cus'un akvaryumu (dikkat, acemi içerir)


cemusÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2014
İl: Bursa
Mesaj: 2
cemusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 02:33
Değerli arkadaşlar;


aranıza yeni katıldım..

okul yıllarından kalan fakat bir türlü cesaret edemediğim akvaryum kurma isteğimi işyerimde gerçekleştirmiş bulunuyorum. neredeyse 8 aydır chiclid türleriyle dolu 250lt'lik 60x60x60 bir akvaryum sahibiyim.

her canlı ortamı gibi iyi ve kötü zamanları bir arada oldu.amacım burada bu süreci paylaşıp tavsiye almak. ben bu konuda çok acemi olduğumun bilincindeyim. tek ricam lütfen yorumlarınızı bu çerçevede, açıklayıcı şekilde yazmanız :)

kaya yerleşimi, tür seçimi, yem tavsiyeleri, iyi veya kötü her türlü yorumu dinlemek isterim.

herkese iyi forumlar.




yukarıdaki arkadaşı maalesef bu sabah kaybettik.






2E4D auratus var. dişilerden biri yumurta taşıyor ancak biraz hırpalandı galiba, onu da kaybetmek üzereyiz. şu an ters yüzüyor, üzerinde kırmızı benekler var.


bu yukarıdaki arkadaş kendini kurtardı. bu resim 2 ay öncesine ait, orada gördüğünüz akvaryumda arkadaki o volkanik kaya yok. acaba balıkların yüzme alanından biraz fazlaca mı çaldım diye düşünüyorum ama balıklar o kayayı seviyor, deliklerinde dolaşıp duruyorlar..


bu şeker pembe imparatordan yavru aldık.. yalnız 8 tane olan yavruları gözeneklerden öbür yavrular vakumlayıp yedi iyi mi.. (70 lt'lik bir yavru akvaryumu var, yavrular orada duruyor)









cemus2014-12-25 04:17:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 03:58
Öncelikle akvaryumunuz 216 litre, ortalama 200 litre olarak çeker. Öncelikle canlı yükünüz biraz fazla, bu yüzden balıklarınız strese giriyor olabilir. Malawi ve Tanganyika türlerini bir ara tutmuşsunuz. Farklı 2 bölgenin balıkları aynı akvaryuma toplanmış yani. Ben türlerde değişikliğe gitmenizi tavsiye ederim. 

Kum seçiminiz de yanlış. Malawi türleri besleyeceksiniz, midye kırığı, arganit kum kullanmanız gerekir. Silis kumun suya herhangi artısı ya da eksisi yoktur. Ancak bahsettiğim kum türleri suyu sertleştirmeye ve o derecede tutmaya yardımcı olur. Sizin beslediğiniz türler de dediğim kumlara uygun türlerdir. 

Akvaryum kurulumunuza gelince, 60x60x60 güzel bir bitkili içerisinde tetra balıklarının gezebileceği ya da ortada mercanların olabileceği, ortada büyük bir kütük ve dalların olup içerisinde cüce amerikanların olabileceği bir akvaryum olabilir. Hatta çokta güzel görünür ancak malawi dediğinizde daha çok boylamasına akvaryumlar ön plana çıkar. Kayalar ile dekor edebilirsiniz, malawi türleri bu kayaların arasına vakit geçirmekten hoşlanırlar. 

Sanırım suyun içerisinde bir adet mango kökü var. Ya da ben çekimden dolayı yanlış görüyorum. Bu da yanlıştır, Mango kökü suyu yumuşatmasıyla ünlü bir köktür. Sizin balıklarınızla tam tersi bir uyum oluşturuyor yani. 

Acemi olduğunuzu belirmtiştiniz, keşke akvaryumun kurulum aşamasında bu konuyu görseydik, böylece daha sağlıklı şekilde yardımcı olabilirdik. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kyaylarÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 386
kyaylarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 12:50
Size türleri araştırıp öyle bakmanızı tavsiye ederim Malawi ve Güney Amerika türleri çok farklıdır tür değişikliğine gitmeniz gerekecek Güney Amerika akvaryumu güzel olur biraz araştırarak çok güzel ve sağlıklı akvaryumlar kurabilirsiniz sağlıklı hobiler fikir vermesi açısından bir kaç resim atayım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir