Çaylak Malawi Akvaryumu


ozmetÇevrim Dışı

[B]3909,3[/B]
Kayıt: 25/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 507
ozmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2009 18:13
Filtrenizin akıntısını ön cama  vermekle yan cama vermek açısından çok fazla fark oluyor.
 Bende ilk başta sizin gibi yan camlara vermiştim, akıntıdan balıklar kendine gelemediler, sonra ön cama verdim (yani iç filtreyi arka cama sabitledim) şu anda mutlu bir şekilde yüzüyorlar, tabi bu durumun filtrelemeye etkisi varmıdır yokmudur bilmiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zthxÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2009
İl: Denizli
Mesaj: 18
zthxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 11:02
Şehir dışına çıktığım için anneme balıklara yem vermesini söylemiştim o da sağolsun aç kalmasınlar diye bi kaşık yem atmış. Geldiğimde su sapsarıydı bir çoğu ölmüştü. Suyu büyük bi oranda değiştirdim komşudan aldığım mavi bi ilaç damlattım. 22 balıktan sade 4 tane sp kurtarabildim. İlk etapta 8-9 tane kalmışlardı onlarda 1 gün arayla gitti.
 
En sonunda akvaryumu düzeltmeyi başardım. Taşların dizilimi hemen hemen eskisiyle aynı. Filtre çıkışına suyun şiddetini kesmesi için saç boyasının içinden çıkan eldivenlerin kutusundan belirli yerlerinden kesip taktım. Dilediğim zaman çıkartabiliyorum.
 
Damızlık altı 6 adet iceman ve 6 adet paslı ilave ettim. Şu anda toplam 16 balığı  oldu. Bir kaç aya iceman lerden yavru alabilirim sanırım.
 
Küçük ebatlarda yavrular için akvaruyum yapmayı düşünüyorum.
 
Elektronik okudum ve mikroişlemcilere büyük ilgim var. Pic denilen mikrokontrolör ile zamanlayıcı devresi yapmayı düşünüyorum. Belirli zamanlarda ve gerektiğinde ışığı, filtreyi, ısıtıcıyı, havayı açıp kapatacak. Buna ek olarak yemleme makinasıda eklenebilecek ilerde (onuda kendim yapmayı düşünüyorum). Işıklandırmayı da LED ler ile yapmayım düşünüyorum. RGB LED denilen ledler den bulabilirsem ve maliyeti ayarlayabilirsem onlardan olacak. Bunların avantajı tüm renkelri voltajı ayarlayak elde edebiliyor olmanız. Büyük ekranlı tv lerde (futbol sahalarında) bunların binlercesinin birleşimden oluşan ekranlar kullanıyorlar.
 
zthx2009-05-29 11:16:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 11:06
Hayırlı olsun güzel ancak bence tek tip taş olsa daha şık duruyor. Birde siyah taşlar salınım yapabiliyor diye biliyorum inşallah kontrol etmişsinizdir.
Hep delikli taş olsaydı daha mı güzel olurdu. Tabii zevk meselesi. Güle güle büyütün.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CRDÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Denizli
Mesaj: 318
CRDÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 11:12
Hüseyin Bey selamlar.

Yavru Iceman'leriniz için çok üzülmüştüm. Sanırım artık yenilerini ve daha büyüklerini seyrediyorsunuz zevkle. İnşallah sağlıklı büyütebilirsiniz.

Akvaryumunuzda Paslı Chiclid gördüm galiba. Yanılıyor muyum? Boyu kaç cm acaba? Ayrıca nereden temin ettiniz?

Kumunuzu karıştırmışsınız ve kaya düzeninizi oturtmuşsunuz. Yeni şekli ile sağlıklı seyirler diliyorum.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zthxÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2009
İl: Denizli
Mesaj: 18
zthxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 11:28
Canan hanım yorumunuz için teşekkürler. Yeterli delikli taş  bulamadı, bi kaç tane var onlardan zaten onu da apartmanın bahçesinden çaldımDil%20Çikarma..
Taşların içinde kırmızılı ve beyazlı  olanları da var bunlar farklı bir güzellik katıyo gibi geldi yuvarlak hatlı nehir taşları koymayı düşünüyordum. Bu haliyle çok hoşuma gitmeye başladı.
 
Erman bey yorumunuz için çok sağolun.. Evet sonunda düzene sokabildim akvaryumu. Artık kimesyi yaklaştırmıyorum Tebessüm Malesef yavrular gitti ilk onları kaybettim zaten ama aldıklarım daha da hevesmi arttırdı seyri çok güzel.. Kırmızı prenses diye satılıyolar bende paslı olduğunu umarak aldım ki öylelermiş. Burdaki akvaryumcular kırmızı prenses diyolar öyle tanınıyor. Nerden aldığımı özel mesajla bildirdim.
Beyaz kum çok kir belli ediyordu. 4-5 kilo midye kırığı 3-4 kg siyah ve 2 kg da kırmızı ekledim hala beyaz rengini koruyor ama biraz daha kir götürür oldu görüntü açısından da derinlik kattığını düşünüyorum...
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametdemirerÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 183
sametdemirerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2009 19:43
Tankın aynısı tıpa tıp:) bende de var çok memnunum.Hüseyin abi filtrasyon yeterli olacaktır hiç korkma.İç filtre biraz görüntü kirliliği yapar.İç filtrenin bu dezavantajını aşmak için de anubias diye sert bi bitki var (malawiler yiyemez) filtreyi kapatacak şekilde kayaların dibine ekersen super olur.Tek tip kayalar her zaman güzel görünür.
Önce bende dış filtr konusunda tereddütteydim.Ama 120 lt lik bi tank içn dış filtre biraz tuzlu.:)  Abi saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir