canlı doğuranla birlikte tetra ve melek


selim__42Çevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2009
İl: Konya
Mesaj: 58
selim__42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 02:59
Sevgili arkadaşlar canlı doğuran akvaryumu kurmamak istiyorum. 80 30 35 boyutlarında bir tankım var. Lepistes, kılıç, moli, ve plati beslemek istiyorum ama bunların yanına neon tetra, melek ve köpek balığı koymak istiyorum. Sizce bir sorun olur mu? Balıklar arasında bir uyumsuzluk olur mu sizce? Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar; hayırlı ramazanlar.
onuruygun2010-08-27 03:02:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 03:16
35 cm yüksekliği olan bir akvaryum yavru meleğe uygundur ama balıklar yetişkin hale geldiklerinde rahatsızlık verecektir. Yükseklik fazla olsaydı güzel bir çift melek beslemek için harika ölçüler olurdu.

Canlıdoğuranların yanına tetra türlerini pek önermem. Ayrıca bu kadar çok çeşitte balık koymanız sorun oluşturabilir. Tetraların geneli en az 6-10 adet beslenmesi gereken sürü hayvanlarıdır. Aksi halde stres gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu şekilde tetra beslediğinizde de akvaryumda canlıdoğuranlara yer kalmayabilir. Bence tür sayısını azaltın. Moli, lepistes, plati, kılıç, neon, melek, pengasius derken o akvaryuma bu balıkları sığdıramazsınız. Sonuçta hiç dekor ve kum kullanmayıp akvaryumu ağzına kadar doldursanız 84 litre edecek bir akvaryumdan bahsediyoruz.

Pengasius türlerini hiç düşünmeyin bile. Çok çabuk büyürler, çok geniş akvaryum isterler. Eğer ileride 500-600 litrelik bir akvaryuma geçmeyecekseniz almaya değmez. Ağızlarına sığacak her şeyi yediklerinden birkaç ay sonra canlıdoğuran ve tetralar eksilmeye başlayabilir. Tabii bu hacimde o kadar büyüyecek kadar yaşayabilirse...

Bence yavru almak istiyorsanız sadece canlıdoğuran besleyin, tetralar gibi avcıları koymayın.

Tetradan keyif almak istiyorsanız bu hacimde tetradan başka bir şey beslemeyin. Aksi halde hiç bir keyfi olmaz.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir