Co2 tüp alırken neye dikkat etmeliyim.


UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2019 23:23
[QUOTE=Samroomes]Yıllar sonra başlığı hortlatmak gibi olacak ama ben de sahibinden de ikinci el bir tüp buldum. Çok ucuza satıyor full takım. Bakmaya gittiğimde neye dikkat etmeliyim? [/QUOTE]

Yukarıda da belirtildiği gibi üzerinde başka bir firmaya ait ibare var mı yok mu ona bakın. Satıcıya da sorun. Eğer tüpün kendisi satıcı firmaya değilde ara firmaya (bira firmaları gibi aslen tüp satmıyor yani) ait ise tekrar dolum yaptığınızda başınız ağrıyabilir. He bişey olmaz tabi ama tüpünüze el koyabilirler üstüne belki ceza da yiyebilirsiniz.

İlk dikkat etmeniz gereken bu olmalı. Birde tüpün üzerinde ne zaman üretildiğinin yazması gerek. 10 yıllık bir kullanım ömürleri var. Buna da çok dikkat edin. Birde tüpten tam randımanlı verim almazsanız tüplü sisteme geçmenin hiç bir esprisi kalmaz. O yüzden bu sistemin en hayati parçalarından bir tanesi difüzörlerdir. Atomizer gibi Co2'yi çok ince parçalayabilen difüzör kullanmadıktan sonra maalesef yeterli Co2'yi suda çözmek mümkün olmuyor. O zamanda boşu boşuna tüplü sistem kullanılmış oluyor. Buna da çok dikkat etmek gerekir.

Beğenenler: [T]183302,Samroomes[/T][T]213029,Ozcandemirr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]183302,Samroomes[/T]
+1: [T]213029,Ozcandemirr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir