Candy Nemo Halfmoon Beta Ve Walstad Nano Tankı


Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3424
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 03:23
Walstad kurulumlarda bol bitkinin olması olağan, hedeflenen bir durum. Çünkü tabana serilen torfun bitkiler tarafından mümkün olduğunca çok kullanılması önemlidir aksi halde yaşanacak besin patlaması yosun, alg, bulanıklık, yeşil su gibi istenmeyen sonuçlar doğruyor. İlk zamanlarda bitkiler adapte olup çoğalana kadar bu sorunlar yaşanabilir. Doğru bir şekilde kurulduysa akvaryum zamanla oturdukça bu sorunlar da ortadan kalkıyor. Karides, salyangoz gibi canlılar bu süreçte yardımcı oluyor. Bu çerçeveden baktığımızda akvaryumunuzun son halindeki bitki yoğunluğu bence yetersiz. Yaşadığınız bulanıklık ve yosun sorununun sebebi bu olabilir.

Önce bitki yoğunluğu patlaması yaşadığınızı sonra azalttığınızı söylemişsiniz. Yoğun olması azaltmanızdan daha iyiydi. Başlangıçta doğru bitkileri seçip doğru yerlere ektikten sonra o bitkileri bir daha ellememek gerek. Sadece çok uzayanların, büyüyenlerin yaprakları, gövdeleri veya yeni çıkan filizleri budanabilir, bu budanan parçalar boş yerlere ekilebilir veya başka yerlerde kullanılabilir. Kök salıp yerleşen bitkileri sökmek tabanı bozacağı için bu da suyu bulandırabilir, oturmuş sistemin ayarlarını bozabilir. Mossların tabanla bir alakası olmadığı için başka bitkiler de ekmenizi tavsiye ederim. Eğer bol bitkinin olmadığı daha sade bir kurulum yapmak istiyorsanız walstad olması şart değil. Tabana koyacağınız basit bir akvaryum kumu kolay bitkilerle beraber fazlasıyla işinizi görür. O yüzden akvaryumunuzu bozup tekrar kurarsanız buna dikkat edin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metilennÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 27/01/2022
İl: Ankara
Mesaj: 103
metilennÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 10:23
[QUOTE=Neothauma ]Walstad kurulumlarda bol bitkinin olması olağan… [/QUOTE] Köklü bitkiler bulunmasada elimdeki elodeaları akvaryuma doldurdum .Yeterki bulanıklık geçsin .Tavsiyeleriniz için teşekkürler.[:nazar:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir