru kurtarabildim :D çok bölgeci bir türdür, yanında başka tür beslemek hacim yetersizse neredeyse imkansız. Ahmet Bey' in tavsiyerilerine dikkat etmeye çalışın sivri köşeli taşlar zarar verebilir çok hızlıdırlar. Dondurlmuş canlı yemleri ihmal etmeyin :) sağlıklı hobiler.

Beğenenler: [T]198168,osgi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198168,osgi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir